Jonagold alma, édes, illatos. Friss fogyasztásra kiválóan alkalmas. Méret: 60-80 mm Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Jonagold alma, édes, illatos. Friss fogyasztásra kiválóan alkalmas. Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Jonaprince almából készült. A fajtára jellemző ízű, édes, szüretlen. Pasztőrözéssel tartósítva.
Vegyszermentesen termesztett Jugó paradicsom. Édes, lédús. Befőzésre kiválóan alkalmas
Ziziphus jujuba ‘Dongzao’ A kínai datolya nálunk teljesen télálló, 4-6 méteres fa, mely szép formájával, fényes élénkzöld leveleivel még díszítő értékű is. Édes illatú virága jó mézelő. Bírja a szárazságot, a köves talajokon is megél. Napfénykedvelő, kiültetés után az első két évben intenzívebben kell locsolni, majd utána forró napokon. A fagyokra nem érzékeny, mert későn hajt ki. Gyümölcse gömbölyű, közepén egy db hosszúkás maggal. Nyersen, párolva, aszalva, sütve, főzve fogyasztható. A termései időjárástól függően Szeptembertől érnek. Az eleinte zöld, majd éretten barnás-vörös foltos héj alatt világos, roppanós gyümölcshúst találunk, mely az almáéhoz hasonló. Ízük beérve édes, enyhe citrusos beütéssel, kellemes illattal. Ázsiában a jujubát gyógynövényként tartják számon. Aszalás után datolyaszerűvé ráncosodó gyümölcsei adják az igazi élvezetet. Végtelen az elkészítési receptek száma: főzik kölessel, rizzsel, kemencében sütik, vagy pörkölik, készül belőle jujubakenyér, kandírozott gyümölcs, méz- és cukorszirupban is főzhető. Egy ősi kínai leírás szerint utolérhetetlen a mézes jujuba: „nagy, egészséges, szárított terméseket főzz cukros vízben, szedd ki, és napon vagy szélben néhány percig szárítsd, amikor már elég száraz, ismét főzzed rövid ideig, majd szárítsd újra. Amikor eléggé száraz, a héját hosszában vagdosd fel éles késsel, kötözd össze, majd főzzed újra — de töményebb cukoroldatban és végül szárítsd addig, hogy már ne ragadjon. Könnyen tartható, nem kényes növény. Metszése csak abban az esetben szükséges, ha néhány ágrész elszárad, vagy alakítani akarjuk. > A megfelelő termékenyüléshez idegen megporzás szükséges! Szükséges legalább két különböző fajta ültetése. Lásd Kínai datolya ‘Nostrano’, Lang, Thornless, Li, egyéb fajták.. Fagytűrése: -20C fok Földtípus: átlagos kerti föld Fényigény: teljes napfény/félárnyék Vízigény: átlagos
Ziziphus jujuba ‘Li’ A kínai datolya nálunk teljesen télálló, 4-6 méteres fa, mely szép formájával, fényes élénkzöld leveleivel még díszítő értékű is. Édes illatú virága jó mézelő. Bírja a szárazságot, a köves talajokon is megél. Napfénykedvelő, kiültetés után az első két évben intenzívebben kell locsolni, majd utána forró napokon. A fagyokra nem érzékeny, mert későn hajt ki. Gyümölcse gömbölyű, közepén egy db hosszúkás maggal. Nyersen, párolva, aszalva, sütve, főzve fogyasztható. A termései időjárástól függően Szeptembertől érnek. Az eleinte zöld, majd éretten barnás-vörös foltos héj alatt világos, roppanós gyümölcshúst találunk, mely az almáéhoz hasonló. Ízük beérve édes, enyhe citrusos beütéssel, kellemes illattal. Ázsiában a jujubát gyógynövényként tartják számon. Aszalás után datolyaszerűvé ráncosodó gyümölcsei adják az igazi élvezetet. Végtelen az elkészítési receptek száma: főzik kölessel, rizzsel, kemencében sütik, vagy pörkölik, készül belőle jujubakenyér, kandírozott gyümölcs, méz- és cukorszirupban is főzhető. Egy ősi kínai leírás szerint utolérhetetlen a mézes jujuba: „nagy, egészséges, szárított terméseket főzz cukros vízben, szedd ki, és napon vagy szélben néhány percig szárítsd, amikor már elég száraz, ismét főzzed rövid ideig, majd szárítsd újra. Amikor eléggé száraz, a héját hosszában vagdosd fel éles késsel, kötözd össze, majd főzzed újra — de töményebb cukoroldatban és végül szárítsd addig, hogy már ne ragadjon. Könnyen tartható, nem kényes növény. Metszése csak abban az esetben szükséges, ha néhány ágrész elszárad, vagy alakítani akarjuk. > A megfelelő termékenyüléshez idegen megporzás szükséges! Szükséges legalább két különböző fajta ültetése. Lásd Kínai datolya ‘Nostrano’, Lang, Thornless, egyéb fajták.. Fagytűrése: -20C fok Földtípus: átlagos kerti föld Fényigény: teljes napfény/félárnyék Vízigény: átlagos
Sóval csurgatott kifli Összetevők: kukoricakeményítő, tápiókakeményítő, rizsliszt, napraforgóolaj, kölesliszt, zabpehelyliszt, bambuszrost, élesztő, cukor, útifűmaghéj, só
Kelt, enyhén édes tészta kakaós-narancshéjas töltelékkel feltekerve. Összetevők: kukoricakeményítő, cukor, rizsliszt, étolaj, zabpehelyliszt, cukor, kakaó, bambuszrost, útifűmaghéj, élesztő, kölesliszt, narancshéj, só, konjacliszt
Kakaós nyújtott tészta, közötte vaníliás krémmel. Kakaós bevonóval a tetején. Tejmentes. 80 g Összetétel: rizsliszt, zabpehelyliszt, cukor, kakaós bevonó, étolaj, cukor, kukoricakeményítő, étolaj, kókuszzsír, kölesliszt, csicseriborsóliszt, kakaó, útifűmaghéj, szódabikarbóna, vanília aroma
Kakaós nyújtott tészta, közötte vaníliás krémmel. Kakaós bevonóval a tetején. Tejmentes. Édesítőszer: eritrit 80 g Összetétel: rizsliszt, zabpehelyliszt, eritrit, kakaós bevonó, étolaj, cukor, kukoricakeményítő, étolaj, kókuszzsír, kölesliszt, csicseriborsóliszt, kakaó, útifűmaghéj, szódabikarbóna, vanília aroma
Kakas - Bruderhahn Február 14-i szállítással!!! Kakasaink 15 hét tartás után kerülnek levágásra. Húsa vörösebb mint a megszokott tanyasi csirkéknek, kíváló pörkölt vagy leves készíthetö belöle. Az állat: Antibiotikum-mentes Adalékanyag-mentes GMO-mentes Vegyszermentes Bio tartásban elöírt szabályoknak megfelelö tartásból származik Egy egész kakas átlagosan 1,0 - 1,3 kg.Konyhakész, zsigerekkel együtt csomagolva. Az ár a kiszerelés pontos súlyának függvényében változhat. Hűtve : +2 és +4 fok között tárolandó, vákuumcsomagolva 8 napig eltartható
A kakukkfű egy szárazságtűrő, fényigényes kis gyönyörűség! Nálam, a kerti út szegélynövénye is,nagyon kis díszes, jól mutat virágzás idején! Illetve az is fontos szempont, hogy takarja a talajt így ezen a területen a gazok elterjedése kizárva! Gombás ételek, sült csirke fűszere. De teája fertőtlenítő,immunerősítő is, szóval egyétek és igyátok, mert igazán hasznos, a szervezetünk helyes működésében nagy segítség!