Mások ezeket rendelték
Kovászolni való uborka
Kovászolni való uborka, 9cm-12cm körüli méretű, vegyszermentes termelésből. Semmilyen permetezést nem kapott, finom roppanó húsú . A friss uborkára jellemzően a húsa édes. A termés magokat csak elvétve tartalmaz. Kovászolni ideális, de természetesen saláta készítéshez vagy csalamádéhoz is jó. A finom "kovászos uborka" elkészítéséhez - a nevével ellentétben - nem kell sem kovász sem kenyér, így gluténmentesen is finom, sőt tovább eltartható. Ami lényeges, hogy a jó ízért felelős tejsavbaktériumok ideális élettartománya 15-25 fok között van, és ezért (bár melegebben tartva is elkészül) célszerű inkább 25 fok alatt tartani. Amikor kész, akkor sem a legjobb a hűtőbe rakni, mert a kis barátaink 10 fok alatt elpusztulnak és helyettük keseredést (később rothadást) okozó mikroorganizmusok kezdenek el dolgozni amitől kellemetlen mellékízt kap. Persze 37 fokban más megoldás nincs, gyorsan meg kell enni :) Tehát víz, a teljes vizes tömeghez képest mérten 2% só, és kapor elég a tökéletes íz eléréséhez. Persze izlés szerint mehet bele kis fokhagyma, kapormag, koriander is.
Sárgarépa
Szabadföldi, frissen szedett, édes sárgarépa. Igazi termelői, némely rövidke, duci, másik girbe-gurba, de mind fogyasztásra alkalmas.
Szőlő
Attila és pölöskei muskotály fajtájú szőlő. 2024 - Idén is a tavalyi elvek alapján indultunk, viszont ez nem volt elég, tavasszal egy egyszeri atkaölő szer alkalmazására volt szükség, hogy idén is legyen termés. 2023 - Csalán és mezei zsurló áztatmánnyal, illetve bio gazdálkodásban felhasználható növényvédelemmel kezelt termesztésből.