Hagyományos eljárással készült körte lekvár, vegyszermentes termelésből, Kutasról. 220 ml
Saját recept alapján készült termék, Hozzá adott cukrot nem tartalmaz, Kíváló íz! Ajánljuk befőttként fogyasztani, illetve savanyúság helyett fehér sülthúsokhoz, valamint köretként, Összetevők: körte, vegyes fehér must, Felbontás után hűtőben kell tárolni!
50%-os natur körtelé Alexander (Bosc Kobak) körtéből, 50% almával, szüretlen, pasztőrizált. Szavatossági idő gyártástól számított 6 hónap.
Kovászolni való uborka, 9cm-12cm körüli méretű, vegyszermentes termelésből. Semmilyen permetezést nem kapott, finom roppanó húsú . A friss uborkára jellemzően a húsa édes. A termés magokat csak elvétve tartalmaz. Kovászolni ideális, de természetesen saláta készítéshez vagy csalamádéhoz is jó. A finom "kovászos uborka" elkészítéséhez - a nevével ellentétben - nem kell sem kovász sem kenyér, így gluténmentesen is finom, sőt tovább eltartható. Ami lényeges, hogy a jó ízért felelős tejsavbaktériumok ideális élettartománya 15-25 fok között van, és ezért (bár melegebben tartva is elkészül) célszerű inkább 25 fok alatt tartani. Amikor kész, akkor sem a legjobb a hűtőbe rakni, mert a kis barátaink 10 fok alatt elpusztulnak és helyettük keseredést (később rothadást) okozó mikroorganizmusok kezdenek el dolgozni amitől kellemetlen mellékízt kap. Persze 37 fokban más megoldás nincs, gyorsan meg kell enni :) Tehát víz, a teljes vizes tömeghez képest mérten 2% só, és kapor elég a tökéletes íz eléréséhez. Persze izlés szerint mehet bele kis fokhagyma, kapormag, koriander is.
Saját recept alapján készült termék, Alapanyag a nagydobosi sütőtök, nagyon finom ízű savanyúság. Nyers tökből készül, így íze nem hasonlít a megszokott süőtök ízhez, ezért azok a vásárlóink is szívesen fogyasztják,akik a sült tököt nem szeretik. Az üveg tartalma: 660 g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, fokhagyma, víz, só, kapor, kenyér. Felbontás után hűtőben tárolandó!
Fermentált termékeink legújabb tagja :) Nem csípős,de a fogyasztásához szeretni kell a retket. Bármilyen sűlthúshoz kitűnő kiegészítő. Összetevők: fekete retek, víz, kovászos kenyér, só, fokhagyma, kapor. Fogyassza egészséggel!
A nyár klasszikus íze! Ha egy év múlva bontjuk fel, akkor is a friss nyári kovászos uborka ízt érezzük a szánkban. Összetevők: uborka, víz, só, kovászos kenyér, fokhagyma, kapor. Fogyassza egészséggel!
Lenmagolaj. Különösen magas a linolénsav, azaz omega-3 zsírsav tartalma. Jelentős érelmeszesedés gátló, koleszterin szint- és gyulladáscsökkentő hatása van, segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Hurut, köhögés kezelése esetén is jótékony hatású. Külsőleg égési sebek gyógyítására használható.
Lenmagolaj. Különösen magas a linolénsav, azaz omega-3 zsírsav tartalma. Jelentős érelmeszesedés gátló, koleszterin szint- és gyulladáscsökkentő hatása van, segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Hurut, köhögés kezelése esetén is jótékony hatású. Külsőleg égési sebek gyógyítására használható.
Ha egy kis nyugalomra vágysz, kóstolj bele levendulás akácmézünkbe. A méhecskéink adták hozzá az akácmézet, mi meg jól beleáztattuk a kertünkben nevelgetett levendulák virágait, így egyetlen üvegcsében megtalálod a szorongás és álmatlanság ellenszerét, bónuszként még gyulladáscsökkentő hatása is van.