Kistermelői vajunk kizárólag tejszínből készül. A megfelelően lehűlt és megérett tejszínt kiköpüljük, majd többször hideg vízzel kimossuk. Mivel "tisztára" mossuk ezért hosszú eltarthatóságot, selymes ízt biztosítunk a terméknek. Vajunk nem hasonlítható a bolti vajhoz(szerencsére) mivel kizárólag tejszínből készül, ezért hűtött állapotban nehezen kenhető. Célszerű kis darabot belőle hűtőn kívül tárolni, így mindíg lesz kenhető vajunk. A többi vaj pedig, a hűtési lánc megszakítása nélkül hosszú ideig eltartható.
Ha adnál egy esélyt a kecskesajtnak, ez lehet a tökéletes választás, friss, lágy nem tolakodó ízvilág. Kiváló salátákhoz, szendvicsekhez, vagy akár borok mellé is fogyaszthatjuk.
A szalagsajt vagy parenyica állománya rostos, lemezes, kissé rágós, kellemesen és jellegzetesen telt ízű és illatú, enyhén sós. Hagyományosan bükkfa forgáccsal és fűrészporral aranysárgára füstölt sajt.
220-250g közötti, bükkfa forgáccsal és fűrészporral aranysárgára füstölt, rostos, lemezes, kissé rágós állományú, kellemesen és jellegzetesen telt ízű és illatú, enyhén sós sajt. Chilis és fokhagymás fűszerezéssel.
Natúr,nyers gyúrtsajt füstölt,főtt karajjal ès lilahagymával feltekerve.
Aszalt vörösáfonyával ès dióval töltött parenyica tekercs.
Provance fűszerkeverèkkel ízesített friss tehèntejből kèszült sajt.