Violetto di Romagna
Az articsóka a mediterrán konyha egyik legkülönlegesebb és legegészségesebb zöldsége (gyógynövénye). Évelő növény, melynek virágát fogyaszjuk, de kertünk dísze is lehet, ha nem szüreteljük le a virágokat. (A képek között láthatjátok gyönyörű lila virágát).
Hazánk éghajlata kedvező az articsóka termesztésre, viszont itthon kevesen tartják kertjükben, ezért szerettük volna megosztani palántáinkat veletek is.
Kiültetés: májustól (A tápanyagban gazdag talajt szereti, ezért ültetéskor érdemes trágyázni.)
Magasra nő és szélességre is terjedelmes ezért érdemes egymástól 1,5-2 méterre ültetni, védett napos vagy félárnyékos helyre. Vízigényes, főleg a bimbók fejlődése során. Hivatalosan a második évben hoznak először virágot, viszont nálunk több növény is virágzott már az első nyáron :)
Saját képeinken egy globe articsókát láthattok, amit tavaly termesztettünk, idén a violetto olasz fajtát vetettük Rédei vegyszermentes magról.
Violetto di Romagna
Az articsóka a mediterrán konyha egyik legkülönlegesebb és legegészségesebb zöldsége (gyógynövénye). Évelő növény, melynek virágát fogyaszjuk, de kertünk dísze is lehet, ha nem szüreteljük le a virágokat. (A képek között láthatjátok gyönyörű lila virágát).
Hazánk éghajlata kedvező az articsóka termesztésre, viszont itthon kevesen tartják kertjükben, ezért szerettük volna megosztani palántáinkat veletek is.
Kiültetés: májustól (A tápanyagban gazdag talajt szereti, ezért ültetéskor érdemes trágyázni.)
Magasra nő és szélességre is terjedelmes ezért érdemes egymástól 1,5-2 méterre ültetni, védett napos vagy félárnyékos helyre. Vízigényes, főleg a bimbók fejlődése során. Hivatalosan a második évben hoznak először virágot, viszont nálunk több növény is virágzott már az első nyáron :)
Saját képeinken egy globe articsókát láthattok, amit tavaly termesztettünk, idén a violetto olasz fajtát vetettük Rédei vegyszermentes magról.