Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Friss élelmiszer

Szőlő

Attila és pölöskei muskotály fajtájú szőlő.     

1300 Ft / kg
1300 Ft/kg

szőlő - 50dkg

 Bioban engedélyezett szerrel( zöld oltalom) permetezett szőlő.

900 Ft / zacskó
1800 Ft/kg

Tárkony

Egy tartalmas raguleves elképzelhetetlen friss tárkony nélkül!

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó

Tojás

Friss kapirgálós tyútojás Szennából.  

950 Ft / doboz
95 Ft/db

Tojás

Legelős tartásból származó vegyes méretű tojás. A tyúkok kizárólag minősített Bio vagy saját termelésű vegyszermentes takarmányt kapnak. Vándor ólban laknak amit rendszeresen friss legelőre költöztetünk, így bíztosítva számukra az ingergazdag és tiszta környezetet.

1500 Ft / doboz
1500 Ft/doboz

Tojás (18db) "S"

1100 Ft / doboz
1100 Ft/doboz

uborkafű

Fűszernövényként salátákhoz és szószok készítéséhez használatos. Virágát fűszerként salátákba, köretek és sütemények díszítésére használják, akár szárítva is. Az uborka eltevéséhez is használták, innen az egyik magyar neve: uborkafű. Gyökeresen , cserépben adom.

400 Ft / csomó
2000 Ft/kg

Zöld paradicsom

Változatos, finom savanyúság készíthető belőle: A zöld paradicsomból ízletes: Savanyúság (ecetes lében eltéve) Csatni (indiai típusú fűszeres lekvár) Lecsó- vagy zakuszka-alap Befőtt (édes-savanyú lében) Sült vagy rántott zöld paradicsom Pikáns, enyhén fanyar íze miatt különleges ízvilágot ad az ételek mellé. Élelmiszerpazarlás elkerülése: Ősszel sokszor marad éretlen paradicsom a bokron, amikor már hűvösre fordul az idő, és nem tud beérni. Ahelyett, hogy ezek kárba mennének, konzerválással hasznosíthatók. Többfajta paradicsomból lesz összeállítva a kívánt mennyiség.  

500 Ft / kg
500 Ft/kg

zöld, savanyítani való paradicsom 0,5 kg

Szabadföldön vegyszermentesen termesztett paradicsom, amik már nem értek be az ősszel, savanyítani kiváló. Savanyítási recept:A tisztára mosott üvegekbe belerakjuk a megtisztított, hibátlan zöld paradicsomokat,a nagyobb darabokat fel is lehet vágni. Egy mérőedénnyel teletöltjük az üvegeket tiszta vízzel (közben nézzük, hogy mennyi vizet használtunk fel),amikor ezzel megvagyunk,akkor az üvegekbe levő vizet összeöntögetjük egy fazékba. Mivel mérőedénnyel töltöttük fel az üvegeket, így tudjuk, hogy összesen hány liter vizünk van a fazékban. Literenként hozzáteszünk 1 evőkanál sót,4evőkanál cukrot, 1dl 10%-os ecetet. A levet felfőzzük, és forrón a paradicsomokra ráöntjük. Ekkor rátesszük a kifőzött kupakokat. Így állni hagyjuk negyedóráig. Ekkor a levet újra visszaöntjük a fazékba az üvegekből, ezt újra felforraljuk (ízlés szerint ekkor fűszerezhetjük),majd ismét rátöltjük a paradicsomokra, azonnal lezárjuk és száraz dunsztba tesszük 1 napra. Így egy savanyú uborka állagú, ízletes savanyúságot kapunk. Jó étvágyat hozzá!

400 Ft / kg
800 Ft/kg

Zöldhagyma

Frissen csomózott hajtatott zöldhagyma. Most még vékonyabb, zsenge szálak vannak a csomagban. Egy csomóban 10 szál van.

450 Ft / csomó
450 Ft/csomó

zöldpaprika erős

 PALÓC   nevü halványzöld szinű hegyes erős paprika ( nem vaderős) kellemes zamattal

150 Ft / db
150 Ft/db