Az oregano nagyon sokoldalúan használható,és kedvelt zöldfűszer. Nálunk elősorban a pizza jut mindenkinek eszébe róla de használhatjuk levesekhez, mártásokhoz, töltelékekhez, pástétomokhoz, paradicsomos, babos, halas ételekhez is. Egy kis érdekesség,hogy az oregano szárított, morzsolt változata sokkal erőteljesebb, ízletsebb,mint a frissen szedett oregano . Kivétel az arany oregano,ami nagyon finom, ízletes, és még gyönyörűséges is. A képen is láthatjátok milyen szép,belőle adok el csokrosan.
Sötét pirosra érett kápia paprikából sütés után krémesítve. A sütéstől pikáns ízzel. Használatát javaslom szendvicsekhez, ragukhoz, tésztafélékhez, húsokhoz, túrókrémhez... ..stb. Tartósítószert nem tartalmaz.
A szalagsajt vagy parenyica állománya rostos, lemezes, kissé rágós, kellemesen és jellegzetesen telt ízű és illatú, enyhén sós. Hagyományosan bükkfa forgáccsal és fűrészporral aranysárgára füstölt sajt.
220-250g közötti, bükkfa forgáccsal és fűrészporral aranysárgára füstölt, rostos, lemezes, kissé rágós állományú, kellemesen és jellegzetesen telt ízű és illatú, enyhén sós sajt. Chilis és fokhagymás fűszerezéssel.
Natúr,nyers gyúrtsajt füstölt,főtt karajjal ès lilahagymával feltekerve.
Füstölt,főtt karajjal ès tökmaggal töltött parenyica tekercs.
Aszalt vörösáfonyával ès dióval töltött parenyica tekercs.
Jersey tehénkénk tejéből készülő gyúrt sajt, amit szép vékonyra nyújtunk, feltekerünk és akáccal füstölünk.
Piros ribizli szörp, cukorral. Ízlés szerint 5-7 szeresre higítható. Tartósítószert nem tartalmaz.