Mások ezeket rendelték

Káposzta
Friss fejes káposzta. A fejek tömöttek, belül egészségesek, jól záródnak. Nem óriásiak, de frissen, zsengén szedem – tökéletesek salátának, főzéshez. A szárazság miatt idén sajnos erősebb volt a rovarkártétel, ezért kétszer is kapott rovarölőt – de csak annyit, amennyi tényleg szükséges volt. Ez nálunk nem rutin, hanem indokolt beavatkozás. Ezen kívül némi lombtrágyát kapott, hogy lendületben maradjon. Talajtakaró fóliában neveljük, így gyomirtó szeres kezelésre egyáltalán nem volt szükség. Nem vegyszermentes, de nem is túlkezelt – igyekszünk megtartani az arany középutat! A kosárba darabra kérhető, a pontos ár a súlymérést követően lesz meghatározva. Rendelésnél kérlek vedd figyelembe, hogy a hirtelen jött sok csapadék miatt előfordulhat, hogy pillanatok alatt repdenek a fejek, így nem teljes tökéletes fejet tudok szállítani! Természetesen ez a fogyasztást nem befolyásolja, csak szépséghiba!

Kecsketej
Miért érdemes kecsketejet inni? A kecsketej összetétele inkább az anyatejhez, semmint a tehéntejhez hasonlítható. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmét illetően. Azoknak az anyáknak, akiknek kevés a teje, vagy egyáltalán nincs, kecsketejet szoktak ajánlani szoptatásra. Zsírtartalma bár magasabb, mint a tehéntejnek, ezek a zsírok sokkal könnyebben emészthetőek, így nem megterhelők a szervezet számára. A friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek. Kiváló fehérje- és kalciumforrás, a csontritkulás megelőzésében így kiemelkedő a szerepe. Bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot és káliumot. A vitaminok közül megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, a niacin, valamint D-vitamintartalma is jelentős. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében, A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig apajzsmirigyműködésre is jótékony hatással van. A benne található B-vitaminoknak köszönhetően az ideg- és az izomrendszer működését is segítik.

Parenyica sajt (10 dkg)
Jersey tehénkénk tejéből készülő gyúrt sajt, amit szép vékonyra nyújtunk, feltekerünk és akáccal füstölünk.