Rideg tartású skótfelföldi marháink egyik legfinomabb részét nagyjából 1 kilógrammos csomagokban vákum csomagoltan kínáljuk.
Smeralda almából készült 100%-os natúrlé. Íze aromás, édes-savanykás. Hőkezeléssel tartósítva. Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
Sertés sonka darabolt ~ 50 dkg kb Hagyományos eljárással készített füstölt sertés sonka. Darabolt, bőrös sertéscombból, természetes só felhasználásával, 3 hétig érlelve, sófürdőben pácolva! Ez tuti választás akár vendégváráshoz, hidegtálakhoz, főzéshez. Vékonyan szelve, csak magában a legtutibb! Egy egész sonka kb 2-3 kg-os! Összetevői: Bőrös sertsertéscomb, hagyományos só. A sonka pontos súlya mérést igényel, kb.: 50 dkg/ db ! Pontos mérés után számlázzuk!
A "szegények szarvasgombája"-ként is ismert kitűnő fűszergomba, aromája a szarvasgombához hasonlít. Különösen értékes szárítva, mert aromája, illata még jobb, mint frissen. Erős ízű, zamatos gomba, mely így kimondottan fűszerként használatos. Vadételek kíváló kísérője. Alapos mosás és 1 óra langyos vizes áztatás után remek ízesítője leveseknek, raguknak, tejszínes alapú szószoknak, de paprikás ételeket, pörkölteket is fűszerezhetünk vele.
Nagyon sok gombafaj legegyszerűbb tartósítási formája a szárítás. Egyes gombafajok esetén a szárítás még erősíti is a gomba élvezeti értékét, ilyenek az érett vargányák (a nagyon fiatal termőtesteket inkább fagyasztani érdemes), a Sötét trombitagomba, vagy a kucsmagombák. Kiválóan megőrzi a minőségét a szárítással a Júdásfülgomba is. A Sötét trombitagomba megfelelő időjárási és környezeti feltételek esetén tömegesen megjelenő, lomberdei gombafaj. 5-10 cm magas, teljes egészében tölcséres termőtestei már a nyár közepén megjelenhetnek, de igazán ősszel lehet belőle sokat találni. Színe a világos szürkétől a barnásszürkén át a feketéig változhat. Frissen gyűjtve nincs különösebben erős illata vagy íze, szárítmánya azonban már sokkal intenzívebb. Akár frissen, akár szárítmányként kerül felhasználásra, főzés során érdemes figyelembe venni, hogy a gomba erősen színez, és ez egyes ételfélék esetén ronthatja a feltálalt étel vizuális élményét. Ezt a gombát Olaszország egyes részein “a szegény ember szarvasgombájának” nevezik”, mivel többek szerint aromája a szarvasgombáéra emlékeztet. Akár igaz, akár nem, egyedi íze mindenképpen különlegessé teszi. Többek között ennek is köszönhető, hogy ez a gombafaj lett a 2015. év gombája.
Kézzel készült, 10 tojásos házi körettészta. Összetevők: búzaliszt, házi tojás Kiszerelés: 200 g Felhasználása: Köretként, paradicsomos, tejszínes vagy húsos szószokhoz is ideális. Tárolása: Száraz hűvös helyen tartandó
Ki ne ismerné a dalt: "Popeye az én nevem, szárazon és a vízen spenót a kedvencem, ezért van bicepszem Popey az én nevem" Nos időközben fény derült rá, hogy egy tizedesvessző elírás miatt hitték azt sokáig az emberek, hogy nagyon magas a vastartalma. De ettől függetlenül van benne vas, és még nagyon sok vitamin, a paraj a legegészségesebb salátanövény!! Csak sajnos nálunk itthon nem olyan népszerű! :-( Ez is olyan mint a halfogyasztási szokásunk, síralmas. Pedig, ha pár levél ebből is kerül a salátába, talán észre sem veszi a család! Nálunk 3 hetente biztos, hogy valamilyen formában az asztalra kerül mert én nagyon szerettem. Krémleves, főzelék, lasagne, tejszínes szósz penne tésztával, töltött tészta stb. Szóval ajánlom mindenkinek!! Nyáron és ősszel inkább az Új Zélandi fajtából tudok szedni, tavasszal pedig a Matador fajtából! Garantáltan vegyszermentes, néhány helyen előkóstolt finom, friss spenót a Pöttyös Kert háza tájáról. A hűtőben tárolva kb. 3-4 napig maradnak frissek a levelek, hamar romlásnak indul, ezt tartsd szem előtt!! Fagyasztani csak nyersen ajánlom, kb. semmi értelme a megfőzött, lefagyasztott paraj pürének elszáll a vitamin tartalom!!
Popeye kedvence – kistermelői spenótpüré üvegbe zárva! Friss, saját termesztésű vegyszermentes spenótból, adalék- és sómentesen, tartósítószer nélkül készül. Csak párolás, pürésítés, üveg – semmi felesleges! 1 üvegben kb. 55-60 dkg friss spenót ereje! Felhasználható főzeléknek, mártásnak, tésztákhoz, süteményekbe vagy levesbe keverve is. „Ha Popeye is innen vásárolna, most még erősebb lenne!”
Spenótos durum tészta Spenótos – Orsó A géppel készített Fusilli vagy más néven orsó teljesen önálló életet él. Keresztmetszetét nézve olyan, mintha egy vékony, de széles tésztacsíkot a tengelye mentén csavarnál meg. Annak ellenére, hogy csak pár évtizedes múltra tekint vissza a gépi tésztaforma, hatalmas karriert futott be. A rövid tésztaformák között a legnagyobb darabszámmal eladott (és ha már eladták, hát el is fogyasztották) tésztafajták közé nőtte ki magát. Hiszen olyan sokoldalú: fogyaszthatod tésztasalátákban hidegen. Vagy fogyaszthatod melegen, szinte bármelyik szósszal párosítva, sütőbe is dughatod, de akár levesekben is szívesen úszkál. Összetétel: 33% spenótpüréből készült tészta, durumliszt alapon, fokhagymával, parajdi sóval, borssal fűszerezve. Magas rosttartalmú, alacsony glikémiás indexű termék! Főzési idő:2-3 perc. A tűzről levéve 3-4 percig fedő alatt pihentetjük. Energia 1460 KJ/ 345 Kcal Zsír 2,6 g - amelyből telített zsírsavak 0,5 g Szénhidrát 57 g - amelyből cukrok 4,2 g Fehérje 21 g Só 1,5 g
Sült Paradicsomkrém - A nyár zamata üvegbe zárva A sült paradicsom igazi csemege: többféle paradicsommal, sok hagymával, fokhagymával és mediterrán fűszerekkel készítjük, lassú sütéssel, hogy az ízek sűrű, karakteres krémmé váljanak. Felhasználás: - Tésztákhoz szószként - Pizza alapként - Kenyérre kenve, bruschettához Tartósítószermentes, befőzőautomatával hőkezeltük, így egész évben élvezheted a napérlelte paradicsom ízét. Összetevők: paradicsom, hagyma, fokhagyma, hidegen sajtolt repce olaj, só, bors, oreganó, bazsalikom, majoranna, rozmaring. - Kiszerelés: 220 ml vagy 370 ml üveg - Hőkezelt, tartósítószer nélkül - Felbontás után hűtve tárolandó!
A sült paradicsom egy fűszerekkel ízesített, zamatos szósz, ami sokoldalúan használható a konyhában: kenyérre kenve, tésztaételekhez, pizzaalapként, húsokhoz, köretekhez - és bármihez, amihez egy édeskés, fokhagymás-bazsalikomos ízvilágú paradicsomszósz passzol...