Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Herbafulvo Papayás 750 ml

A Herbafulvo essencia papaya kivonattal minden összetevője és annak mennyisége megegyezik a Herbafulvo essencia összetevőivel, egy lényegi eltérés van, papaya levél kivonattal van kiegészítve.

A papaya hatásáról
A Karib-szigeteken őshonos, papaya- vagy dinnyefa, ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye. A japánok a papaya levét emésztési zavarok kezelésére használták. A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, enzim tartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének. A tizenkilencedik századi amerikai orvosok a papaya levelet tea formájában használták az emésztési zavarok kezelésére.

A levélben és a levélszárban levő papain és a chymopapayn, a legfontosabb hatású enzimjei a papayának. A papaya enzimjei képesek helyettesíteni a pepszint, kompenzálni az amiláz, a lipáz és a proteáz hiányát, amikor sérül a hasnyálmirigy enzim termelése. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális pH nem befolyásolja hátrányosan, semleges és enyhén lúgos kémhatáson is jól katalizál. Ez a tulajdonsága különösen hasznos, amikor sósav- hiány van a bélcsatornában. A papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő fehérje lebontására képes.

A papain akkor tud segíteni, amikor a fehérjebontó-enzimtermelés elégtelen, és párhuzamosan gyomorsav-hiány is van a szervezetben. A rosszul emésztett fehérje bomlásnak indul az emésztőrendszerben, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetben önmérgező, nem kívánatos anyagok pl. biogén aminok képződnek.

A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papaint a legerősebb fehérjeemésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsav-hiányban szenvednek.

A papaya levél tea jól kezeli a fermentatív emésztési zavarokat, megszünteti a gyomorégést. Hatékonyan lebontja a búzaglutént és a szénhidrátokat. Természetes emésztési segédanyagként a papaya levél kiválóan alkalmas az emésztési zavarok kezelésére, és rendkívül hasznos a gyomor-bél traktus bármilyen zavarára. A papaya enyhíti az akut prosztata gyulladást, és nagyon hasznos lehet a jóindulatú prosztata hipertrófia (BPH) és a herpes simplex vírus kezelésében.

A papaya leveleket, mint gyógynövényt használják a férgek és más paraziták kezelésére. A papaya az intestinalis paraziták elleni küzdelemben elősegítheti az egészséges emésztőrendszert.
A „Journal of Medicinal Food” 2007. májusi kiadásában közzétett tanulmány szerint a papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasolják fogyasztani.
A papaya levél nagy koncentrációban tartalmaz C-vitamint, béta-karotint, kalciumot, karpaint, zsírokat, flavonolokat, niacint, papint, és tannint.
A tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a papaya levél tea immunmoduláló tulajdonságai hasznosak lehetnek betegségek, köztük a rák és allergia megelőzésében és kezelésében.

Kísérletekkel igazoható, hogy a Papaya levél tea segítséget jelenthet a gyomorfekély ellen. A vizsgálatban a papaya levélkivonat csökkentette a fekély súlyosságát és erős antioxidáns hatásokat mutatott. Ebből az előzetes tanulmányból arra a következtetésre jutottak, hogy a papaya levél tea a gyomorfekély és a gyomor oxidatív stressz kezelésére alkalmas.

A papaya természetes gyógymódként szolgálhat a gyomorfekélyek kezelésére, a papaya-koncentrátum javította az irritábilis bél szindróma tünetét. Az eredményeket 2013-ban a "Neuro Endocrinology Letters" folyóiratban tették közzé.

A papaya levelek tartalmazzák a papain és a chymopapain szuperenzimeket, amelyek segítik a fehérjék, a búza, a zsír és a szénhidrátok emésztését és felgyorsítják az anyagcserét.

Az emésztési tranzitidő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége.
A papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasoljuk fogyasztani.

A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ún. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomás, stb. hátterében állhat. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat, ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől).

A papaya fehérjében szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható. Ezek közül az arginin, melynek az ondótermelésben és a vér tisztaságának fenntartásában van fontos szerepe. Az arginin befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is. Az arginin magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást. Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba.

Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebben hatását. Nem csak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálékok „szakszerű”, gyors lebontását is. Fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet, és puffadást. Az emésztési folyamatok intenzitásának támogatása révén a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből.

Ha áldott állapotban van, vagy gyermekáldást terveznek, kérjük, ne fogyassza, mert ennek megnyugtató tudományos háttere még nem tisztázott!
A trópusi országokban a természeti népek születésszabályozásra használják. A menstruáció elmaradása esetén papaya levelet, éretlen és érett gyümölcsöt esznek nagy mennyiségben. Néhány nap, de legkésőbb egy hét múlva megindul a havi tisztulás, amely egy spontán vetélés. A Sussex-i Egyetem kutatói szerint papain enzim kölcsönhatásba lép a magzat megtartásáért felelős progeszteron hormonnal, ez okozza a spontán vetélést.

Összetétel a termék javasolt napi adagjában:

Rumex acetosa L. Mezei sóska (Rumicis fructus) 316 mg/40 ml,
Urtica dioica L. Nagy csalán (Urticae folium) 316 mg/40 ml,
Matricaria recutita L. Orvosi székfű (Chamomillae anthodium (flores) 632 mg/ 40 ml,
Salvia officinalis L. Orvosi zsálya (Salviae folium) 158 mg/40 ml,
Vaccinium myrtillus L. Fekete áfonya (Myrtilli folium) 316 mg/40 ml,
Foeniculum vulgare Mill. Édeskömény (Foeniculum fructus) 126 mg/40 ml,
Pimpinella anisum L. Ánizs (Anisi fructus) 126 mg/40 ml,
Silybum marianum L. Máriatövis (Cardui mariani fructus) 900 mg/40 ml,
Rosa canina L. Vad rózsa (Cynosbati pseudofructus cum seminibus) 108 mg/40 ml,
Fulvosav (Fulvic acid) 3.360 mg/40 ml,
Almapektin (Pupillam pectin) 528 mg/40 ml,
Parajdi natur só 192 mg/40 ml
Arginin 217 mg/40 ml,
Lecitin (napraforgó) 25 mg/40 ml,
Citromsav 100 mg/40 ml,
Tejsav 256 mg/40 ml,
Steviol – glikozid 0,13 mg/40 ml,
Káliumszorbát 8 mg/40 ml.
Papaya levél kivonat

7440 Ft / db
9920 Ft/l



Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!

Mások ezeket rendelték