Ez a hagyományos, kézzel készített nagy kocka tészta azokhoz az ételekhez készült, amelyek a klasszikus magyar konyha alapjai: túrós tésztához, krumplis tésztához, káposztás tésztához. 5 tojásos, szárított házi tészta, saját, kistermelői tojásból és BL55 lisztből készül. A csomag súlya: 250 gramm. Száraz, hűvös helyen sokáig eltartható.
Friss ,nyers, házi (Jersey és Holsteinfríz szarvasmarháktól származó ) tehéntej. Aludttejes prósza vagy kakaóital alapja lesz? Az Ön választása:)
Csípős - erős paprika savanyúság lében. Erősségben kb az almapaprika és a cseresznye paprika közt foglal helyet. Összetevők: csípőspaprika, víz, ecet, cukor, só, feketebors, mustármag, koriander, babérlevél, Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!
Saját termesztésű repcéből, hidegen sajtolva – természetesen, ahogy a föld adja. Családi gazdaságunkban régóta termesztünk repcét, és néhány éve már hidegen sajtolt olajat is készítünk belőle – magunknak, barátainknak, és most már Nektek is! Ez az olaj nem esett át semmilyen kezelési folyamaton: nem finomított, nem szagtalanított – csak ülepítettük, ahogy azt hagyományos módon tették régen is. Így minden értékes összetevője benne marad. Felhasználása sokoldalú: Sütéshez is ideális, mert jobban bírja a hőt, mint a napraforgóolaj Főzéshez: levesekbe, főzelékekbe, húsok mellé Salátákhoz, kenyérre, zöldségekre csöpögtetve, pácolni – enyhén diós, kellemes ízvilág Miért jó? Magas az omega-3 és omega-6 zsírsavtartalma Természetes E-vitaminban gazdag - antioxidáns hatású Hozzájárulhat a szív egészségéhez és a kiegyensúlyozott étrendhez Segítheti a koleszterinszint szabályozását Tiszta, somogyi, valódi íz és érték minden cseppben!
Idared alma, Méret: 70-80 mm, télálló, savanykás, roppanós és lédús fajta. Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Idared alma. Méret: 70-80 mm. Savanykás, télálló, roppanós és lédús, hűvös helyen jól tárolható. Termőhely: Kutas-Kozmapuszta
Idare almából készült. Íze a fajtára jellemző, félédes, szüretlen. Pasztőrözéssel tartósítva.
Opuntia-ficus indica Termése lédús, édeskés, szomjoltó, gyógyhatású. A tüskéket könnyen eltávolíthatjuk, ha a gyümölcsöt villára szúrva tűz felett megforgatjuk (lásd a képeket). Az Indiai fügekaktusz (Nopal) számos gyógyhatással rendelkezik, többek között szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet, segíti az emésztést és a méregtelenítést, elősegíti a fogyást azáltal, hogy csökkenti az étvágyat és megköti a zsírokat, valamint gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású. Ezenfelül a kozmetikai iparban is használják, mivel simává és bársonyossá teszi a bőrt, valamint elősegíti a hámsérülések gyógyulását. Az Indiai fügekaktusz legfontosabb gyógyhatásai: Vércukorszint-szabályozás: Segít a vércukorszint stabilizálásában, mivel a szénhidrátok megkötésével növeli a sejtek inzulinfelhasználását. Koleszterinszint-csökkentés: Jótékonyan hat a magas koleszterinszintre, hozzájárulva annak csökkentéséhez. Testsúlycsökkentés: Elősegíti a fogyást, mivel megköti az elfogyasztott zsírok és cukrok egy részét, valamint csökkenti az étvágyat. Emésztés javítása: Rosttartalmának köszönhetően tisztítja a beleket, normalizálja a bélmozgást és támogatja a bélrendszer egészséges működését. Méregtelenítés: Segít a szervezet méreg- és salaktalanításában, hozzájárul a vese és a máj optimális működéséhez. Antioxidáns hatás: Megköti a szervezetben lévő káros szabad gyököket, védelmet nyújtva az oxidatív stressz ellen. Gyulladáscsökkentés: Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és segíthet a különböző gyulladások megelőzésében és kezelésében. Bőrfiatalító hatás: A kozmetikai termékekben használva elősegíti a bőr helyreállítását, hidratálja, simává és bársonyossá teszi a bőrt. Hámsérülések kezelése: Eredményesen alkalmazható vágások, horzsolások és egyéb hámsérülések kezelésére. Forrás: web AI
Opuntia-ficus indica A Fügekaktusz származási helye Mexikó, bár egész Amerikában elterjedt a sivatagoktól a nedves talajokig. Szüretelés: Október. Könnyen nevelhető. Teleltetése: kertben kiültetetett növény esetén fátyolfóliával körülvenni+esővédő tető, vagy fólia. Növekedése viszonylag gyors, termése lédús, édeskés, szomjoltó (kizárólag hámozva!). A tüskéket könnyen eltávolíthatjuk, ha a gyümölcsöt villára szúrva tűz felett megforgatjuk. A tüskék hamar elégnek. A megfelelő tartási hőmérséklet télikertben, zárt helyen 5°C fok felett minimális öntözéssel, vagy anélkül! Májustól-Szeptemberig érdemes rendszeresen tápanyagot biztosítani. 2-3 évente ültessük át (kaktuszföld+szerves trágya, vagy kaktuszföld+komposzt keverék). Érdekesség: a leveleket étkezési célra is felhasználják, pld savanyúságként.