Mire tudod felhasználni a cseresznyepaprikát? Töltve Túróval, sajtkrémmel, füstölt sajttal vagy kolbásszal megtöltve isteni vendégváró. Ecetesen eltéve, töltve nagyon jól eláll (pl. sajtkrémmel töltött, olajban elrakva). Savanyúságként Egészben elteheted ecetes-savanyúságként télire. Szuperül illik pörköltek, sültek mellé. Szendvicsbe, hamburgerbe Karikázva feldobja a melegszendvicset, hamburgert vagy akár egy sima szalámis kenyeret. Lecsóba, paprikás ételekbe Erősebb karaktert ad a lecsónak vagy más magyaros egytálételeknek. Paprika fajtája: Cserkó
"Szentesi piacos" halványzld szinű, vastaghúsu enyhén csípős, zamatos zölspaprika
Szeretnél saját magad megpróbálni fűszerpaprikát szárítani, őrölni? Itt a remek alkalom, hogy kipróbáld! Miért érdemes magadnak elkészíteni? Minőség feletti kontroll: Tudod mi kerül bele. Nincs benne adalékanyag, tartósítószer, színezék vagy idegen anyag. Gazdaságos: ha saját vagy helyi termelőtől származó paprikát használsz, olcsóbban jöhetsz ki, mint a prémium bolti fűszerpaprikákkal. Hagyomány és élmény: A házi paprikaőrlemény készítése egy régi, magyar hagyomány, aminek megvan a maga rituáléja és hangulata. Örömforrás lehet maga a folyamat: a szárítás, a darálás, a kis üvegcsékbe töltés stb. Ajándéknak is kiváló: Egy üveg saját készítésű fűszerpaprika személyes, különleges és hasznos ajándék lehet. Friss, hazai, vegyszermentes!
Fehér húsú édesburgonya. Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak. Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a hagyományos burgonya ízéhez hasonlítható. VEGYSZERMENTES.
Lila húsú édesburgonya. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, remek gyulladáscsökkentő hatása van. Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak.Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a sültgesztenyéhez hasonlítható. VEGYSZERMENTES.
Édesburgonya: Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak. Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a sütőtökhöz hasonlítható. VEGYSZERMENTES.
Fehér húsú édesburgonya (batáta) Finom és sokoldalú Íze a hagyományos burgonyáéhoz hasonló Alacsony glikémiás index – lassabban emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos burgonya, így cukorbetegeknek is jobb választás lehet. Készíthető belőle: sütve (hasábként vagy félbevágva), pürének, levesnek, chipsnek, egytálételnek. Azoknak ajánlott, akik nem szeretik a sárga húsú változat sütőtökös ízvilágát, viszont szeretnének egy egészségesebb alternatívát.
Hidegtűrő káposztaféle, melyet szuperélelmiszernek tartanak magas tápanyagtartalma miatt. Készíthetünk belőle nyers vagy meleg salátát, illetve bármilyen ízvilágú ételbe szeletelhetünk belőle vitamin dúsítás gyanánt. Mi nagyon szeretjük köretnek, csak fokhagymával megpárolva, só, bors és egy kis citromlével. :)
frissen szedett őszi fokhagyma /magyar makói vetőmagból származik/ kb 60-80g közöttiek,nagy girizdekkel kiváló zamatú intenzív ízű, illatu
A GUAVA egy különleges trópusi ízű csoda, amely az ízlelőbimbóidat is el fogja varázsolni! Ez az ősszel érő gyümölcs egy igazi vitaminbomba, tele C-vitaminnal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal, ami erősíti az immunrendszert és segít megőrizni a bőr ragyogását. A gyümölcshús textúrája finom, különleges, és az íze egy csodás keveréke a szamócának, ananásznak és a papayának. Amikor először kóstolod, olyan érzés, mintha egy egzotikus nyaraláson lennél. A gyümölcs héja inkább nem ehető, a belső rész a legfinomabb, lágy, enyhén fűszeres aromákkal. Képzeld el, hogy a reggeli smoothie-dba teszel belőle, vagy egy friss gyümölcssalátába, joghurtba. Feldobja a reggelt! Ráadásul, ha most vásárolsz, nemcsak a saját egészségedet támogathatod, hanem hozzájárulsz a fenntarthatóbb, helyi mezőgazdasághoz is. Kóstold meg, és lehet, hogy az egyik kedvenc gyümölcsöd lesz. Az Feijoa sellowiana (brazil guava) valóban egy tápláló, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Íme, néhány hasznos tápanyag, amit a gyümölcs tartalmaz: C-vitamin – A gyümölcs rendkívül gazdag C-vitaminban, ami erősíti az immunrendszert, segít a bőr megújulásában, és antioxidáns hatású, így védi a sejteket a káros hatásoktól. A-vitamin – Támogatja a szem egészségét, javítja a bőr állapotát, és hozzájárul az egészséges immunválaszhoz. Rostok – Segítenek az emésztésben, hozzájárulnak a bélflóra egészségéhez, és támogatják a normál vércukorszint fenntartását. B-vitaminok (különösen B1, B2, B3) – Az energia anyagcseréjében fontosak, és segítik a bélműködést, valamint a stressz kezelését. Foszfor – Fontos ásványi anyag a csontok, a fogak és a sejtek egészségéhez. Kálium – Segít a vízháztartás szabályozásában, támogatja a szív- és érrendszer működését, és hozzájárul az izmok megfelelő működéséhez. Antioxidánsok – A gyümölcsben található flavonoidok és egyéb antioxidánsok védik a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól, így hozzájárulnak a fiatalos megjelenéshez és a hosszú távú egészséghez. Alacsony kalóriatartalom – Az acca sellowiana viszonylag alacsony kalóriatartalmú, ami ideálissá teszi azok számára, akik figyelnek a testsúlyukra. Ez a gyümölcs tehát nemcsak finom, hanem egy igazi táplálkozási kincs, amely segíthet a napi vitamin- és ásványianyag-szükségleted fedezésében, miközben frissítő és ínycsiklandó élményt nyújt! A növényről általában: a guava, Feijoa, Mirtuszdió, vagy Brazil guava Közép-Amerika trópusi területein őshonos, de kultúrába vonása következtében a világ számos országában jelen lévő örökzöld növény. Eredetileg 3,5–10 m közötti magasságot elérő (hazánkban csak 2-4m), terebélyes fa, és mivel fás szára gyakran alacsonyan elágazik, nagyobb bokornak, vagy cserjének is tekinthető. Idősebb korában a kérge vörösesbarna színűvé válik, pikkelyesen hámlik a törzsről. Leveleinek alsó fonákja szürkésfehéren molyhos. Gyümölcse tojásformájú, kívül vastagabb sötétzöld héjjal borított. Utóérő gyümölcs, ezért almák mellé célszerű bekötni egy zacskóba és finom illata árulkodik a fogyaszthatóság időpontjáról. Éretten az íze és az illata is egyedülálló, vékonyan hámozzuk meg, a héj zöld marad! Gazdag C-vitaminban és pektinben. Rendkívül ízletes és különleges lekvárnak, vagy süteményként elkészítve. Magja nem érezhető. Szép piros virágai, édes szirmai ehetőek, exclusive éttermek használják elsősorban dekorációs célokra (édességeknél). Ha Ön is szeretne saját guavát szüretelni, ITT rendelhet több éves, bokros, konténeres növényeket. 1 csomag tartalmaz 100g friss guavát.