Saját termesztésű repcéből, hidegen sajtolva – természetesen, ahogy a föld adja. Családi gazdaságunkban régóta termesztünk repcét, és néhány éve már hidegen sajtolt olajat is készítünk belőle – magunknak, barátainknak, és most már Nektek is! Ez az olaj nem esett át semmilyen kezelési folyamaton: nem finomított, nem szagtalanított – csak ülepítettük, ahogy azt hagyományos módon tették régen is. Így minden értékes összetevője benne marad. Felhasználása sokoldalú: Sütéshez is ideális, mert jobban bírja a hőt, mint a napraforgóolaj Főzéshez: levesekbe, főzelékekbe, húsok mellé Salátákhoz, kenyérre, zöldségekre csöpögtetve, pácolni – enyhén diós, kellemes ízvilág Miért jó? Magas az omega-3 és omega-6 zsírsavtartalma Természetes E-vitaminban gazdag - antioxidáns hatású Hozzájárulhat a szív egészségéhez és a kiegyensúlyozott étrendhez Segítheti a koleszterinszint szabályozását Tiszta, somogyi, valódi íz és érték minden cseppben!
Ha valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki az akácmézben eltett homoki szarvasgomba-szeleteinket! A lágy, vaníliás desszertek mellé csodásan passzol — egy kanálnyi a mascarponéba, panna cottára, vaníliapudingra vagy akár egy natúr joghurtra… és máris igazi gourmet élmények születnek. DE! a címkéken is találsz receptötletet. :) Ez a különlegesség limitált tételben készült, ezért csak a készlet erejéig elérhető. Ha szeretnél egy üveg valódi “desszert aranyat”, ne maradj le!


A kipréselt homoktövis gyümölcshúsból cukorral főzött lekvár, a gyümölcspektin hozzáadása lerövidíti a főzési időt. Összetevők: homoktövis, cukor, pektin, fahéj Felbontás után hűtőben kell tárolni, 2 hétig fogyasztható.





Homoktövis préslevünket egyszeri hőkezeléssel tartósítjuk, így hónapokig eláll. Tárolás: hűvös, száraz helyen Felbontás után hűteni kell és 2 hétig fogyasztható. Fogyasztás előtt felrázandó!
Húsos som lekváralap. Nyers pép. Gyümölcs hús és héj. Sűrű. Kíváló lekvárnak vagy gyümölcssajtnak. FAGYASZTOTT ! 5 kg-os zacskóban fagyasztva. Magot tartalmazhat.
Kívül enyhén roppanós, belül omlós, diós-lekváros sütemény apró falatokban. A tetejére házi őszibarack-, cseresznye- vagy ribizli dzsem kerül, amit a sütés vége felé adok hozzá, így minden darab friss és illatos marad. Többféle ízben kapható: őszibarack, cseresznye vagy sárgadinnye dzsemmel a tetején. Összetevők: liszt, margarin, cukor, dzsem (őszibarack / cseresznye / sárgadinnye), dió, tojás, citromhéj, só. A pontos ár mérést követően lesz meghatározva. (4 db sütemény kb. 100 gramm.)
Idare almából készült. Íze a fajtára jellemző, félédes, szüretlen. Pasztőrözéssel tartósítva.
A klasszikus isler nálunk házias formában készül: két omlós mézes tészta között bőséges réteg gyümölcsdzsem, kívül pedig finom csokoládébevonat teszi ellenállhatatlanná. Igazi ünnepi sütemény, de a hétköznapokat is megédesíti. Jól illik kávé, tea mellé vagy vendégvárónak, de az ünnepi süteményes tálat is megédesíti. Összetevők: liszt, dzsem, porcukor, csokoládé/tortabevonó, tojás, méz, margarin, szódabikarbóna




Linzertészta sárgabaracklekvárral töltve, kakaós bevonóval mártva. 40-50 g Összetétel: zabpehelyliszt, kókuszzsír, baracklekvár (glükóz-fruktózszörp, sárgabarack (45%), étkezési sav (citromsav), zselésítő anyag (pektin)), rizsliszt, kakaós bevonó (cukor, részben hidrogénezett növényi zsír (pálmamag), zsírszegény kakaópor (15%), emulgeálószer (lecitinek és e476), aroma), cukor, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj, só
Linzertészta sárgabaracklekvárral töltve, kakaós bevonóval mártva. kb 30 g Összetétel: zabpehelyliszt, kókuszzsír, édesítőszeres baracklekvár, rizsliszt, kakaós bevonó édesítőszerrel, édesítőszer (eritrit, stevia), kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj, só