Szabadföldön vegyszermentesen termesztett paradicsom, amik már nem értek be az ősszel, savanyítani kiváló. Savanyítási recept:A tisztára mosott üvegekbe belerakjuk a megtisztított, hibátlan zöld paradicsomokat,a nagyobb darabokat fel is lehet vágni. Egy mérőedénnyel teletöltjük az üvegeket tiszta vízzel (közben nézzük, hogy mennyi vizet használtunk fel),amikor ezzel megvagyunk,akkor az üvegekbe levő vizet összeöntögetjük egy fazékba. Mivel mérőedénnyel töltöttük fel az üvegeket, így tudjuk, hogy összesen hány liter vizünk van a fazékban. Literenként hozzáteszünk 1 evőkanál sót,4evőkanál cukrot, 1dl 10%-os ecetet. A levet felfőzzük, és forrón a paradicsomokra ráöntjük. Ekkor rátesszük a kifőzött kupakokat. Így állni hagyjuk negyedóráig. Ekkor a levet újra visszaöntjük a fazékba az üvegekből, ezt újra felforraljuk (ízlés szerint ekkor fűszerezhetjük),majd ismét rátöltjük a paradicsomokra, azonnal lezárjuk és száraz dunsztba tesszük 1 napra. Így egy savanyú uborka állagú, ízletes savanyúságot kapunk. Jó étvágyat hozzá!
Frissen csomózott hajtatott zöldhagyma. Most még vékonyabb, zsenge szálak vannak a csomagban. Egy csomóban 10 szál van.
3db sárgarépa zölddel + 2db fehérrépa petrezselyemmel. Vegyszermentesen szabadföldön termesztettem.
A spárga rendkívül egészséges, és most van a szezonja. Kiemelkedő rostforrás, jelentős az ásványianyag-, valamint vitamintartalma: Rendkívül gazdag káliumforrás, és számottevő a foszfor, kalcium, magnézium és vas benne. A-, B1-, B2-, B6-, B9- (folsav), C- és E-vitamint tartalmaz. Igazi zöldségínyencség. Sajátos ízvilága semmivel nem téveszthető össze. Csengődi 8 hektáros ültetvényünkről frissen szedve kerül az asztalodra. Levesnek, krémlevesnek kiválóan alkalmas kategóriájú, ami azt jelenti, hogy 10-12 mm átmérőjű 1-1 spárgaszál.
A spárga rendkívül egészséges, és most van a szezonja. Kiemelkedő rostforrás, jelentős az ásványianyag-, valamint vitamintartalma: Rendkívül gazdag káliumforrás, és számottevő a foszfor, kalcium, magnézium és vas benne. A-, B1-, B2-, B6-, B9- (folsav), C- és E-vitamint tartalmaz. Igazi zöldségínyencség. Sajátos ízvilága semmivel nem téveszthető össze. Csengődi 8 hektáros ültetvényünkről frissen szedve kerül az asztalodra. Solo 1-es kategóriájú, ami azt jelenti, hogy 16-22 mm átmérőjű 1-1 spárgaszál.
A spárga rendkívül egészséges, és most van a szezonja. Kiemelkedő rostforrás, jelentős az ásványianyag-, valamint vitamintartalma: Rendkívül gazdag káliumforrás, és számottevő a foszfor, kalcium, magnézium és vas benne. A-, B1-, B2-, B6-, B9- (folsav), C- és E-vitamint tartalmaz. Igazi zöldségínyencség. Sajátos ízvilága semmivel nem téveszthető össze. Csengődi 8 hektáros ültetvényünkről frissen szedve kerül az asztalodra. Solo 2-es kategóriájú, ami azt jelenti, hogy 12-16 mm átmérőjű 1-1 spárgaszál.