Darabolt nyúlhús Saját tenyésztésű nyúlálományból nyúlhús rendelhető. Köztudott, hogy a nyúlhús a legegészségesebb húsfajták közé sorolható. A csomag tartalma: 1 db darabolt csontos nyúl a májával. Konyhakésszen szétszedve. kb 2 kg A csomag a májat nem tartalmazza. A termék pontos mérést igényel.
Az oregano nagyon sokoldalúan használható,és kedvelt zöldfűszer. Nálunk elősorban a pizza jut mindenkinek eszébe róla de használhatjuk levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, pástétomokhoz, paradicsomos, babos, halas ételekhez is. Egy kis érdekesség,hogy az oregano szárított, morzsolt változata sokkal erőteljesebb, ízletsebb,mint a frissen szedett oregano . Kivétel az arany oregano,ami nagyon finom, ízletes, friss àllapotban is, és gyönyörűséges, mutatós, pont mint a cifra fajta. A képen láthatjátok milyen szépek, belőlük is adok el csokrosan. Amolyan vegyes csomagban készítettem nektek össze.
A oriental mix az alábbi bio ázsiai levélzöldségekből áll: pak choi, mizuna, hóban zöld, red giant, tatsoi. Az oriental mix ázsiai bio saláta keverék a káposztafélék közé tartozik. Ázsiai, ősi növényekből alakultak ki, ezáltal jelentősen eltérnek az Európában megszokott káposztáktól. Vannak ázsiai saláta fajták, amelyeknek inkább a levéllemezét, másoknak inkább a levélnyelét fogyasztják. Utóbbiak inkább a bordáskelekre hasonlítanak , és a hagyományos keleti konyhákban föként sütik, párolják. A nyugati reformkonyhákban viszont a szárzellerhez hasonlóan nyersen eszik roppanós levélnyelüket. Változatosságot hoznak a táplálkozásban a hideg időszakban. Sok vitamint tartalmaznak A, C, K, valamint immunerősitő hatásuk is van.
Sötét pirosra érett kápia paprikából sütés után krémesítve. A sütéstől pikáns ízzel. Használatát javaslom szendvicsekhez, ragukhoz, tésztafélékhez, húsokhoz, pörköltbe, levesekbe, babfőzelékbe, vagy túrókrémhez... ..stb. Tartósítószert nem tartalmaz.
Paprikás csemege szalámi Hagyományos recept alapján készített, füstölt műbélbe töltött sertés szalámi. Összetevők: Sertéshús, zsírszalonna fűszerek: őrölt csemege fűszerpaprika, fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt köménymag, szerecsendió Tárolás 5- 15 C°. A szalámi pontos súlya mérést igényel, kb.: 80dkg/ 1 rúd!
40-60 cm magas, cserepes növények. Determinált, erőteljes növekedésű, középkésői, nagy termőképességű, szabadföldi fajta. Lapított gömb alakú, 120-140 g-os bogyója friss fogyasztásra és befőzésre, sűrítmény készítésére ajánlott.
Paradicsomos – Orsó A géppel készített Fusilli vagy más néven orsó teljesen önálló életet él. Keresztmetszetét nézve olyan, mintha egy vékony, de széles tésztacsíkot a tengelye mentén csavarnál meg. Annak ellenére, hogy csak pár évtizedes múltra tekint vissza a gépi tésztaforma, hatalmas karriert futott be. A rövid tésztaformák között a legnagyobb darabszámmal eladott (és ha már eladták, hát el is fogyasztották) tésztafajták közé nőtte ki magát. Hiszen olyan sokoldalú: fogyaszthatod tésztasalátákban hidegen. Vagy fogyaszthatod melegen, szinte bármelyik szósszal párosítva, sütőbe is dughatod, de akár levesekben is szívesen úszkál. 2019-es Év Kiváló Terméke díjas termék 40% paradicsompürével, durumlisztből, tojás nélkül, mediterrán fűszerekkel, parajdi sóval készült, alacsony glikémiás indexű termék. Főzési idő:2-3 perc. A tűzről levéve 3-4 percig fedő alatt pihentetjük. Energia 1532 KJ/ 363 Kcal Zsír 2,7 g - amelyből telített zsírsavak 0,45 g Szénhidrát 63 g - amelyből cukrok 7 g Fehérje 19 g Só 1,2 g
Parajdi só Asztali -1 kg Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen a természetben előforduló természetes sók. Ezek közül a parajdi a világon az egyik legjobb minőségű, 84 -féle ásványi anyagot tartalmaz. Ajánljuk sütéshez főzéshez, inhaláláshoz, bőrbetegségekre, anyagcserezavarokra, mozgásszervi betegségekre, stressz csökkentésére, légúti betegségekre, allergiára, fog és szájápolásra, öblögetésre, alvászavarok megszüntetésére, salaktalanításra, méregtelenítésre és sok egyéb más kínra bajra. Parajdi Fürdő só Miért is fürdőzzön gyakran parajdi sóval? Gyógyiszap tartalma miatt kiváló reumatikus panaszok enyhítésére. Egy ilyen fürdőzés felér 3-4 napos méregtelenítő kúrával. Ízületekbe beépülve a parajdi só regenerál. Bőrünk feszességének visszanyerésében is segít, jó hatással van a cellulitiszre. Bőrnyugtató hatása van. Feszültség és stresszoldó hatású. A vegyület pozitív hatásaként csökkenti az ízületekben és az izmokban felgyülemlő salakanyagok mennyiségét, ezzel enyhítve a gyulladásos folyamatokat. Felhasználása esetén egy kád vízhez kb. negyed-fél kg parajdi fürdősó adagolása ajánlott . Méregtelenítő hatása miatt egyéb kozmetikumot, szappant, tusfürdőt, sampont hanyagoljuk, a só úgyis megtisztíja bőrünket. A parajdi fürdősó naponta alkalmazható, tapasztalataink szerint 36-39 celsius fokos vízben a leghatásosabb. Érdemes legalább egy 20 perces fürdőt venni, hogy a parajdi fürdősó kifejthesse páratlan jótékony tulajdonságait. A Parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz. Ez az igen értékes szürkés iszap, mely a nyomelemeket tartalmazza, de megtapasztalhatjuk a Parajdi fürdősó használata után is, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is. Származási hely: Románia
A szalagsajt vagy parenyica állománya rostos, lemezes, kissé rágós, kellemesen és jellegzetesen telt ízű és illatú, enyhén sós. Hagyományosan bükkfa forgáccsal és fűrészporral aranysárgára füstölt sajt.