Ez a hagyományosan savanyított, szeletelt káposzta adalékanyag- és tartósítószer-mentes, a klasszikus, természetes erjedési folyamattal készült. A fűszerek – torma, babér, bors – és a birs enyhe gyümölcsös frissessége gazdag, telt ízt ad a káposztának, miközben megőrzi ropogós állagát. Ajánlott felhasználás: levesekhez, főzelékekhez, székelykáposztába vagy akár önmagában savanyúságként. Összetevők: káposzta, só, bors, babérlevél, torma, birs
Sertés zsír Hagyományosn üstben sütött sertés zsír. Tej hozzáadása nélkül. Készült: sertés zsírszalonnából 1 kg-os kiszerelésben kapható.





A shiitake Kelet-Ázsiában őshonos ehető gomba. Sárgásbarna vagy sötétbarna színűek, kalapjuk 5 és 10 cm közötti méretűre nő. A shiitake alacsony kalóriatartalmú, emellett nagy mennyiségű rostot, valamint B-vitamint és néhány ásványi anyagot is kínál. A gombák jellegzetes umami ízűek, ami különösen hasznos lehet vegetáriánus ételek készítésekor, de húsételek mellé is kiváló. A hagyományos magyar konyha remek kiegészítője levesekbe, pörköltekbe is kiváló, de rántva is elkészíthető. A shiitake összetevői segíthetnek a rák elleni küzdelemben, erősíthetik az immunitást és támogathatják a szív egészségét. Készítünk nektek belőle gyógygombaport is, 25g és 40g kiszerelésben, hamarosan pedig újra porodra kerül a libazsírban téliesített shittake is. :)





Természetesen a szárított shiitake is ugyanolyan tápláló, mint a friss társai, de érdemes őket meleg vízben áztatni egy ideig mielőtt főzni kezdünk vele. Hihetetlenül sokoldalú, és számos módja van az elkészítésének. Pirított shiitake gomba, pörköltként elkészítve, tejszínesen, mártás formájában, vagy akár csak tojással.
Rideg tartású skótfelföldi marháink egyik legfinomabb részét nagyjából 1 kilógrammos csomagokban vákum csomagoltan kínáljuk.
Smeralda almából készült 100%-os natúrlé. Íze aromás, édes-savanykás. Hőkezeléssel tartósítva. Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
Sertés sonka darabolt ~ 50 dkg kb Hagyományos eljárással készített füstölt sertés sonka. Darabolt, bőrös sertéscombból, természetes só felhasználásával, 3 hétig érlelve, sófürdőben pácolva! Ez tuti választás akár vendégváráshoz, hidegtálakhoz, főzéshez. Vékonyan szelve, csak magában a legtutibb! Egy egész sonka kb 2-3 kg-os! Összetevői: Bőrös sertsertéscomb, hagyományos só. A sonka pontos súlya mérést igényel, kb.: 50 dkg/ db ! Pontos mérés után számlázzuk!





A "szegények szarvasgombája"-ként is ismert kitűnő fűszergomba, aromája a szarvasgombához hasonlít. Különösen értékes szárítva, mert aromája, illata még jobb, mint frissen. Erős ízű, zamatos gomba, mely így kimondottan fűszerként használatos. Vadételek kíváló kísérője. Sötét trombitagombás vajas tészta Hozzávalók (2 adag): 200 g spagetti vagy tagliatelle 2 ek vaj 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva 1–2 tk sötét trombitagomba-por 50 ml tejszín (opcionális) Só, frissen őrölt bors Reszelt parmezán Aprított petrezselyem (opcionális) Elkészítés: Tésztát főzd meg sós vízben al dentére. Közben egy serpenyőben megolvasztod a vajat, hozzáadod a fokhagymát, és 30 másodpercig pirítod. Belekevered a trombitagomba-port, és 10–15 másodpercig átmelegíted, hogy kiadja az illatát. Ha krémesebbre szeretnéd, önts hozzá kis tejszínt, és keverd el. A leszűrt tésztát a szószba forgatod, sózod, borsozod. Tálaláskor parmezánnal és petrezselyemmel szórod meg. Tipp: A sötét trombitagomba por intenzív, földes, vad aromát ad. Jól illik még: steak vajakhoz tojásrántottához tejszínes mártásokhoz krumplipüréhez krémlevesekhez
Nagyon sok gombafaj legegyszerűbb tartósítási formája a szárítás. Egyes gombafajok esetén a szárítás még erősíti is a gomba élvezeti értékét, ilyenek az érett vargányák (a nagyon fiatal termőtesteket inkább fagyasztani érdemes), a Sötét trombitagomba, vagy a kucsmagombák. Kiválóan megőrzi a minőségét a szárítással a Júdásfülgomba is. A Sötét trombitagomba megfelelő időjárási és környezeti feltételek esetén tömegesen megjelenő, lomberdei gombafaj. 5-10 cm magas, teljes egészében tölcséres termőtestei már a nyár közepén megjelenhetnek, de igazán ősszel lehet belőle sokat találni. Színe a világos szürkétől a barnásszürkén át a feketéig változhat. Frissen gyűjtve nincs különösebben erős illata vagy íze, szárítmánya azonban már sokkal intenzívebb. Akár frissen, akár szárítmányként kerül felhasználásra, főzés során érdemes figyelembe venni, hogy a gomba erősen színez, és ez egyes ételfélék esetén ronthatja a feltálalt étel vizuális élményét. Ezt a gombát Olaszország egyes részein “a szegény ember szarvasgombájának” nevezik”, mivel többek szerint aromája a szarvasgombáéra emlékeztet. Akár igaz, akár nem, egyedi íze mindenképpen különlegessé teszi. Többek között ennek is köszönhető, hogy ez a gombafaj lett a 2015. év gombája.
Kézzel készült, 10 tojásos házi körettészta. Összetevők: búzaliszt, házi tojás Kiszerelés: 200 g Felhasználása: Köretként, paradicsomos, tejszínes vagy húsos szószokhoz is ideális. Tárolása: Száraz hűvös helyen tartandó


Popeye kedvence – kistermelői spenótpüré üvegbe zárva! Friss, saját termesztésű vegyszermentes spenótból, adalék- és sómentesen, tartósítószer nélkül készül. Csak párolás, pürésítés, üveg – semmi felesleges! 1 üvegben kb. 55-60 dkg friss spenót ereje! Felhasználható főzeléknek, mártásnak, tésztákhoz, süteményekbe vagy levesbe keverve is. „Ha Popeye is innen vásárolna, most még erősebb lenne!”