




Szecsuáni bors: különlegesen ízletes, illatos, aromás fűszernövény. Érdekessége, hogy a hagyományos borsfélékkel ellentétben az ősszel rózsaszín, majd száradás után sötétbordó-barna magköpenyt fogyasztjuk, nem a lakkfekete fényes magokat. A Szecsuáni borsnak botanikailag semmi köze a hagyományos fekete, színes, vagy a fehér borshoz. Egészben, vagy őrölt formában használjuk a mámoros illatú magköpenyt. Több ázsiai fűszerkeverék alkotórésze (pld. Kínai ötfűszer). Ha csak magában elrágjuk, érdekes, kissé nyelvzsibbasztó érzést generál. Bármilyen borsos ételbe használható, nyers salátakeveréken igen intenzív - ezért apránként ismerkedjünk vele :) Főzéskor az ételkészítés végén adjuk hozzá az ételhez. Ha még intenzívebb ízhatást szeretnénk, szárazon pirítsuk meg felhasználás előtt. Feltételezett gyógyhatása: segíti az emésztést és vértisztító. Elpusztíthatja a parazitákat, és megszüntetheti a hasfájást, fogfájást. A fotó illusztráció. A termék kézzel szedett, kimagozott, válogatott, szárított. Ha saját fát szeretne, érdemes egy kevésbé forgalmas helyre ültetni, mivel tüskés a növény és minden őszre egy kosár saját szecsuáni fűszere lesz. Facsemetét a www.egzotikusdisznovenyek.hu oldalon lehet vásárolni.

A oriental mix az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: pak choi, mizuna, hóban zöld, red giant, tatsoi. Az oriental mix ázsiai bio saláta keverék a káposztafélék közé tartozik. Ázsiai, ősi növényekből alakultak ki, ezáltal jelentősen eltérnek az Európában megszokott káposztáktól. Vannak ázsiai saláta fajták, amelyeknek inkább a levéllemezét, másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskelekre hasonlítanak , és a hagyományos keleti konyhákban föként sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket. Változatosságot hoznak a táplálkozásban a hideg időszakban. Sok vitamint tartalmaznak A, C, K, valamint immunerősitő hatásuk is van.
Kézzel készült, 10 tojásos házi körettészta. Összetevők: búzaliszt, házi tojás Kiszerelés: 200 g Felhasználása: Köretként, tökéletes pörkölthöz vagy tésztasalátának is. Tárolása: Száraz hűvös helyen tartandó
Vegyszermentesen termesztett fehér húsú őszibarackból főzve, dzsemfix segítségével, kevés cukorral. Illatos, gyümölcsös, nem túl édes – friss kenyéren, süteménybe vagy joghurtba keverve is mennyei. Kiszerelés: 220 ml és 370 ml.
Pajtabíró Haragja – igazi tüzes paprikakrém, amelyben a friss darált paprika és a chili ereje találkozik. Sóval ízesítve, hidegen sajtolt repceolajjal zárva, hogy sokáig megőrizze karakterét. Pörköltekhez, húsokhoz, szendvicsekhez – a bátrak íze! Összetevők: piros paprikák, só, chili, hidegen sajtolt repce olaj Kiszerelés: 106 ml/ 100 g
Pajtabíró Mosolya – a paprika legédesebb arca. Csak darált édes piros paprikából, kevés sóval és hidegen sajtolt repceolajjal. Szendvicsekhez, főtt ételekhez vagy mártogatóként is kiváló – minden falat egy mosoly! Összetevők: piros paprikák, só, hidegen sajtolt repce olaj Kiszerelés: 260 ml/ 250 g

Bio minősítéső pak choi Bordáskelnek is hívják, jellegtelen ízű, de annál jobban felhasználható, értékes levélzöldség. Felhasználását tekintve nyersen salátákba, főzve levesekbe, főzelékekbe, valamint pirítva wok-os zöldségételekhez ajánljuk. Kimagasló vitamin, ásványianyag és rost forrás: vas, foszfor, kálcium, magnézium, cink, K-vitamin, kálium, szelén Élettani hatását tekintve: erősíti a csontokat és az immunrendszert, segíti az emésztést, csökkenti a vérnyomást. Szelén tartalma miatt fontos a fertőzések elleni védelem során.
1 csomag 5 db paprikát tartalmaz.