Erdélyi falusi recept alapján készült, roppanós vargánya savanyúság. Az erdő ízeit és a régi konyhák hangulatát zárja üvegbe.Különleges savanyúság vargányából, húsok, pörköltek, hidegtálak tökéletes kísérője.
Tehén tejből készült érlelt sajt. 16 hetes csemege sajt, rúzs frlórás, jól reszelhető szépen olvadó sajt, karakteres ízzel.
Szárított zöldségekből készült, teljesen só- és adalékmentes ételízesítő. Összetevők: répa, petrezselyemgyökér, vöröshagyma, karalábé, zeller, petrezselyemzöld. Tiszta íz, tiszta alapanyag – csak annyit adsz belőle az ételhez, amennyit szeretnél. Kiszerelés: 35 g (108 ml üveg) vagy 70 g (220 ml üveg).
2024-es, étkezési, szemes mák. Nagyon finom, édes, kékszínű, alaposan tisztított. Rovarölőszer mentes termesztés. A mákfogyasztás jótékony hatásai: A mák gazdagon tartalmaz magnéziumot, növényi zsírsavkat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását pedig többek között abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, azaz megállítja a csontszövetek leépülését, és elkezdi újraépíteni őket. Két evőkanálnyi mák 253 milligramm kalciumot és 286 mikrogramm vasat tartalmaz, amely körülbelül a napi szükséglet negyedét fedezi. A kalcium a csontok egészsége miatt fontos, de kell a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez is.
Többféle ízben kapható gomolyáink, mindig a szezonnak megfelelő friss fűszerekkel ízesítve.
Fehér húsú édesburgonya (batáta) Finom és sokoldalú Íze a hagyományos burgonyáéhoz hasonló Alacsony glikémiás index – lassabban emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos burgonya, így cukorbetegeknek is jobb választás lehet. Készíthető belőle: sütve (hasábként vagy félbevágva), pürének, levesnek, chipsnek, egytálételnek. Azoknak ajánlott, akik nem szeretik a sárga húsú változat sütőtökös ízvilágát, viszont szeretnének egy egészségesebb alternatívát.
Nagyon jó minőségű fehér kukoricából készült dara/töret. Agrár-környezetgazdálkodási programban a kukoricák kíméletes növényvédelem mellett teremnek. Ráadásul a fehér kukorica egy igazi (régi) különlegesség. Nem egységes a darálás, ezért töretnek is hívhatjuk, a finomabbra darált szemek krémességet adnak a nagyobb szemek pedig változatossá teszik a textúrát. A nagyobb szemek miatt érdemes tovább főzni az alapanyagot. Indulhat a puliszka, polenta, prósza, kása, stb. ételek készítése. Nagyjából az elkészíteni kívánt kukoricadarához háromszoros folyadékot (víz vagy tej) érdemes önteni, de ez függ, hogy milyen állagú végeredményt szeretnétek készíteni! Próbáljátok ki, nagyon várjuk a visszajelzéseket!
A termék saját termelésű, vegyes, fehér szőlőből készül. A must préselés után azonnal üvegekbe kerül, így 1 év múlva fogyasztva is a friss must ízét érezzük fogyasztás közben. Az üveg tartalma: 0,3l Felbontás után hűtve tárolandó.
Saját termelésű, vegyes, fehér szőlő mustjából készült termék. Kitűnő alapanyag öntetként desszertekhez, illetve fagylaltokhoz. Szörpként az ajánlott higítási arány: 1:8-10-hez. Az üveg tartalma: 0,3l. Összetevők: vegyes fehér must, cukor, citromsav. Tartósítószert nem tartalmaz.
Késői szüretelésű fekete berkenye bogyóból készült. Édeskés, fanyar ízű szuperélelmiszer.
Sokféle gyümölcshöz hasonlóan az aróniabogyók magjai és héja tartalmazzák a legmagasabb koncentrációban az összetevőket. Az arónia törkölyt, amely nagyrészt a bogyó héjából, magjából és pépéből áll, megszárítjuk, és porrá őröljük. Használhatja sütéshez, főzéshez vagy gyümölcsturmixok és turmixok kiegészítéseként. Ajánlott mennyiség: napi 1 evőkanál