Rideg tartású skótfelföldi marháink egyik legfinomabb részét nagyjából 1 kilógrammos csomagokban vákum csomagoltan kínáljuk.
Smeralda almából készült 100%-os natúrlé. Íze aromás, édes-savanykás. Hőkezeléssel tartósítva. Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
Sertés sonka darabolt ~ 50 dkg kb Hagyományos eljárással készített füstölt sertés sonka. Darabolt, bőrös sertéscombból, természetes só felhasználásával, 3 hétig érlelve, sófürdőben pácolva! Ez tuti választás akár vendégváráshoz, hidegtálakhoz, főzéshez. Vékonyan szelve, csak magában a legtutibb! Egy egész sonka kb 2-3 kg-os! Összetevői: Bőrös sertsertéscomb, hagyományos só. A sonka pontos súlya mérést igényel, kb.: 50 dkg/ db ! Pontos mérés után számlázzuk!





A "szegények szarvasgombája"-ként is ismert kitűnő fűszergomba, aromája a szarvasgombához hasonlít. Különösen értékes szárítva, mert aromája, illata még jobb, mint frissen. Erős ízű, zamatos gomba, mely így kimondottan fűszerként használatos. Vadételek kíváló kísérője. Alapos mosás és 1 óra langyos vizes áztatás után remek ízesítője leveseknek, raguknak, tejszínes alapú szószoknak, de paprikás ételeket, pörkölteket is fűszerezhetünk vele.
Nagyon sok gombafaj legegyszerűbb tartósítási formája a szárítás. Egyes gombafajok esetén a szárítás még erősíti is a gomba élvezeti értékét, ilyenek az érett vargányák (a nagyon fiatal termőtesteket inkább fagyasztani érdemes), a Sötét trombitagomba, vagy a kucsmagombák. Kiválóan megőrzi a minőségét a szárítással a Júdásfülgomba is. A Sötét trombitagomba megfelelő időjárási és környezeti feltételek esetén tömegesen megjelenő, lomberdei gombafaj. 5-10 cm magas, teljes egészében tölcséres termőtestei már a nyár közepén megjelenhetnek, de igazán ősszel lehet belőle sokat találni. Színe a világos szürkétől a barnásszürkén át a feketéig változhat. Frissen gyűjtve nincs különösebben erős illata vagy íze, szárítmánya azonban már sokkal intenzívebb. Akár frissen, akár szárítmányként kerül felhasználásra, főzés során érdemes figyelembe venni, hogy a gomba erősen színez, és ez egyes ételfélék esetén ronthatja a feltálalt étel vizuális élményét. Ezt a gombát Olaszország egyes részein “a szegény ember szarvasgombájának” nevezik”, mivel többek szerint aromája a szarvasgombáéra emlékeztet. Akár igaz, akár nem, egyedi íze mindenképpen különlegessé teszi. Többek között ennek is köszönhető, hogy ez a gombafaj lett a 2015. év gombája.


Popeye kedvence – kistermelői spenótpüré üvegbe zárva! Friss, saját termesztésű vegyszermentes spenótból, adalék- és sómentesen, tartósítószer nélkül készül. Csak párolás, pürésítés, üveg – semmi felesleges! 1 üvegben kb. 55-60 dkg friss spenót ereje! Felhasználható főzeléknek, mártásnak, tésztákhoz, süteményekbe vagy levesbe keverve is. „Ha Popeye is innen vásárolna, most még erősebb lenne!”
Sült Paradicsomkrém - A nyár zamata üvegbe zárva A sült paradicsom igazi csemege: többféle paradicsommal, sok hagymával, fokhagymával és mediterrán fűszerekkel készítjük, lassú sütéssel, hogy az ízek sűrű, karakteres krémmé váljanak. Felhasználás: - Tésztákhoz szószként - Pizza alapként - Kenyérre kenve, bruschettához Tartósítószermentes, befőzőautomatával hőkezeltük, így egész évben élvezheted a napérlelte paradicsom ízét. Összetevők: paradicsom, hagyma, fokhagyma, hidegen sajtolt repce olaj, só, bors, oreganó, bazsalikom, majoranna, rozmaring. - Kiszerelés: 220 ml vagy 370 ml üveg - Hőkezelt, tartósítószer nélkül - Felbontás után hűtve tárolandó!
A sült paradicsom egy fűszerekkel ízesített, zamatos szósz, ami sokoldalúan használható a konyhában: kenyérre kenve, tésztaételekhez, pizzaalapként, húsokhoz, köretekhez - és bármihez, amihez egy édeskés, fokhagymás-bazsalikomos ízvilágú paradicsomszósz passzol...
Sütőkolbász Hagyományos recept alapján készített, természetes bélbe töltött csemege kolbász. Összetevők: Sertéshús Fűszerek: őrölt feketebors, só, őröltkömény, szerecsendió, fokhagyma, őrölt pirospaprika. Tárolás 0- 5 C°. A kolbász pontos súlya mérést igényel, kb.: 40 dkg/pár.
Ez a saját termesztésű sütőtökből készült lekvár igazi különlegesség: selymesen krémes állagú, természetesen édes, enyhe fűszerekkel megbolondítva. Nem tartalmaz tartósítószert, sem pektint vagy dzsemfixet; gondosan készítve kerül az üvegekbe. Kiváló választás pirítósra, kalácsra kenve, süteményekhez, de önmagában az üvegből kikanalazva is igazi desszertélményt ad! Egy falat belőle, és azonnal visszahozza a sütőtök hangulatát akkor is, amikor már rég nincs szezonja. Kiszerelés: 220 ml üveg (210 g) Összetevők: sütőtök, cukor, citromlé, vaníliás cukor / fahéj / gyömbér (ízesítéstől függően) Ha szereted a különleges lekvárokat, ez lesz az egyik kedvenced!

Nagydobosi sütőtökből és fehér mustból készült termék. Elsősorban befőtt, de nagyon finom főételekhez savanyúság helyett, illetve köretként. Próbáltuk vanília fagyival is - kellemes ízharmóniát alkot! Nagy előnye, hogy a cukorszirupot a must helyettesíti. Az üveg tartalma: 330g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, vegyes fehér must, egész fahéj. Felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyasszák egészséggel!