Kézzel készített, 5 tojásos, szárított házi tészta. Kistermelői, szabadtartású tojásból, BL55 liszttel készül. A hosszú metélt sokoldalúan felhasználható: ideális vajas tésztának, túrós tésztához, pörköltek mellé vagy édesen, mákkal, dióval. A tészta enyhén rusztikusabb, mint a bolti, hiszen kisüzemi módszerrel készül, viszont tartalmasabb és jobban felszívja az ízeket. A csomag súlya: 250 gramm. Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Hagyományos ízvilágú, házilag készült káposztasaláta, saját termesztésű alapanyagokból. Kistermelőként befőzőautomatával tartósítottam, így nem tartalmaz tartósítószert! Összetevők: káposzta, víz, sárgarépa, hagyma, ecet, fokhagyma, só. A friss zöldségek roppanós állagot és üdítően savanykás ízt adnak. Kiváló kísérője sülteknek, rántott fogásoknak vagy akár szendvicsbe is. Nettó tömeg: 500 gramm
Klasszikus magyar levesbetét: kézzel gyúrt, tésztanyújtón nyújtott, éles késsel apró négyzetekre vágott tészta, amely tökéletes zöldségleveshez, húsleveshez, raguleveshez. A tészta házi, kistermelői tyúktojásból és búzalisztből készül, sem sót, sem vizet nem tartalmaz. Minden darab kézzel készült, így kisebb méretbeli eltérések előfordulhatnak, de ez csak a házias jellegét erősíti. Ajánlott felhasználás: húsleves, zöldségleves, raguleves. Allergének: tojás, glutén!
Hagyományos, szabálytalan darabokra tört lebbencstészta, kézzel gyúrt és nyújtott változatban. A saját tyúktojás gazdag, sárgás színt és rugalmasságot ad a tésztának. Ajánlom lebbencsleveshez, pirított tésztás egytálételekhez, de akár csőben sült rakott tésztákhoz is. Felhasználás: Sós vízben 6–8 perc alatt készre főzhető. Összetevők: búzaliszt, kistermelői házi tyúktojás Tárolás: száraz, hűvös helyen Kiszerelés: 200 g Allergének: glutént, tojást tartalmaz!
Ez a hagyományos, kézzel készített nagy kocka tészta azokhoz az ételekhez készült, amelyek a klasszikus magyar konyha alapjai: túrós tésztához, krumplis tésztához, káposztás tésztához. 5 tojásos, szárított házi tészta, saját, kistermelői tojásból és BL55 lisztből készül. A csomag súlya: 250 gramm. Száraz, hűvös helyen sokáig eltartható.
Friss ,nyers, házi (Jersey és Holsteinfríz szarvasmarháktól származó ) tehéntej. Aludttejes prósza vagy kakaóital alapja lesz? Az Ön választása:)
Csípős - erős paprika savanyúság lében. Erősségben kb az almapaprika és a cseresznye paprika közt foglal helyet. Összetevők: csípőspaprika, víz, ecet, cukor, só, feketebors, mustármag, koriander, babérlevél, Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!
Vegyszermentes kertből származó kézműves meggylekvár, kizárólag fém- és faeszközöket használva! Forró vizes dunsztolással tartósítva. Házi szilvából, hibiszkuszvirággal, rózsaszirommal, továbbá fahéjjal és friss citromlével ízesítve, repcemézzel és nádcukorral édesítve – türelemmel és szeretettel készítve! 80% valódi gyümölcstartalommal. Készült: 2024.
Saját termesztésű repcéből, hidegen sajtolva – természetesen, ahogy a föld adja. Családi gazdaságunkban régóta termesztünk repcét, és néhány éve már hidegen sajtolt olajat is készítünk belőle – magunknak, barátainknak, és most már Nektek is! Ez az olaj nem esett át semmilyen kezelési folyamaton: nem finomított, nem szagtalanított – csak ülepítettük, ahogy azt hagyományos módon tették régen is. Így minden értékes összetevője benne marad. Felhasználása sokoldalú: Sütéshez is ideális, mert jobban bírja a hőt, mint a napraforgóolaj Főzéshez: levesekbe, főzelékekbe, húsok mellé Salátákhoz, kenyérre, zöldségekre csöpögtetve, pácolni – enyhén diós, kellemes ízvilág Miért jó? Magas az omega-3 és omega-6 zsírsavtartalma Természetes E-vitaminban gazdag - antioxidáns hatású Hozzájárulhat a szív egészségéhez és a kiegyensúlyozott étrendhez Segítheti a koleszterinszint szabályozását Tiszta, somogyi, valódi íz és érték minden cseppben!
Befőzésre és friss fogyasztásra egyaránt alkalmas paradicsom válogatás! Kiválóan felhasználható szószhoz, befőzéshez, de akár szendvicshez is. A válogatás sokszínű textúrát és összetettebb ízvilágot ad. Az aktuálisan érő paradicsom fajtákból tesszük össze a kívánt mennyiséget, amik a következők lehetnek: San Marzano, Costoluto Fiorentino, Big Daddy, Sweetheart, Super Sauce, Knock out, Marmande, Roma, Brutus, Gigantomo, Heinz Befőzésre (pl. paradicsomlé, szósz, lecsó, ketchup vagy paradicsomkonzerv készítéséhez) olyan paradicsomfajták a legalkalmasabbak, amelyeknek az alábbi tulajdonságai vannak: Jó befőzési tulajdonságokkal rendelkező paradicsomok fő jellemzői: Húsos, kevés levű (alacsony víztartalmú) – Könnyebben sűríthető, intenzívebb az íze, nem kell sokáig főzni. Magas szárazanyag-tartalom – Sűrűbb, testesebb szószokat lehet belőlük készíteni. Kevés mag – Praktikusabb feldolgozni, simább állagot ad. Intenzív, édes-savanykás íz – Ízesebb lesz a befőtt, kevesebb fűszerezést igényel. Jól hámozható – Forrázás után könnyen eltávolítható a héja.