Frissen szedett ropogós, keseredésmentes fajtájú uborka kb 5-10 cm hosszúságuak csemege uborkának dunsztolásra ajáljuk.
frissen szedett keseredésmentes fajtájú uborka kb 10-13cm hosszúak. Friss fogyasztásra, kovászolásra vagy egyéb tartósításra ajáljuk.
Klasszikus csemege uborka savanyúság, saját recept alapján. Összetevők: uborka, víz, ecet, cukor, só, fekete bors, mustármag, koriander, babér levél, Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!
Csemege uborkából, tartósítószer nélkül, hőkezeléssel készült savanyúság. Kaporral ízesítve.
Friss, vegyszermentes csemege uborka. Nyers fogyasztásra, savanyításra, kovászolásra ajánlom, és én salátát is ebből szoktam készíteni.
Fűszernövényként salátákhoz és szószok készítéséhez használatos. Virágát fűszerként salátákba, köretek és sütemények díszítésére használják, akár szárítva is. Az uborka eltevéséhez is használták, innen az egyik magyar neve: uborkafű. Gyökeresen , cserépben adom.
Valipíniben termesztett, vegyszermentes zöldség, Mindannyian tudjuk, hogy ez a zöld, leveles növény, a spenót, bőséges forrása a vasnak és a klorofillnak, rostjai pedig tisztán tartják a bensőnket. De van még valami ezen kívül is. Minden jóakaró és minden orvos ajánlja a spenót fogyasztását a várandós és szoptató anyukáknak, a menstruáló nőknek, a növésben levő gyerekeknek, és mindazoknak, akik vérszegények. Mára köztudott, hogy a spenót vastartalma sokkal jobban megfelel az emberi szervezet szükségleteinek, mint a vörös húsok, ráadásul mindez kevés kalóriával. A spenót minden falatja szinte az összes, ember számára hasznos tápanyaggal rendelkezik, összehasonlítva bármely más étellel. A kutatók legalább tizenhárom féle flavonoid-vegyületet azonosítottak a spenótban, ezek antioxidánsok, melyek a rák ellen a legjobb harcosok.
Fontos tudni, hogy nem kimondottan étkezési citromfajta! A növényt, hatalmas tüskéi miatt vadkerítésnek, erős télállósága miatt minden citrusféle oltásához alanynak, illetve dekorációnak ajánljuk. Ősszel az idősebb növényeken nagyon dekoratívak a tökéletesen gömbölyű, vakítóan sárga, enyhén bársonyos és illatos Vadcitrom gömbök. Vannak, akik fogyasztják, de a leve kevés, héja felbontás után ragacsos, magja rengeteg, íze kesernyés. Magjai sikeresen kelnek.
Zsemlécske, élesztő helyett saját érlelésű vadkovásszal lazítva. Összetevők: kukoricakeményítő, vadkovász, rizsliszt, napraforgóolaj, útifűmaghéj, só
Kedves Vásárlók! Közismert tény, hogy a nyúlhús az egyik legegészségesebb hús fajta. Az általunk tartott állatok, természetes takarmányon nevelkedtek, tápot csak a kisnyulak 2 hónapos korukig kapnak. A levágott nyulak életkora 6 hónap. Lucernaszénával és szemes takarmánnyal etetett állatoknak ennyi időre van szükségük, hogy elérjék a vágásérett súly amely konyhakészen 2 kg-2,5 kg átlag súly. Az egész nyúlon kívűl, tudunk készíteni darabolt teljes nyulat. Darabolt válogatott nyúl húst amelynek egy része az aprólék kategória amelyből levest vagy tejfölös nyúl pörköltet lehet készíteni. A tőkehús rész pedig a nagy hátsó comb és gerinc rész, amely sütni vagy rántani tökéletes. Mindezt lehet kérni csontosan vagy kicsontozva. A nyúl elkészítésének rengeteg módja ismert. Számunkra a legkedvesebb a csont nélküli rántott nyúl hús. De az idősebb, vagy nagyobb állatok húsából kitűnő vadast lehet készíteni. A tejfölös nyúlpörkölt akár aprólékból, akár egész nyúlból is elkészíthető. Az is egy nagyon ízletes étel. A nyúl igazán finom akár egészben sütve szalonnával és fokhagymával tűzdelve, sütve. A filézett nyúlhúsból lehet készíteni tokányt, brassóit, vagy el lehet készíteni görög fűszerkeverékkel amely szintén "isteni finom". Mi grillezve is fogyasztottuk már, és tárcsán is elkészíthető. Amennyiben részekre bontva vásárolják, a nyúl húsból készülhet darált hús is, amelyet akár Bolognai alapanyagként, akár fasírtként is el lehet készíteni. Vagy bármilyen ételhez, saját ötlet alapján. Legyen kreatív és próbálja ki saját ötletét! A nyúl darált húsból készített házi felvágott is garantáltan egészséges tartósítószer és adalékanyagmentes táplálék lehet az Ön és családja számára. Nagyon fontos, hogy mivel táplálkozunk. Mennyiségben, minőségben. Amennyiben minőséget fogyasztunk, nem lesz szükségünk mennyiségre. Mert a táplálék értéke egy minőségben tartott állat húsának egészen más mint egy tömeggyártott élelmiszernek. Ezek bármelyike megvásárolható, rendelés alapján. Régóta fogyasztunk nyúl húst, bármely hús alapterméket helyetesítve. Természetesen a nyúl élő állatként is megvásárolható, akár továbbtartás céljából is. A szűlő állomány között van egy Újzélandi Vörös anya, egy Pannonfehér anya, egy Pannonfehér apa, és 4 db házinyúl keverék anya . Vannak vörös, lepketarka, és fekete, barna, szürke kisnyuszik folyamatosan. Szívesen látunk itthon is, ha barátkoznál az állatokkal. Vannak nálunk a nyuszikon kívűl, szelid libák, kacsák, és csirkék, pulykák. Minden Kedves Vásárlónak Jó Étvágyat kívánunk ! Mariánné Bokor Marianna, Marián Csaba