
Tanácsok, tudnivalók: A datolyaszilvát vagy kakiszilvát szüretelés után nem kell azonnal megenni. Utóérő gyümölcs, a fáról szedve nem fogyasztható, mert fanyar, és majd szépen lassan érik be a szüret után. Éretten puha és édes, a színe sötét narancssárgává válik. Hetekig, hónapokig eláll, nagyon finom, nagyon egészséges gyümölcs, kész vitaminbomba. A kaki gyümölcs a tárolással nem romlik, hanem érik. Hideg, de száraz helyen kell tárolni, melléképületben, garázsban, spájzban, kamrában. Tároláskor a rekeszben, ládában, dobozban egy sorosan kell rakni, hogy levegőzzenek. Lakásban tartva is eláll. Ha pont nincs egy érett gyümölcs sem, akkor 5 db kaki gyümölcsöt bele kell tenni egy zacskóba, mellé 10 db almát, és lezárni a zacskót. Az almából természetes úton felszabaduló etilén gáz érleli meg, szobahőmérsékleten 4-5 nap alatt megpuhul, mézédesre, zamatosra érik.Minél több mellette az alma, annál gyorsabban megérik, és annál kevésbé lesz lekvár állagú, azaz szeletelhetőbb lesz, de mégis zamatos, édes. December hónapban már nem kell alma az érleléshez, magától is érik folyamatosan.

Fehér húsú édesburgonya. Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak. Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a hagyományos burgonya ízéhez hasonlítható. VEGYSZERMENTES.

Lila húsú édesburgonya. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, remek gyulladáscsökkentő hatása van. Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak.Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a sültgesztenyéhez hasonlítható. VEGYSZERMENTES.

Édesburgonya: Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak. Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a sütőtökhöz hasonlítható. VEGYSZERMENTES.

Baby édesburgonya, kiválóan alkalmas steak jellegű, vagy egészben való sütéshez, elkészítéshez.

Fehér húsú édesburgonya (batáta) Finom és sokoldalú Íze a hagyományos burgonyáéhoz hasonló Alacsony glikémiás index – lassabban emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos burgonya, így cukorbetegeknek is jobb választás lehet. Készíthető belőle: sütve (hasábként vagy félbevágva), pürének, levesnek, chipsnek, egytálételnek. Tárolni 15 C fokon, vagy szobahőmérsékleten sötét helyen! Azoknak ajánlott, akik nem szeretik a sárga húsú változat sütőtökös ízvilágát, viszont szeretnének egy egészségesebb alternatívát.
Szabadföldi vegyszermentes körülmények között termesztett fehérrépa petrezselyem zölddel.
Hidegtűrő káposztaféle, melyet szuperélelmiszernek tartanak magas tápanyagtartalma miatt. Készíthetünk belőle nyers vagy meleg salátát, illetve bármilyen ízvilágú ételbe szeletelhetünk belőle vitamin dúsítás gyanánt. Mi nagyon szeretjük köretnek, csak fokhagymával megpárolva, só, bors és egy kis citromlével. :)
frissen szedett őszi fokhagyma /magyar makói vetőmagból származik/ kb 60-80g közöttiek,nagy girizdekkel kiváló zamatú intenzív ízű, illatu