A búzadaráinkat őrlés közben szedjük ki a malomból, mivel daragéppel nem rendelkezünk. A nagy malmi daráknál apróbb szemcséjű, enyhén korpázott búzadaránk tökéletes eleme egy finom krémes tejbegríznek. Felhasználhatjuk sütikhez, császármorzsához, de a pizzatésztát is szuperül feldobja. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1429 Kj/337Kcal Zsír: 1g Amelyből telített zsírsavak: 0,5g Szénhidrát: 73g Amelyből cukrok: 0,2g Rost: 4,1g Fehérje: 9,4g Só: 0g Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: 0,15 g
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1410 kJ/332 kcal Zsír 1,5 g amelyből telített zsírsav: 0,25 g Szénhidrát: 62,6 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 3,4 g Fehérje: 15,5 g Só: 0,25 g
Kistermelői fehérpenészes sajtunk, hőkezelt tejből készült. A hőkezelés által, a tejhez adagolt penészkultúra ( Penicillum Candidum) szaporodását nem gátolják, a nyers tejben lévő természetes baktériumok. Így sokkal jobban kialakul a fajtára jellemző íz,illat, állag és hosszú érlelési, tárolási időt tesz lehetővé, megfelelő hőmérsékleten és páratartalomban. Fehérpenészes sajtunkat, aktívszenes kéregben érleljük. A termék csomagoláskor még érési fázisban van, de már élvezettel fogysztható, vagy akár még több héten keresztül érlelhető is hűtőszekrényben, eredeti csomagolásban. A csomagolást kimondottan a penészes sajtok csomagolásához, érleléséhez alakították ki.
Kistermelői gomolya sajtjaink nyers tehéntejből készülnek. Többféle ízesítésben kínáljuk kedves vásárlóinknak. Kultúrát nem tartalmaznak. A termék ízesítésére szárított fűszereket használunk, ezalól a lilahagymás gomolyánk a kivétel. Mivel viszonylag nagyobb nedvességtartalmú sajtról van szó, így fogyaszthatósága 30 napban maximalizálódik.
Kistermelői joghurtunk hőkezelt tejből készül ,pre és probiotikumot tartalmazó joghurt kultúrával. Igazán krémes állagát a kíméletes kézi technológiának köszönheti. 21 napos fogyaszthatósági idővel rendelkezik. Többféle ízben készül. Ízválasztékunkat saját lekvárjaink adják alapul. 370ml-es kiszerelésben. Joghurtjaink ára 300.- üvegdíjat tartalmaz.
Krémes, sűrű állagú,savanykás ízvilágú kistermelői kefír.Az ár 200Ft betèdijat tartalmaz.
Klasszikus mézes krémes sütemény lapok, egy csomag négy lapot tartalmaz (20x30cm) A lapok készre vannak sütve, csak tölteni kell és tálalni. Kiváló desszert a karácsonyi asztalra. Jó étvágyat kívánunk!
Mézes puszedli, egy tradicionális mézes sütemény kicsik és nagyok kedvence. A csomag 250g puszedlit tartalmaz, három féle ízben. Natur bevonat nélkül, tojáshabos (fehér) és kakós-tojáshabos(barna). Összetevők: Búzaliszt,cukor,tojás,termelői méz,margarin,szódabikarbóna,fahéj,szegfűszeg,gyömbér Jó étvágyat kívánunk!
Összetevők: virágméz, búzaliszt, vaj, tojás, porcukor, szódabikarbóna, citromlé, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, ánizs, szegfűbors, gyömbér, kardamom
Mézes-diós lapok, egy csomag három lapot tartalmaz. (20x30cm) A lapok készre vannak sütve csak tölteni kell őket és tálalni. Kitűnő desszert a téli estékre. Jó étvágyat kívánunk!