Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Fűszerek, só, cukor

Bazsalikom

A bazsalikom sokoldalúan használható fűszer, saláták,szószok,sültek,mártások, ízesitésére tökéletes! A zöld genovai a legnagyszerűbb társa a paradicsomnak, de még limonádé is készíthető belőle(lejebb a recept)!A bazsalikom dekorációnak is csodás növény főleg a lila, szépséges színével,feltűnösködik a kertben!Fontos szempont,hogy még szúnyogriasztónak is tökéletes,ezért mindenképpen ajánlatos nevelgetni pár szálat a kertben! Ime a limonádé recept: Egy tálba dobjuk a bazsalikomot a szárával együtt, de egy tucat szép levelet előtte lecsípünk róla, ez később jó lesz díszítésnek. Megszórjuk ízlés szerint cukorral és egy törőfával vagy kanállal kicsit összezúzzuk, hogy szépen elkezdjen illatozni. A kígyóuborka 2/3 részét felszeleteljük kb. 2 mm vastagságúra és ezt, valamint a cukorral összetört bazsalikomot is egy megfelelő méretű kancsóba tesszük. Az egészet felöntjük 1,5-2 liter jó meleg, de nem forró vízzel, elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.  A limonádét jéggel megpakolt poharakba töltjük, és adunk hozzá egy kis friss citrom-, vagy narancslevet. Karikára szeletelt friss uborkával, citrommal és a félretett bazsalikomlevelekkel kínáljuk.  

900 Ft / db
900 Ft/db
...

BIO Borecet - Visnyeszéplak, Zaja Porta

Ez a 100% szőlőből készített borecet közvetlen a Zselici Tájvédelmi Körzet mellett fekvő Visnyeszéplakon vegyszermentesen termesztett szőlők egyik terméke Zaja Péter portájáról. A vörösbor minden jótékony hatását, azonban se alkoholt, se hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Kíváló nemcsak saláták ízesítéséhez, hanem nyári forróságban alkoholmentes fröccs készítéséhez szomjoltónak! Nembaj, ha visszaérkezik a  Somogyi Kosárba az üveg majd, vhogy kifogytunk belőlük:-) Előre is köszönjük! Portánk a Nyitott Kertek Projekt része (http://nyitottkertek.hu). Mi magunk (Zaja Péter&Kertész Ildikó) a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat aktív tagjai vagyunk. Mindketten permakultúrás elvek alapján igyekszünk fejleszteni kis gazdaságunkat, így a Somogyi Kosárnak termény-fölöslegeinket tudjuk örömmel felkínálni.  

700 Ft / üveg
0.93 Ft/ml
...

BIO Ecet VörösBorból Rozmaringgal - Zaja Porta

Ez a 100% szőlőből készített borecet közvetlen a Zselici Tájvédelmi Körzet mellett fekvő Visnyeszéplakon vegyszermentesen termesztett szőlők egyik terméke Zaja Péter portájáról. Bio rozmaringgal kicsit megbolondítva hozza a vörösbor minden jótékony hatását, azonban se alkoholt, se hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Kíváló nemcsak saláták ízesítéséhez, hanem nyári forróságban alkoholmentes fröccs készítéséhez szomjoltónak! Nembaj, ha visszaérkezik a  Somogyi Kosárba az üveg majd, vhogy kifogytunk belőlük:-) Előre is köszönjük! Portánk a Nyitott Kertek Projekt része (http://nyitottkertek.hu). Mi magunk (Zaja Péter&Kertész Ildikó) a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat aktív tagjai vagyunk. Mindketten permakultúrás elvek alapján igyekszünk fejleszteni kis gazdaságunkat, így a Somogyi Kosárnak termény-fölöslegeinket tudjuk örömmel felkínálni.  

700 Ft / üveg
0.93 Ft/ml

Kakukkfű

A kakukkfű egy szárazságtűrő, fényigényes kis gyönyörűség!  Nálam, a kerti út szegélynövénye is,nagyon kis díszes, jól mutat virágzás idején! Illetve az is fontos szempont, hogy takarja a talajt így ezen a területen a gazok elterjedése kizárva! Gombás ételek, sült csirke fűszere. De teája fertőtlenítő,immunerősítő is, szóval egyétek és igyátok, mert igazán hasznos, a szervezetünk helyes működésében nagy segítség!  

300 Ft / csomó
300 Ft/csomó

Kezdő fűszerválogatás-díszdobozban

A kezdő fűszerválogatás díszdobozban egy igazán különleges kis csomag! A következőkkel töltöttem meg; 6 g Kömény, 1,5 g Kapor, 1,5 g Petrezselyem,   3 g Oregano, 2 g Kakukkfű, 4,5 g Feketebors, 1,5 g Tárkony és 1,5 g Lestyán van a kémcsővekben. Plusz-minusz 1-2 gramm eltérés előfordulhat, a szárítás óta eltelt idő miatt. Tökéletes ajándék, ha valami egyedi dolgot szeretnél!! Egy kis videó arról hogy hogyan is kapod a csomagot; https://youtu.be/nnufarmGuGQ?si=iHwmiy5WxZeG8via

5200 Ft / db
5200 Ft/db

Lestyán

A lestyán, vagy  ismertebb nevén a vegeta kihagyhatatlan a vasárnapi húslevesből. Annyira jó ízt ad az ételnek, hogy ezt ki kell probàlnod ha eddig  még nem volt benne részed.    

950 Ft / db
950 Ft/db

Majoranna

A majoranna étvágygerjesztő, gyomorerősítő nyugtató hatàsú fűszer, a gyógyteàk alkotórésze. Felhasználható krumpli,babos ételek,továbbá húskészítmények ízesítésére. Szép dísze is lehet a kertnek,bár nálunk alapos takaràs mellett van csak némi esély az áttelelésre.

250 Ft / csomó
250 Ft/csomó

Nádcukor aranybarna

Allergének a termékben:  nincs Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1683 kJ (396 kcal) Zsír 0 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 99 g -amelyből cukrok 99 g Fehérje 0 g Só 0,05 g Tárolás:  száraz, hűvös helyen Származási hely:  Mauritius Milyen diétába illeszthető: Vegán Vegetáriánus

1530 Ft / csomag
1530 Ft/kg

Rozmaring-csokor

Főleg a mediterrán konyha fűszere, vadhúsok, mártások, gombás ételek ízesitője de különleges növényi ecetek készítésére is kiváló! Pár érdekesség róla: https://gyogyhirek.hu/a-rozmaring/

250 Ft / csomó
250 Ft/csomó

Szárított Rozmaring-10 g

Egy kis üveg (10g) csoda! A régi időkben, magyar királyné vízének hívták a belőle készült rozmaringszeszt. Manapság, mártások, pácok ízesítésére használjuk. Nagyon aromás fűszer ezért ezt is csak óvatosan szabad adagolni. Fürdővízbe áztatva illatosít és frissit. De erre ajánlom az élénkítő fürdőzsákokat. 

1150 Ft / db
1150 Ft/db
...

Szom a magyar vírTus, torokkeserű tinktúra alap 200 gr

A Szom torok keserű elkészítése: Kisfilm katt ide a linkre Kisfilm:Az élelmi-szer-eink közül a leg-főbb-szer a fű-szer. Mivel fűben fában van a gyógy-szer. Beszélgetés Dr Oláh Zoltánnal . Megrendeléskor PIPÁLD BE ,HOGY SZÁMLÁT KÉRSZ! Ha E-mailben lehet küldeni akkor elektronikusan állítom ki , kímélve a papírfelhasználással a fákat. Nyugtát nem használok. Név és cím kell a számla kiállításához. Köszönöm az együttműködéseteket. A hozzávalók: 1 zárható 2liter körüli üveg célszerű nagy szájnyílású üveget, pl. befőttesüveget használni. 2. Egy zacskó 200g-os Szom. 3. 1X 1l majd fél liter jó minőségű házi pálinka felvizezés hígítás előtti ez általában 65-70 fokos alkohol fokmérő szerint. Ha nincs akkor rum, vodka 65 fok körüli. 2 db fél literes parafa dugós hosszúkás üveg, továbbiakban Szomos üveg Elkészítés: A Szomos zacskón lévő matricát (elejét hátulját) ragasszuk át egy egy Szomos üvegre . A tasak teljes tartalmát öntsük bele a befőttesüvegbe. A szálló növénypor az üveg alján mikor leülepedett lassan öntsük fel az üveget 1 liter pálinkával, majd zárjuk le. 2-3 hétig érleljük fénytől védett hűs helyen és néha rázogassuk össze. Amikor a növények leülepedtek és tiszta a pálinkánk már nem lebeg benne növény, akkor öntsük át a befőttes üvegben felül összegyűlt Szom tinktúrát egy nem műanyag tölcsér segítségével a Szomos felmatricázott üvegbe és zárjuk le parafa dugóval. Tegyük hűvös helyre az éléskamránkba. A matrica a sok üveg közt majd segít nekünk megtalálni a Szom tinktúránkat mikor szükség lesz rá. A Szom tinktúrából egy kávéskanálnyi az egyszeri fogyasztásra ajánlott adag. Nem több!!! hanem többször amennyinek a hatása jól esik állapotunktól függően. Propoliszos mézzel fele arányban keverve kanalazgassuk. Második felöntés-A befőttes üvegünk aljában maradt növényekre ismét ráöntünk fél liter pálinkát, majd napfénytől védett hűvös helyen érleljük 2 hétig , miközben néha összerázogatjuk. Majd a befőttes üvegből átöntjük a pálinkát mely a két hét alatt finom torok keserűvé alakult a második Szomos felmatricázott üvegbe amin a rovásírásos logó van és lezárjuk parafa dugóval. A növények hatóanyaga ebben a szűrletben még elég hatásos de már kellemesebb ízű. Kisebb gond esetén használjuk ezt legjobb ha minden hazaérkezéskor miután a közösségben jártunk. Legjobb védekezés a támadás! Szom a magyar vírTus. Forralt bor készítés   A befőttes üveg alján maradt növényekből a család által kedvelt forralt bor receptet egészítsék ki egy evőkanálnyi Szommal. Tea készítés   A befőttes üveg alján maradt növényekből egy evőkanálnyit forrázunk le fél liter vízzel. A család által kedvelt bármilyen teát tehetünk mellé. Mi az apróra vágott gyömbért mézzel citrommal szeretjük a leg jobban párosítani a Szommal. Más oldódik vízben, a borban és a tömény alkoholban. Három a magyar igazság! Használjuk mindhárom lehetőséget a növényeink hatóanyagának beviteléhez. A ganoderma pecsétviasz gomba, termelő akit ajánlok Tóth Sándor Gadány telefon:+36703322824 Propoliszos mézet vegyen egy litert a méhészétől, ha nem kap akkor http://nemethmeheszet.hu/productdisplay/propoliszos-mez-025kg

7500 Ft / db
37.5 Ft/g

Tárkony

A tárkonyos raguleves, és krumplifőzelék elengedhetetlen kelléke a tárkony! Cserépben a készlet erejéig, csokrosan tavasztól őszíg kapható, szárítva pedig várhatóan egész évben kapható! :-)  Bővebb info a növényről: https://www.natursziget.com/egeszseg/20101024-mire-jo-a-tarkony

900 Ft / db
900 Ft/db