Friss, zsenge cukkinik a Pajtabíró Családi Gazdaságból! E heti kínálatunkban nagyobb méretű cukkini, három fajtában: – Black Beauty – klasszikus, sötétzöld – Goldena – aranysárga, lágy húsú – Striato di Italia – csíkos héjú, különleges megjelenésű fajta Jelenleg is tőről szedjük – roppanós, zsenge, azonnal süthető, grillezhető, tölthető! A mennyiség korlátozott, ezért kérlek, a rendelésnél jelezd, melyik fajtából mennyit szeretnél! Írhatsz hozzászólásban vagy e-mailben is az erika.horvath93@gmail.com címre. A beérkezett igényeket folyamatosan visszajelzem! A cukkini darabra kérhető (annyi kg-ot tegyél a kosárba, ahány db-ot szeretnél), a pontos ár a mérés után kerül meghatározásra.
Tölteni, rántani való méret. Kb. 0,9 kg, színe zöld vagy sárga vagy zöld-sárga csíkos.
Hidegtűrő káposztaféle, melyet szuperélelmiszernek tartanak magas tápanyagtartalma miatt. Készíthetünk belőle nyers vagy meleg salátát, illetve bármilyen ízvilágú ételbe szeletelhetünk belőle vitamin dúsítás gyanánt. Mi nagyon szeretjük köretnek, csak fokhagymával megpárolva, só, bors és egy kis citromlével. :)
frissen szedett őszi fokhagyma /magyar makói vetőmagból származik/ kb 60-80g közöttiek,nagy girizdekkel kiváló zamatú intenzív ízű, illatu
Frissen szedett, illatos menta vegyszermentes kertből. Használják italokban, teákban, fűszerként, gyógynövényként, gyógyfürdőként, de még kozmetikumok elkészítéséhez is. Indiában pld étkezések előtt kínálják teaként, mivel étvágyfokozó, emésztést segítő, de puffadás, hányinger és torokfájás esetén is jótékonyan hat. Görcsoldó, nyugtató, összehúzó, frissítő hatásokkal rendelkezik. Csecsemők és kisgyerekek esetén még ne alkalmazzuk.
Frissen szedett, szabadföldi termesztésből, ízletes, aromás leveles csokor. Felhasználhatjuk salátákhoz, szendvicsekre, pestonak, párolva vajas-főtt krumplival, levesekhez. Tanács: érdemes megfelezni az adagot és az értékes tápanyagok megőrzése miatt a főzés végén is rakni az ételbe.
Visnyeszéplakon (Dél-Zselic) Ökológiai Gazdálkodásban termelt, mézédes füge. Többszörösen beérő fajta, a nyári érésű fügék akár 10-12 dkg-ot is elérnek!
Befőzésre és friss fogyasztásra egyaránt alkalmas paradicsom válogatás! Kiválóan felhasználható szószhoz, befőzéshez, de akár szendvicshez is. A válogatás sokszínű textúrát és összetettebb ízvilágot ad. Az aktuálisan érő paradicsom fajtákból tesszük össze a kívánt mennyiséget, amik a következők lehetnek: San Marzano, Costoluto Fiorentino, Big Daddy, Sweetheart, Super Sauce, Knock out, Marmande, Roma, Brutus, Gigantomo, Heinz Befőzésre (pl. paradicsomlé, szósz, lecsó, ketchup vagy paradicsomkonzerv készítéséhez) olyan paradicsomfajták a legalkalmasabbak, amelyeknek az alábbi tulajdonságai vannak: Jó befőzési tulajdonságokkal rendelkező paradicsomok fő jellemzői: Húsos, kevés levű (alacsony víztartalmú) – Könnyebben sűríthető, intenzívebb az íze, nem kell sokáig főzni. Magas szárazanyag-tartalom – Sűrűbb, testesebb szószokat lehet belőlük készíteni. Kevés mag – Praktikusabb feldolgozni, simább állagot ad. Intenzív, édes-savanykás íz – Ízesebb lesz a befőtt, kevesebb fűszerezést igényel. Jól hámozható – Forrázás után könnyen eltávolítható a héja.
Idared alma, Méret: 70-80 mm, télálló, savanykás, roppanós és lédús fajta. Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Idared alma. Méret: 70-80 mm. Savanykás, télálló, roppanós és lédús, hűvös helyen jól tárolható. Termőhely: Kutas-Kozmapuszta