Kilenc darabos bonbonválogatás a Bonbonda Csokoládéműhely aktuális ízeiből. Általában három íz kerül egy dobozba, minden ízből három darab bonbon. Kézzel festett étcsokoládé bonbonok, helyi termelők termékeinek felhasználásával készült egyedi töltelékekkel A termékhez felhasznált csokoládék származási helye Belgium és Svájc Fenntartható kakóbab termesztésből A termék súlya kb 115 g A termék gluténmentes Minőségét megőrzi 21 napig Aktuális doboz tartalma: 4 db vörösboros étcsokoládékrémes, 4 db homoktövises , 1 db bretagne-i sós karamellás étcsokoládé bonbon
Trachycarpus fortunei Ez egy rendkívül mutatós hidegtűrő pálma, amelyet minden mediterrán kertbe jó szívvel ajánlok. Kifejlett korában 4-5 méter magas lesz és a -20C fokot is elvisel! A kertben széltől védett, napos helyre ültessük, amikor már legalább 120/140cm magas, 5-6 éves a pálma. Ilyenkor már megjelenik a kenderszerű szövet, ami védi a hidegtől. Szereti a tápanyagban gazdag talajt, ezért rendszeresen trágyázzuk. Ültetés előtt 20-30 cm-es kavicsréteget szórjunk a gödör aljára a csapadékvíz elvezetése végett, ugyanis nem szereti a pangó vizet. A levél átmérője elérheti az 1 métert. Télen a levélnyeleknél fogva kötözzük össze, hogy a téli csapadék ne kerüljön a levélnyelek közé. Március végén nézzük meg, nem került-e sok csapadék a hajtáskezdemények közé és ha igen, tisztítsuk ki, mert ez rothadást okozhat és akadályozza az új levelek megjelenését. Egyéb takarás nem szükséges, ha csak a növény nincs kitéve szélsőséges viszonyoknak. Kb 20 cm magas konténeres növények. Talajtípus: közömbös Télállóság -20C fok Tápanyagigény: közepes Vízigény: közepes Fényigény: teljes napfény
Magyarországon is tökéletesen télálló, dekoratív pálma, melyet minden mediterrán kertbe jó szívvel ajánlhatok. A magok saját somogyi kertünkben élő pálmánktól származnak. 5 éves korától már szélvédett, napos helyre kiültethető. Decembertől-Márciusig a szívrügy védelme érdekében téli takarást igényel (fátyolfóliával több rétegben, lásd a képen) és a levélnyelek összkötözését. Rögzítésképpen pld egy rudat rakjunk a növény mellé és ahhoz kötözzük a levélnyeleket és a védőanyagot. Kifejlett korában a törzs, a kenderszerű szövet megjelenése után -20°C is elvisel! A kertben széltől védett, napos helyre ültessük. Szereti a tápanyagban gazdag talajt, ezért lehetőleg szerves trágyával trágyázzuk a koronacsurgónál beleforgatva a talajba. A kellőn tápanyaggal ellátott növény 10-15 új levelet is képes hozni évente! Az alsó elszáradt levelek nyelét a törzstől 2-3 ujjnyira vágjuk le. Ha nagyon agyagos-kötött a talaj, ültetés előtt 20-30 cm-es kavicsréteget szórjunk a gödör aljára a csapadékvíz elvezetése végett, ugyanis nem szereti a pangó vizet. A törzse 4-5 m magasra is megnőhet, a levél átmérője pedig elérheti az 1 métert. A fotó illusztráció. Talajtípus: közömbös Télállóság: -20 fokig télálló Tápanyagigény: közepesen tápanyagigényes Vízigény: közepes vízigény Fényigény: teljes napfény
Kézzel készült,fürjtojásos,házi tészta.Király búzalisztből.250g/csomag.Széles metélt.
A búzadaráinkat őrlés közben szedjük ki a malomból, mivel daragéppel nem rendelkezünk. A nagy malmi daráknál apróbb szemcséjű, enyhén korpázott búzadaránk tökéletes eleme egy finom krémes tejbegríznek. Felhasználhatjuk sütikhez, császármorzsához, de a pizzatésztát is szuperül feldobja. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1429 Kj/337Kcal Zsír: 1g Amelyből telített zsírsavak: 0,5g Szénhidrát: 73g Amelyből cukrok: 0,2g Rost: 4,1g Fehérje: 9,4g Só: 0g Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: 0,15 g
Bővebben a Királybúzáról: A királybúza magyar nemesítésű búzafaj. Jelenleg egyetlen elismert királybúzafajtát tart nyilván a Nébih által fenntartott Nemzeti Fajtakatalógus: VT Salvatio, az állami elismerés időpontja 2015. június 1. A királybúza a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj, 30 év fejlesztés eredménye, Varga Frigyes kutató-nemesítőnek köszönhető a születése Jellemzői: A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, emiatt könnyen felismeri az emberi szervezet. A királybúzában található karotin festékanyagnak köszönhetően a királybúzaliszt színe sárgás színű. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A vékonyabb héjszerkezet magasabb őrlési kihozatalt eredményez. Fehérje felszívódási hányadosa 95% körüli. Az úgynevezett N-szorzója 7,9-8,3 közötti, a közönséges búza esetében ez mindössze 5,7-6,25 között mozog. Tésztánál optimális főzési tulajdonságokat mutat, köszönhetően a 32-45% közötti nedvessikér tartalmának, és 0-3,5 mm/ó értékű terülési mutatójának. Megfelelő őrlési technika esetén több dara nyerhető, köszönhetően a kemény magbelsőnek. Gyakran a durumot meghaladó sárgapigment-tartalommal bír. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 65,8 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 14,8 g Só: Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1410 kJ/332 kcal Zsír 1,5 g amelyből telített zsírsav: 0,25 g Szénhidrát: 62,6 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 3,4 g Fehérje: 15,5 g Só: 0,25 g
Kistermelői fehérpenészes sajtunk, hőkezelt tejből készült. A hőkezelés által, a tejhez adagolt penészkultúra ( Penicillum Candidum) szaporodását nem gátolják, a nyers tejben lévő természetes baktériumok. Így sokkal jobban kialakul a fajtára jellemző íz,illat, állag és hosszú érlelési, tárolási időt tesz lehetővé, megfelelő hőmérsékleten és páratartalomban. Fehérpenészes sajtunkat, aktívszenes kéregben érleljük. A termék csomagoláskor még érési fázisban van, de már élvezettel fogysztható, vagy akár még több héten keresztül érlelhető is hűtőszekrényben, eredeti csomagolásban. A csomagolást kimondottan a penészes sajtok csomagolásához, érleléséhez alakították ki.
Kistermelői gomolya sajtjaink nyers tehéntejből készülnek. Többféle ízesítésben kínáljuk kedves vásárlóinknak. Kultúrát nem tartalmaznak. A termék ízesítésére szárított fűszereket használunk, ezalól a lilahagymás gomolyánk a kivétel. Mivel viszonylag nagyobb nedvességtartalmú sajtról van szó, így fogyaszthatósága 30 napban maximalizálódik.
Kistermelői joghurtunk hőkezelt tejből készül ,pre és probiotikumot tartalmazó joghurt kultúrával. Igazán krémes állagát a kíméletes kézi technológiának köszönheti. 21 napos fogyaszthatósági idővel rendelkezik. Többféle ízben készül. Ízválasztékunkat saját lekvárjaink adják alapul. 370ml-es kiszerelésben. Joghurtjaink ára 300.- üvegdíjat tartalmaz.
Krémes, sűrű állagú,savanykás ízvilágú kistermelői kefír.Az ár 200Ft betèdijat tartalmaz.
Klasszikus mézes krémes sütemény lapok, egy csomag négy lapot tartalmaz (20x30cm) A lapok készre vannak sütve, csak tölteni kell és tálalni. Kiváló desszert a karácsonyi asztalra. Jó étvágyat kívánunk!