ANTIPASTI - San Marzano aszalt paradicsom fűszeres oliva olajban Összetétel: napsütötte-vegyszermentes aszalt paradicsom, oliva olaj, fokhagyma, só, fűszerek. Tartósítószert nem tartalmaz. Felbontás után hűtve 7 napig fogyasztható. Ajánlás: előételként ízletes kísérő sajtokhoz, húsokhoz, pékáruhoz. Űrtartalom: 220 ml
Hófehér virágai fantasztikus illatúak. 10-15cm magas cserepes futónövény ritkaság. Jasminum sambac
Violetto di Romagna Az articsóka a mediterrán konyha egyik legkülönlegesebb és legegészségesebb zöldsége (gyógynövénye). Évelő növény, melynek virágát fogyaszjuk, de kertünk dísze is lehet, ha nem szüreteljük le a virágokat. (A képek között láthatjátok gyönyörű lila virágát). Hazánk éghajlata kedvező az articsóka termesztésre, viszont itthon kevesen tartják kertjükben, ezért szerettük volna megosztani palántáinkat veletek is. Kiültetés: májustól (A tápanyagban gazdag talajt szereti, ezért ültetéskor érdemes trágyázni.) Magasra nő és szélességre is terjedelmes ezért érdemes egymástól 1,5-2 méterre ültetni, védett napos vagy félárnyékos helyre. Vízigényes, főleg a bimbók fejlődése során. Hivatalosan a második évben hoznak először virágot, viszont nálunk több növény is virágzott már az első nyáron :) Saját képeinken egy globe articsókát láthattok, amit tavaly termesztettünk, idén a violetto olasz fajtát vetettük Rédei vegyszermentes magról.
Laurus nobilis = Nemes babér = Babérlevél Konyhai felhasználásra alkalmas, finom aromájú, illatos, organikus levelek vegyszermentes kiskerti környezetből, közvetlenül az átadónapon frissen szedve. Érdekességek, hasznos infók a Babérlevél gyógyhatásáról Felhasználás előtt mosást igényel. A csomagba 10db babérlevél kerül.. Amennyiben az össz rendelések nem érnek el egy bizonyos szintet, elnézését kérünk, de töröljük a rendelést és nem autózunk 40 percet Kaposvárra.
Kézzel készült, 8 tojásos házi körettészta. Összetevők: búzaliszt, házi tojás, spenót Kiszerelés: 200 g Felhasználása: Köretként, paradicsomos, tejszínes vagy húsos szószokhoz ideális, lasagne-nak is készíthető. Ez a különleges csuszatészta nemcsak ízében, hanem megjelenésében is egyedülálló – formája a Balatont mintázza. Minden darab kézzel, gondosan készül, így valódi kézműves finomság. Ajándéknak is tökéletes választás, ha valami igazán különlegeset adnál. (Csak a nyári időszakban elérhető) Tárolása: Száraz hűvös helyen tartandó
Befőtt jellegű termék. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ezt a mustban lévő természetes cukor pótolja, ezáltal sokkal kellemesebb ízt kapunk, mint a klasszikus befőtteknél. Ajánljuk befőttként, savanyúság helyett, illetve köretként fehér sűlt húsokhoz. Összetevők: Őszibarack, fehér vegyes must. Fogyasszák egészséggel!
A bazsalikom sokoldalúan használható fűszer, saláták,szószok,sültek,mártások, ízesitésére tökéletes! A zöld genovai a legnagyszerűbb társa a paradicsomnak, de még limonádé is készíthető belőle(lejebb a recept)!A bazsalikom dekorációnak is csodás növény főleg a lila, szépséges színével,feltűnösködik a kertben!Fontos szempont,hogy még szúnyogriasztónak is tökéletes,ezért mindenképpen ajánlatos nevelgetni pár szálat a kertben! Ime a limonádé recept: Egy tálba dobjuk a bazsalikomot a szárával együtt, de egy tucat szép levelet előtte lecsípünk róla, ez később jó lesz díszítésnek. Megszórjuk ízlés szerint cukorral és egy törőfával vagy kanállal kicsit összezúzzuk, hogy szépen elkezdjen illatozni. A kígyóuborka 2/3 részét felszeleteljük kb. 2 mm vastagságúra és ezt, valamint a cukorral összetört bazsalikomot is egy megfelelő méretű kancsóba tesszük. Az egészet felöntjük 1,5-2 liter jó meleg, de nem forró vízzel, elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A limonádét jéggel megpakolt poharakba töltjük, és adunk hozzá egy kis friss citrom-, vagy narancslevet. Karikára szeletelt friss uborkával, citrommal és a félretett bazsalikomlevelekkel kínáljuk.
Bazsalikomos sajtgolyó 100% kecsketejből Nettó tömeg: 70 gramm Kiszerelés: vákumfóliában
Ez a 100% szőlőből készített borecet közvetlen a Zselici Tájvédelmi Körzet mellett fekvő Visnyeszéplakon vegyszermentesen termesztett szőlők egyik terméke Zaja Péter portájáról. Bio rozmaringgal kicsit megbolondítva hozza a vörösbor minden jótékony hatását, azonban se alkoholt, se hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Kíváló nemcsak saláták ízesítéséhez, hanem nyári forróságban alkoholmentes fröccs készítéséhez szomjoltónak! Nembaj, ha visszaérkezik a Somogyi Kosárba az üveg majd, vhogy kifogytunk belőlük:-) Előre is köszönjük! Portánk a Nyitott Kertek Projekt része (http://nyitottkertek.hu). Mi magunk (Zaja Péter&Kertész Ildikó) a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat aktív tagjai vagyunk. Mindketten permakultúrás elvek alapján igyekszünk fejleszteni kis gazdaságunkat, így a Somogyi Kosárnak termény-fölöslegeinket tudjuk örömmel felkínálni.
Szabadföldön termesztem a kivit, nem fóliában vagy üvegházban, a mi éghajlatunk remekül megfelel ennek a növénynek. 7 évvel ezelőtt kezdtem el egy kivi ültetvény létrehozását. Nálam az ültetvény semmiféle vegyszert nem kap, tehát regisztrált bio termelést folytatok. Célom: magyar ember egyen magyar kivit.
Szabadföldön termesztem a kivit, nem fóliában vagy üvegházban, a mi éghajlatunk remekül megfelel ennek a növénynek. 7 évvel ezelőtt kezdtem el egy kivi ültetvény létrehozását. Nálam az ültetvény semmiféle vegyszert nem kap, tehát regisztrált bio termelést folytatok. Célom: magyar ember egyen magyar kivit.