Kóla növény csokrosan elérhető pár hét erejéig. Egy infó róla: A hajtását és levelét étvágyjavító, emésztést serkentő, vízhajtó hatása miatt kíméletes szárítást követően használják. A hagyományos gyógyászatban ismert májfunkciót javító, epehajtó, féregűző hatásáról. Várandósoknak használata nem ajánlott! Kellemes illata az eukaliptol komponenstől ered. A növény tartalmaz még cseranyagokat, alkaloidot, C-vitamint is. Gyógyászati alkalmazásán túl fűszerként és az illatszeriparban is felhasználják. Kesernyés, citrusos ízű fiatal leveleivel süteményeket, salátákat, ecetet, teát ízesíthetünk. A levelekből tinktúrát is készíthetünk, amely a bőrre kenve nagyszerű rovarriasztóként is működhet. Hajöblítőként pedig a korpásodást is megakadályozza. Sárga színű festék vonható ki az istenfából, amelyet főleg gyapjúfestéshez lehet felhasználni. A szárított istenfa-leveleket használhatjuk a ruhásszekrényünkben is moly irtónak. Hàzi kóla szörp is kèszithető belőle,cukor szirupba àztatva a kólàhoz hasonló íz èrthető el.Egy csokor, 1L házi kóla szörp elkészítèsèhez elegendő.
Füstölt kolozsvári szalonna darabolt ~ 50 dkg kb Hagyományos eljárással készített füstölt husos kolozsvári szalonna. Bőrös sertéshús, természetes só felhasználásával, 3 hétig érlelve, sófürdőben pácolva! Ez tuti választás akár vendégváráshoz, hidegtálakhoz, főzéshez. Vékonyan szelve, csak magában is ínyencség! Egy egész tábla szalonna kb 2 kg-os! Összetevői: Bőrös sertéshús, hagyományos só. Az szalonna pontos súlya mérést igényel, kb.: 50 dkg/ db! Pontos mérés után számlázzuk!
Olívaolajban, lassú tűzön, alacsony hőmérsékleten sült koktélparadicsom édes fokhagymával, zöldfűszerekkel. Kiváló feltét tésztákhoz, pizzára, de szerintem a legjobb egy szelet pirítóson, bruschettaként enni. A maradék leve is felhasználható ételekhez: az olívaolaj, az ízes, sült paradicsomlé és a zöldfűszerek keveréke akár levesekhez, salátákhoz, tésztaételekhez adható. Összetétel: Cerise d'orange és Bajaja koktélparadicsom, olívaolaj, bazsalikom, rozmarong, kakukkfű, oregano, fokhagyma, só, bors. 290 g, 320ml
Bio minősítésű fűszernövény Miért érdemes korianderzöldet fogyasztani? Számtalan okot lehet felsorakoztatni, ezekből csupál néhányat említenénk most: Számos vitamint tartalmaz, például A, C, K - vitaminok, valamit folsavat, káliumot, magnéziumot, kálciumot, és vasat. Élettani hatását tekintve segíti a méregtelenítést, így javítja a máj, vesék, tüdő és bőr állapotát. Magas antioxidáns tartalma segíti a sejtek megújulását. Kimondottan jó hatással van a kardiovaszkuláris rendszerre is. Javítja az emésztést, csökkenti a hányingert, rosszullétet, rendszeres fogyasztásával megakadályozhatjuk a puffadást. A koriander zöld segítségével kivezethetjük a nehézfémeket a szervezetünkből. Fogyasztását mindenkinek szeretettel ajánljuk!
Hagyományos eljárással készült körte lekvár, vegyszermentes termelésből, Kutasról. 220 ml
Saját recept alapján készült termék, Hozzá adott cukrot nem tartalmaz, Kíváló íz! Ajánljuk befőttként fogyasztani, illetve savanyúság helyett fehér sülthúsokhoz, valamint köretként, Összetevők: körte, vegyes fehér must, Felbontás után hűtőben kell tárolni!
50%-os natur körtelé Alexander (Bosc Kobak) körtéből, 50% almával, szüretlen, pasztőrizált. Szavatossági idő gyártástól számított 6 hónap.
Kovászolni való uborka, 9cm-12cm körüli méretű, vegyszermentes termelésből. Semmilyen permetezést nem kapott, finom roppanó húsú . A friss uborkára jellemzően a húsa édes. A termés magokat csak elvétve tartalmaz. Kovászolni ideális, de természetesen saláta készítéshez vagy csalamádéhoz is jó. A finom "kovászos uborka" elkészítéséhez - a nevével ellentétben - nem kell sem kovász sem kenyér, így gluténmentesen is finom, sőt tovább eltartható. Ami lényeges, hogy a jó ízért felelős tejsavbaktériumok ideális élettartománya 15-25 fok között van, és ezért (bár melegebben tartva is elkészül) célszerű inkább 25 fok alatt tartani. Amikor kész, akkor sem a legjobb a hűtőbe rakni, mert a kis barátaink 10 fok alatt elpusztulnak és helyettük keseredést (később rothadást) okozó mikroorganizmusok kezdenek el dolgozni amitől kellemetlen mellékízt kap. Persze 37 fokban más megoldás nincs, gyorsan meg kell enni :) Tehát víz, a teljes vizes tömeghez képest mérten 2% só, és kapor elég a tökéletes íz eléréséhez. Persze izlés szerint mehet bele kis fokhagyma, kapormag, koriander is.
Saját recept alapján készült termék, Alapanyag a nagydobosi sütőtök, nagyon finom ízű savanyúság. Nyers tökből készül, így íze nem hasonlít a megszokott süőtök ízhez, ezért azok a vásárlóink is szívesen fogyasztják,akik a sült tököt nem szeretik. Az üveg tartalma: 660 g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, fokhagyma, víz, só, kapor, kenyér. Felbontás után hűtőben tárolandó!
Fermentált termékeink legújabb tagja :) Nem csípős,de a fogyasztásához szeretni kell a retket. Bármilyen sűlthúshoz kitűnő kiegészítő. Összetevők: fekete retek, víz, kovászos kenyér, só, fokhagyma, kapor. Fogyassza egészséggel!
Korai káposztából készült, enyhén savanykás, ropogós kovászos káposzta. Kenyérrel, kaporral, fokhagymával, sóval kovászoltuk, tartósítószert nem tartalmaz. Frissen, vastag zacskóba csomagolva adom. Csak a káposztát mérem le, a kovászlét ajándékba adom mellé. Kiváló savanyúság sültek, pörköltek, rakott ételek mellé, de főzeléknek, levesbe vagy töltelékbe is használható. Hűtve tárolandó. Összetevők: káposzta, víz, kenyér, kapor, só, fokhagyma.
A nyár klasszikus íze! Ha egy év múlva bontjuk fel, akkor is a friss nyári kovászos uborka ízt érezzük a szánkban. Összetevők: uborka, víz, só, kovászos kenyér, fokhagyma, kapor. Fogyassza egészséggel!