Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Fűszerek, só, cukor

kapor

Egy csomóban kb. 5-6 szál friss kapor.

400 Ft / csomó
400 Ft/csomó

Kapor csokor

Friss kapor csokorban.

300 Ft / csomag
300 Ft/csomag

Lestyán

A lestyán, vagy  ismertebb nevén a vegeta kihagyhatatlan a vasárnapi húslevesből. Annyira jó ízt ad az ételnek, hogy ezt ki kell probàlnod ha eddig  még nem volt benne részed. Készült egy parajdi sóval kevert verzió, ha nem szeretnéd túlzásba vinni az ízesítést akkor a lestyànos fűszersó a te terméked.    

950 Ft / db
950 Ft/db

Majoranna

A majoranna étvágygerjesztő, gyomorerősítő nyugtató hatàsú fűszer, a gyógyteàk alkotórésze. Felhasználható krumpli,babos ételek,továbbá húskészítmények ízesítésére. Szép dísze is lehet a kertnek,bár nálunk alapos takaràs mellett van csak némi esély az áttelelésre.

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó

Menta

A nyár elengedhetetlen kelléke a menta! Frissítő limonádét, szörpöt készíthetünk belőle, és desszertek díszitésére is kíváló!Csak fantázia kérdése! Van, eper, bors, marokkói és mandarin menta is a Pöttyös Kertben. Cserepes formában limitált mennyiségben, csokrosan amelyik épp, szebb és nagyobb!

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó

Nádcukor aranybarna

Allergének a termékben:  nincs Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1683 kJ (396 kcal) Zsír 0 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 99 g -amelyből cukrok 99 g Fehérje 0 g Só 0,05 g Tárolás:  száraz, hűvös helyen Származási hely:  Mauritius Milyen diétába illeszthető: Vegán Vegetáriánus

1420 Ft / csomag
1420 Ft/kg

Oreganó

Az oregano nagyon sokoldalúan használható,és kedvelt zöldfűszer. Nálunk elősorban a pizza jut mindenkinek eszébe róla de használhatjuk levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, pástétomokhoz, paradicsomos, babos, halas ételekhez is. Egy kis érdekesség,hogy az oregano szárított, morzsolt változata sokkal erőteljesebb, ízletsebb,mint a frissen szedett oregano . Kivétel az arany oregano,ami nagyon finom, ízletes, friss àllapotban is, és gyönyörűséges, mutatós, pont mint a cifra fajta. A képen láthatjátok milyen szépek, belőlük is adok el csokrosan. Amolyan vegyes csomagban készítettem nektek össze.

350 Ft / db
350 Ft/db
...

Organikus Szecsuáni bors fűszer

Szecsuáni bors: különlegesen ízletes, illatos, aromás fűszernövény. Érdekessége, hogy a hagyományos borsfélékkel ellentétben az ősszel rózsaszín, majd száradás után sötétbordó-barna magköpenyt fogyasztjuk, nem a lakkfekete fényes magokat. A Szecsuáni borsnak botanikailag semmi köze a hagyományos fekete, színes, vagy a fehér borshoz. Egészben, vagy őrölt formában használjuk a mámoros illatú magköpenyt. Több ázsiai fűszerkeverék alkotórésze (pld. Kínai ötfűszer). Ha csak magában elrágjuk, érdekes, kissé nyelvzsibbasztó érzést generál. Bármilyen borsos ételbe használható, nyers salátakeveréken igen intenzív - ezért apránként ismerkedjünk vele :) Főzéskor az ételkészítés végén adjuk hozzá az ételhez. Ha még intenzívebb ízhatást szeretnénk, szárazon pirítsuk meg felhasználás előtt. Feltételezett gyógyhatása: segíti az emésztést és vértisztító. Elpusztíthatja a parazitákat, és megszüntetheti a hasfájást, fogfájást. A fotó illusztráció. A termék kézzel szedett, kimagozott, válogatott, szárított. Ha saját fát szeretne, érdemes egy kevésbé forgalmas helyre ültetni, mivel tüskés a növény és minden őszre egy kosár saját szecsuáni fűszere lesz. Facsemetét a www.egzotikusdisznovenyek.hu oldalon lehet vásárolni.  

300 Ft / tasak
300 Ft/tasak

Rozmaring-csokor

Főleg a mediterrán konyha fűszere, vadhúsok, mártások, gombás ételek ízesitője de különleges növényi ecetek készítésére is kiváló! Pár érdekesség róla: https://gyogyhirek.hu/a-rozmaring/

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó

Szárított Rozmaring-10 g

Egy kis üveg (10g) csoda! A régi időkben, magyar királyné vízének hívták a belőle készült rozmaringszeszt. Manapság, mártások, pácok ízesítésére használjuk. Nagyon aromás fűszer ezért ezt is csak óvatosan szabad adagolni. Fürdővízbe áztatva illatosít és frissit. De erre ajánlom az élénkítő fürdőzsákokat. 

900 Ft / db
900 Ft/db
...

Szom a magyar vírTus, torokkeserű tinktúra alap 200 gr

A Szom torok keserű elkészítése: Kisfilm katt ide a linkre Kisfilm:Az élelmi-szer-eink közül a leg-főbb-szer a fű-szer. Mivel fűben fában van a gyógy-szer. Beszélgetés Dr Oláh Zoltánnal . Megrendeléskor PIPÁLD BE ,HOGY SZÁMLÁT KÉRSZ! Ha E-mailben lehet küldeni akkor elektronikusan állítom ki , kímélve a papírfelhasználással a fákat. Nyugtát nem használok. Név és cím kell a számla kiállításához. Köszönöm az együttműködéseteket. A hozzávalók: 1 zárható 2liter körüli üveg célszerű nagy szájnyílású üveget, pl. befőttesüveget használni. 2. Egy zacskó 200g-os Szom. 3. 1X 1l majd fél liter jó minőségű házi pálinka felvizezés hígítás előtti ez általában 65-70 fokos alkohol fokmérő szerint. Ha nincs akkor rum, vodka 65 fok körüli. 2 db fél literes parafa dugós hosszúkás üveg, továbbiakban Szomos üveg Elkészítés: A Szomos zacskón lévő matricát (elejét hátulját) ragasszuk át egy egy Szomos üvegre . A tasak teljes tartalmát öntsük bele a befőttesüvegbe. A szálló növénypor az üveg alján mikor leülepedett lassan öntsük fel az üveget 1 liter pálinkával, majd zárjuk le. 2-3 hétig érleljük fénytől védett hűs helyen és néha rázogassuk össze. Amikor a növények leülepedtek és tiszta a pálinkánk már nem lebeg benne növény, akkor öntsük át a befőttes üvegben felül összegyűlt Szom tinktúrát egy nem műanyag tölcsér segítségével a Szomos felmatricázott üvegbe és zárjuk le parafa dugóval. Tegyük hűvös helyre az éléskamránkba. A matrica a sok üveg közt majd segít nekünk megtalálni a Szom tinktúránkat mikor szükség lesz rá. A Szom tinktúrából egy kávéskanálnyi az egyszeri fogyasztásra ajánlott adag. Nem több!!! hanem többször amennyinek a hatása jól esik állapotunktól függően. Propoliszos mézzel fele arányban keverve kanalazgassuk. Második felöntés-A befőttes üvegünk aljában maradt növényekre ismét ráöntünk fél liter pálinkát, majd napfénytől védett hűvös helyen érleljük 2 hétig , miközben néha összerázogatjuk. Majd a befőttes üvegből átöntjük a pálinkát mely a két hét alatt finom torok keserűvé alakult a második Szomos felmatricázott üvegbe amin a rovásírásos logó van és lezárjuk parafa dugóval. A növények hatóanyaga ebben a szűrletben még elég hatásos de már kellemesebb ízű. Kisebb gond esetén használjuk ezt legjobb ha minden hazaérkezéskor miután a közösségben jártunk. Legjobb védekezés a támadás! Szom a magyar vírTus. Forralt bor készítés   A befőttes üveg alján maradt növényekből a család által kedvelt forralt bor receptet egészítsék ki egy evőkanálnyi Szommal. Tea készítés   A befőttes üveg alján maradt növényekből egy evőkanálnyit forrázunk le fél liter vízzel. A család által kedvelt bármilyen teát tehetünk mellé. Mi az apróra vágott gyömbért mézzel citrommal szeretjük a leg jobban párosítani a Szommal. Más oldódik vízben, a borban és a tömény alkoholban. Három a magyar igazság! Használjuk mindhárom lehetőséget a növényeink hatóanyagának beviteléhez. A ganoderma pecsétviasz gomba, termelő akit ajánlok Tóth Sándor Gadány telefon:+36703322824 Propoliszos mézet vegyen egy litert a méhészétől, ha nem kap akkor http://nemethmeheszet.hu/productdisplay/propoliszos-mez-025kg

7500 Ft / db
37.5 Ft/g

Tárkony

A tárkonyos raguleves, és krumplifőzelék elengedhetetlen kelléke a tárkony! Cserépben a készlet erejéig, csokrosan tavasztól őszíg kapható, szárítva pedig várhatóan egész évben kapható! :-)  Bővebb info a növényről: https://www.natursziget.com/egeszseg/20101024-mire-jo-a-tarkony

350 Ft / csomó
350 Ft/csomó