Allergének a termékben: nincs Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1683 kJ (396 kcal) Zsír 0 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 99 g -amelyből cukrok 99 g Fehérje 0 g Só 0,05 g Tárolás: száraz, hűvös helyen Származási hely: Mauritius Milyen diétába illeszthető: Vegán Vegetáriánus
Az oregano nagyon sokoldalúan használható,és kedvelt zöldfűszer. Nálunk elősorban a pizza jut mindenkinek eszébe róla de használhatjuk levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, pástétomokhoz, paradicsomos, babos, halas ételekhez is. Egy kis érdekesség,hogy az oregano szárított, morzsolt változata sokkal erőteljesebb, ízletsebb,mint a frissen szedett oregano . Kivétel az arany oregano,ami nagyon finom, ízletes, és még gyönyörűséges is. A képen is láthatjátok milyen szép,belőle adok el csokrosan.
Főleg a mediterrán konyha fűszere, vadhúsok, mártások, gombás ételek ízesitője de különleges növényi ecetek készítésére is kiváló! Pár érdekesség róla: https://gyogyhirek.hu/a-rozmaring/
Egy kis üveg (10g) csoda! A régi időkben, magyar királyné vízének hívták a belőle készült rozmaringszeszt. Manapság, mártások, pácok ízesítésére használjuk. Nagyon aromás fűszer ezért ezt is csak óvatosan szabad adagolni. Fürdővízbe áztatva illatosít és frissit. De erre ajánlom az élénkítő fürdőzsákokat.
A Szom torok keserű elkészítése: Kisfilm katt ide a linkre Kisfilm:Az élelmi-szer-eink közül a leg-főbb-szer a fű-szer. Mivel fűben fában van a gyógy-szer. Beszélgetés Dr Oláh Zoltánnal . Megrendeléskor PIPÁLD BE ,HOGY SZÁMLÁT KÉRSZ! Ha E-mailben lehet küldeni akkor elektronikusan állítom ki , kímélve a papírfelhasználással a fákat. Nyugtát nem használok. Név és cím kell a számla kiállításához. Köszönöm az együttműködéseteket. A hozzávalók: 1 zárható 2liter körüli üveg célszerű nagy szájnyílású üveget, pl. befőttesüveget használni. 2. Egy zacskó 200g-os Szom. 3. 1X 1l majd fél liter jó minőségű házi pálinka felvizezés hígítás előtti ez általában 65-70 fokos alkohol fokmérő szerint. Ha nincs akkor rum, vodka 65 fok körüli. 2 db fél literes parafa dugós hosszúkás üveg, továbbiakban Szomos üveg Elkészítés: A Szomos zacskón lévő matricát (elejét hátulját) ragasszuk át egy egy Szomos üvegre . A tasak teljes tartalmát öntsük bele a befőttesüvegbe. A szálló növénypor az üveg alján mikor leülepedett lassan öntsük fel az üveget 1 liter pálinkával, majd zárjuk le. 2-3 hétig érleljük fénytől védett hűs helyen és néha rázogassuk össze. Amikor a növények leülepedtek és tiszta a pálinkánk már nem lebeg benne növény, akkor öntsük át a befőttes üvegben felül összegyűlt Szom tinktúrát egy nem műanyag tölcsér segítségével a Szomos felmatricázott üvegbe és zárjuk le parafa dugóval. Tegyük hűvös helyre az éléskamránkba. A matrica a sok üveg közt majd segít nekünk megtalálni a Szom tinktúránkat mikor szükség lesz rá. A Szom tinktúrából egy kávéskanálnyi az egyszeri fogyasztásra ajánlott adag. Nem több!!! hanem többször amennyinek a hatása jól esik állapotunktól függően. Propoliszos mézzel fele arányban keverve kanalazgassuk. Második felöntés-A befőttes üvegünk aljában maradt növényekre ismét ráöntünk fél liter pálinkát, majd napfénytől védett hűvös helyen érleljük 2 hétig , miközben néha összerázogatjuk. Majd a befőttes üvegből átöntjük a pálinkát mely a két hét alatt finom torok keserűvé alakult a második Szomos felmatricázott üvegbe amin a rovásírásos logó van és lezárjuk parafa dugóval. A növények hatóanyaga ebben a szűrletben még elég hatásos de már kellemesebb ízű. Kisebb gond esetén használjuk ezt legjobb ha minden hazaérkezéskor miután a közösségben jártunk. Legjobb védekezés a támadás! Szom a magyar vírTus. Forralt bor készítés A befőttes üveg alján maradt növényekből a család által kedvelt forralt bor receptet egészítsék ki egy evőkanálnyi Szommal. Tea készítés A befőttes üveg alján maradt növényekből egy evőkanálnyit forrázunk le fél liter vízzel. A család által kedvelt bármilyen teát tehetünk mellé. Mi az apróra vágott gyömbért mézzel citrommal szeretjük a leg jobban párosítani a Szommal. Más oldódik vízben, a borban és a tömény alkoholban. Három a magyar igazság! Használjuk mindhárom lehetőséget a növényeink hatóanyagának beviteléhez. A ganoderma pecsétviasz gomba, termelő akit ajánlok Tóth Sándor Gadány telefon:+36703322824 Propoliszos mézet vegyen egy litert a méhészétől, ha nem kap akkor http://nemethmeheszet.hu/productdisplay/propoliszos-mez-025kg
A tárkonyos raguleves, és krumplifőzelék elengedhetetlen kelléke a tárkony! Cserépben a készlet erejéig, csokrosan tavasztól őszíg kapható, szárítva pedig várhatóan egész évben kapható! :-) Bővebb info a növényről: https://www.natursziget.com/egeszseg/20101024-mire-jo-a-tarkony
Nagy tisztaságú NaCl konyhasó! A gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl patikai konyhasó a lehető legbiztonságosabb étkezési só. A napi NaCl biztonságos konyhasó szükségletünk mai (2014) áron számolva kb.10 Forint. "Képtelenség túl sósan enni, mert olyankor ehetetlen az étel. Ha az étel csak kicsit van túlsózva, szomjasak leszünk. A víz segít eltávolítani a szervezetből a már feleslegessé vált anyagokat, túlsózás esetén a konyhasót is. Ha folyamatosan kevés sót eszünk, ez viszonylag lassan, de biztosan károsítja a szervezetünket, és az is, hogy ilyenkor emiatt kevesebb vizet iszunk. Iszik Ön legalább napi 2-3 liter TISZTA VIZET? Mert ha nem, jobb lenne több konyhasót (NaCl) fogyasztania! Ne féljen a konyhasótól, sózzon bátran! Segít megszabadulni a betegségektől, véd a meddőséggel szemben, meghosszabbítja az életét."
A zsálya levelének forrázata, torokgyulladás és szájbetegségek gyógyításában nagy segítség lehet! Nálam a téli időszakban mindig kerül egy csipet zsálya is a tea keverékemhez! Egyébként a nehéz zsíros ételekhez használom, de mindig vegyesen a többi fűszerrrel keverve mert nekem önmagában nagyon erős, ezért is jött létre a zsályás fűszersó! ;-) Maga a növény tökéletes dísze lehet a kertnek, természetesen ő is napos meleg helyen érzi magát a legjobban mint általában az összes fűszernövény!
A termék 20% sót tartalmaz, ezért elsősorban fűszerként használjuk, de kiváló pl, tejföllel összekeverve lángoshoz, Nagy segítség főzéskor: nem kell fokhagymát pucolni, csak az üveget kinyitni:) Összetevők: fokhagyma, só. Fogyasszák egészséggel!