Ciprusról származó sajtféleség. A halloumi arról ismert, hogy jól bírja a magas hőmérsékletet, ezért grillezéshez és sütéshez is kedvelt alapanyag. Egy doboz 20 dkg sajt.
Friss ,nyers, házi (Jersey és Holsteinfríz szarvasmarháktól származó ) tehéntej. Aludttejes prósza vagy kakaóital alapja lesz? Az Ön választása:)
Jeresy tehénkénk teje. Zserbó teje A2-es ami azt jelenti hogy tejérzékenyek is fogyaszthatják (nem laktózosok és tejfehérjések csak olyanok akiknek megviseli az emésztését a normál tejfogyasztás). Az jersey tej különféle ásványi anyagokban, vitaminokban és fehérjékben gazdag, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges életmódhoz és az erős immunrendszer fenntartásához. Fogyasztása hozzájárulhat a csontok egészségéhez, az izomtömeg fenntartásához és általában a jó közérzethez. Magas 7.8-as zsírtartalma miatt csodálatos tejszín és tejföl gyűjthető a színéről.
Enyhén savanykás ízű, teljes tejből készült habart, ivójoghurt, hőkezelt tejből. 500ml/flakon
Vegyes alvasztású kenhető krémsajt. A kecsketej minden áldásos hatását magában hordozza szép hófehér ízletes sajtkészítmény. Salátákra morzsolva vagy pirítósra kenve is kiváló de krémleveseket is lehet vele gazdagítani.
Ha adnál egy esélyt a kecskesajtnak, ez lehet a tökéletes választás, friss, lágy nem tolakodó ízvilág. Kiváló salátákhoz, szendvicsekhez, vagy akár borok mellé is fogyaszthatjuk. Jól grillezhető. Tálalható friss zöldségekkel, pirítósra kenve vagy akár a reggeli tojásrántotta mellé.
Miért érdemes kecsketejet inni? A kecsketej összetétele inkább az anyatejhez, semmint a tehéntejhez hasonlítható. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmét illetően. Azoknak az anyáknak, akiknek kevés a teje, vagy egyáltalán nincs, kecsketejet szoktak ajánlani szoptatásra. Zsírtartalma bár magasabb, mint a tehéntejnek, ezek a zsírok sokkal könnyebben emészthetőek, így nem megterhelők a szervezet számára. A friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek. Kiváló fehérje- és kalciumforrás, a csontritkulás megelőzésében így kiemelkedő a szerepe. Bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, főként kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot és káliumot. A vitaminok közül megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, a niacin, valamint D-vitamintartalma is jelentős. Kiváló antioxidáns, segít a sejtek egészséges fejlődésében, A-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig apajzsmirigyműködésre is jótékony hatással van. A benne található B-vitaminoknak köszönhetően az ideg- és az izomrendszer működését is segítik.
Kistermelői fehérpenészes sajtunk, hőkezelt tejből készült. A hőkezelés által, a tejhez adagolt penészkultúra ( Penicillum Candidum) szaporodását nem gátolják, a nyers tejben lévő természetes baktériumok. Így sokkal jobban kialakul a fajtára jellemző íz,illat, állag és hosszú érlelési, tárolási időt tesz lehetővé, megfelelő hőmérsékleten és páratartalomban. Fehérpenészes sajtunkat, aktívszenes kéregben érleljük. A termék csomagoláskor még érési fázisban van, de már élvezettel fogysztható, vagy akár még több héten keresztül érlelhető is hűtőszekrényben, eredeti csomagolásban. A csomagolást kimondottan a penészes sajtok csomagolásához, érleléséhez alakították ki.
Kistermelői gomolya sajtjaink nyers tehéntejből készülnek. Többféle ízesítésben kínáljuk kedves vásárlóinknak. Kultúrát nem tartalmaznak. A termék ízesítésére szárított fűszereket használunk, ezalól a lilahagymás gomolyánk a kivétel. Mivel viszonylag nagyobb nedvességtartalmú sajtról van szó, így fogyaszthatósága 30 napban maximalizálódik.