Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Friss élelmiszer

Kápia paprika - 50 dkg

Vegyszermentesen termesztett Kápia paprika. 1 csomag 50 dkg súlyú.  A csomag ára mérést követően kerül meghatározásra.

550 Ft / csomag
1100 Ft/kg

Kapor

Vegyszermentes, szabaddöldön termesztett.

550 Ft / csomag
55 Ft/dkg

Korianderzöld

Az ázsiai konyha ételeiben a levesek és saláták ízesítésére a leveleit, húsételek ízesítésére pedig termését használják. A levélkoriander lombját használhatjuk frissen is, de ha forró ételhez adjuk, akkor csak a főzés végén tegyük ezt, hogy aromáját megőrizze. A gasztronómián túl a koriandert a gyógyszeripar, élelmiszeripar és az illatszeripar is alkalmazza jellegzetes illatú olaja miatt. A hagyományos orvoslásban Európa egyes részein diabétesz ellen fogyasztják. Indiában gyulladásgátlóként, az Egyesült Államokban pedig koleszterinszint-csökkentő hatása miatt alkalmazzák. Az illóolaj erős antioxidáns hatást mutat, vizsgálják rákellenes használatának lehetőségét. 

400 Ft / csomó
40 Ft/dkg

Leveles kel 50 dkg

1250 Ft / csomag
2500 Ft/kg

Málna 25 dkg

Friss málna 25dkg os kiszerelésben.

1100 Ft / doboz
4400 Ft/kg

Mángold

A leveleket szedjük kívülről befelé. Fogyasszuk mind a leveleket, mind a szárakat. A levéllemezt spenótszerűen, vagy fokhagymával párolva köretként szokták készíteni míg a vastag fehér levélnyelet spárgaszerűen. Érdekes, hogy még mindig elég ismeretlennek számít, pedig már i.e. termesztették Ázsia egyes vidékein, a görögök és a rómaiak egyik kedvenc főzelék- és gyógynövénye volt, sőt néhány száz évvel ezelőtt még nálunk is gyakran előfordult a kertekben. Aztán valahogy feledésbe merült, pedig az egyik legegyszerűbben tartható növény.

300 Ft / csomag
15 Ft/dkg

mángold - 20 dkg

  Szabadföldön termesztett, vegyszermentes mángold.

300 Ft / csomó
1500 Ft/kg

Metélőhagyma

A metélőhagyma vagy ismertebb nevén snidling szintén egy alapítótag a fűszerkertben! Ha csak valami zöldség féle hiányzik a szendvicsből, és gyorsan lenne rá szükség, ő mindig kéznél van! Ha van helyünk akár még a virágágyásba is tehetjük mert nagyon jól mutat az üde zöld szinével ! De cserépben is nevelhetjük a konyhaablakban!  Cserépben,csokrosan és még külön a virágját is beszerezheted nálam szezonális jelleggel!       

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó

Mizuna Mix - 10 dkg

Bio mizuna, és mustárzöld keverék A növény zöld levelét használjuk fel, mely kissé csípős, egyesek szerint mustáros, borsos ízű. Rendkívül jó kiegészítője salátáknak pikáns íze, valamint színes cakkos levelei révén az esztétikai megjelenése miatt is. A leveleket nyersen, de akár wokban, fűszereken lepírítva, is fogyaszthatjuk A-, C-, K- vitaminokban gazdag, található benne magnézium, kálcium, kálium, folsavban, béta-karotinban, és immunerősítő hatással bír.  Magas glükozinolát tartalma miatt említik, hogy fontos szeretep játszik a rák megelőzésében is.  

650 Ft / csomag
6500 Ft/kg

Oriental mix

Az Oriental mix az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: Pak choi, Mizuna, Grün im schnee, Red giant, Rouge metis, Tatsoi. Vannak ázsiai saláta fajták, amelyeknek inkább a levéllemezét, másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskeleket idézik, és a hagyományos keleti konyhákban elsősorban sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket. Általánosságban elmondható róluk, hogy aromásak, kellemesen csípős ízűek. Ennek foka azonban jelentősen eltér egymástól, a lágyabb mizunától az erős wasabinóig. Az ázsiai saláta fajták az európai ízlésvilágban leginkább salátakeverékekbe illenek. Csodálatos színvariációik pedig minden salátát feldobnak.

550 Ft / csomag
55 Ft/dkg

Oriental mix

A oriental mix az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: pak choi, mizuna, hóban zöld, red giant, tatsoi. Az oriental mix ázsiai bio saláta keverék a káposztafélék közé tartozik. Ázsiai, ősi növényekből alakultak ki, ezáltal jelentősen eltérnek az Európában megszokott káposztáktól. Vannak ázsiai saláta fajták, amelyeknek inkább a levéllemezét, másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskelekre hasonlítanak , és a hagyományos keleti konyhákban föként sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket. Változatosságot hoznak a táplálkozásban a hideg időszakban. Sok vitamint tartalmaznak  A, C, K, valamint immunerősitő hatásuk is van.

400 Ft / csomag
4000 Ft/kg

Pak choi

Vegyszermentes, szabadföldön termelt.

400 Ft / db
400 Ft/db