Kis farmunk alapanyagaiból összeállított tésztából, élesztővel készül. Tetejét érlelt sajtunkkal szórjuk.
Finom és sokoldalú Íze édesebb és gazdagabb, mint a hagyományos burgonyáé – akár sós, akár édes ételekhez is jól illik. Alacsony glikémiás index – lassabban emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos burgonya, így cukorbetegeknek is jobb választás lehet. Készíthető belőle: sütve (hasábként vagy félbevágva), pürének, levesnek, chipsnek, süteménybe (pl. brownie vagy muffin), egytálételnek. Természetes antioxidánsforrás A narancssárgás színű változatok antioxidáns-tartalma magas, különösen a karotinoidok révén. Ezek segíthetnek a sejtkárosodás és bizonyos krónikus betegségek elleni védelemben.
Kiváló minőségű kukoricából készített kukoricadara. Alkalmas édességek, tészták, kenyerek elkészítéséhez. (Ebből a sárga kukoricából tortilla chipset készítenek)
Igazi különlegesség, ami a nyár ízeit zárja üvegbe! Selymes, édeskés íze miatt inkább desszertekhez, palacsintába, joghurtba ajánlom – bátrabbak sajtok mellé is kipróbálhatják! Összetevők: sárgadinnye, cukor, dzsemfix, citromlé. Kiszerelés: 220 ml és 370 ml.
Bio minősítéső zöldség Krisna-völgyből. Csak 1 napon belül, földből szedett árúkat szállítunk. (Nem tárolt.)
Trópusi gyümölcstermő kaktuszféle. Idegen megporzásra van szüksége, párban terem megfelelően, ezért 2 különböző fajta van a csomagban. Teleltetést igényel világos, minimum 10C fokos helyiségben minimális locsolással. 20-40cm magas konténeres növények.
Sertés zsír Hagyományosn üstben sütött sertés zsír. Tej hozzáadása nélkül. Készült: sertés zsírszalonnából 1 kg-os kiszerelésben kapható.
A shiitake Kelet-Ázsiában őshonos ehető gomba. Sárgásbarna vagy sötétbarna színűek, kalapjuk 5 és 10 cm közötti méretűre nő. A shiitake alacsony kalóriatartalmú, emellett nagy mennyiségű rostot, valamint B-vitamint és néhány ásványi anyagot is kínál. A gombák jellegzetes umami ízűek, ami különösen hasznos lehet vegetáriánus ételek készítésekor, de húsételek mellé is kiváló. A hagyományos magyar konyha remek kiegészítője levesekbe, pörköltekbe is kiváló, de rántva is elkészíthető. A shiitake összetevői segíthetnek a rák elleni küzdelemben, erősíthetik az immunitást és támogathatják a szív egészségét. Készítünk nektek belőle gyógygombaport is, 25g és 40g kiszerelésben, hamarosan pedig újra porodra kerül a libazsírban téliesített shittake is. :)
Természetesen a szárított shiitake is ugyanolyan tápláló, mint a friss társai, de érdemes őket meleg vízben áztatni egy ideig mielőtt főzni kezdünk vele. Hihetetlenül sokoldalú, és számos módja van az elkészítésének. Pirított shiitake gomba, pörköltként elkészítve, tejszínesen, mártás formájában, vagy akár csak tojással.