




Szecsuáni bors: különlegesen ízletes, illatos, aromás fűszernövény. Érdekessége, hogy a hagyományos borsfélékkel ellentétben az ősszel rózsaszín, majd száradás után sötétbordó-barna magköpenyt fogyasztjuk, nem a lakkfekete fényes magokat. A Szecsuáni borsnak botanikailag semmi köze a hagyományos fekete, színes, vagy a fehér borshoz. Egészben, vagy őrölt formában használjuk a mámoros illatú magköpenyt. Több ázsiai fűszerkeverék alkotórésze (pld. Kínai ötfűszer). Ha csak magában elrágjuk, érdekes, kissé nyelvzsibbasztó érzést generál. Bármilyen borsos ételbe használható, nyers salátakeveréken igen intenzív - ezért apránként ismerkedjünk vele :) Főzéskor az ételkészítés végén adjuk hozzá az ételhez. Ha még intenzívebb ízhatást szeretnénk, szárazon pirítsuk meg felhasználás előtt. Feltételezett gyógyhatása: segíti az emésztést és vértisztító. Elpusztíthatja a parazitákat, és megszüntetheti a hasfájást, fogfájást. A fotó illusztráció. Kézzel szedett, kimagozott, válogatott, szárított termék.
Vegyszermentesen termesztett fehér húsú őszibarackból főzve, dzsemfix segítségével, kevés cukorral. Illatos, gyümölcsös, nem túl édes – friss kenyéren, süteménybe vagy joghurtba keverve is mennyei. Kiszerelés: 220 ml és 370 ml.
Pajtabíró Haragja – igazi tüzes paprikakrém, amelyben a friss darált paprika és a chili ereje találkozik. Sóval ízesítve, hidegen sajtolt repceolajjal zárva, hogy sokáig megőrizze karakterét. Pörköltekhez, húsokhoz, szendvicsekhez – a bátrak íze! Összetevők: piros paprikák, só, chili, hidegen sajtolt repce olaj Kiszerelés: 106 ml/ 100 g
Pajtabíró Mosolya – a paprika legédesebb arca. Csak darált édes piros paprikából, kevés sóval és hidegen sajtolt repceolajjal. Szendvicsekhez, főtt ételekhez vagy mártogatóként is kiváló – minden falat egy mosoly! Összetevők: piros paprikák, só, hidegen sajtolt repce olaj Kiszerelés: 260 ml/ 250 g



Sötét pirosra érett kápia paprikából sütés után krémesítve. A sütéstől pikáns ízzel. Használatát javaslom szendvicsekhez, ragukhoz, tésztafélékhez, húsokhoz, pörköltbe, levesekbe, babfőzelékbe, vagy túrókrémhez... ..stb. Tartósítószert nem tartalmaz.
Paprikás csemege szalámi Hagyományos recept alapján készített, füstölt műbélbe töltött sertés szalámi. Összetevők: Sertéshús, zsírszalonna fűszerek: őrölt csemege fűszerpaprika, fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt köménymag, szerecsendió Tárolás 5- 15 C°. A szalámi pontos súlya mérést igényel, kb.: 80dkg/ 1 rúd!
Friss, napon érlelt paradicsomból, adalékanyag és tartósítószer nélkül, gondosan passzírozva és üvegbe zárva. Igazi, házias íz, amely levesek, főzelékek, mártások alapja vagy akár önmagában is frissítő ital. Összetevők: 100% paradicsom



Vegyszermenztesen termelt paradicsomból készült paszírozott, natur, relatív sűrű lé, hőkezeléssel tartósítva. Ajánlom ivólének, leveshez, mártáshoz.



Vegyszermentesen termelt narancsos sárga, zamatos paradicsomból paszírozással készült, relatív sűrű lé. Ízében hasonlatos a piros paradicsomhoz. Szép sárga színétől különleges eleme lehet a terített asztalnak. Ajánlom ívólének, levesnek, másrtásnak. Korlátozott mennyiségben tudom kínálni.

Parajdi só Asztali -1 kg Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen a természetben előforduló természetes sók. Ezek közül a parajdi a világon az egyik legjobb minőségű, 84 -féle ásványi anyagot tartalmaz. Ajánljuk sütéshez főzéshez, inhaláláshoz, bőrbetegségekre, anyagcserezavarokra, mozgásszervi betegségekre, stressz csökkentésére, légúti betegségekre, allergiára, fog és szájápolásra, öblögetésre, alvászavarok megszüntetésére, salaktalanításra, méregtelenítésre és sok egyéb más kínra bajra. Parajdi Fürdő só Miért is fürdőzzön gyakran parajdi sóval? Gyógyiszap tartalma miatt kiváló reumatikus panaszok enyhítésére. Egy ilyen fürdőzés felér 3-4 napos méregtelenítő kúrával. Ízületekbe beépülve a parajdi só regenerál. Bőrünk feszességének visszanyerésében is segít, jó hatással van a cellulitiszre. Bőrnyugtató hatása van. Feszültség és stresszoldó hatású. A vegyület pozitív hatásaként csökkenti az ízületekben és az izmokban felgyülemlő salakanyagok mennyiségét, ezzel enyhítve a gyulladásos folyamatokat. Felhasználása esetén egy kád vízhez kb. negyed-fél kg parajdi fürdősó adagolása ajánlott . Méregtelenítő hatása miatt egyéb kozmetikumot, szappant, tusfürdőt, sampont hanyagoljuk, a só úgyis megtisztíja bőrünket. A parajdi fürdősó naponta alkalmazható, tapasztalataink szerint 36-39 celsius fokos vízben a leghatásosabb. Érdemes legalább egy 20 perces fürdőt venni, hogy a parajdi fürdősó kifejthesse páratlan jótékony tulajdonságait. A Parajdi só abban különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz. Ez az igen értékes szürkés iszap, mely a nyomelemeket tartalmazza, de megtapasztalhatjuk a Parajdi fürdősó használata után is, hogy egy finom iszapréteg marad a víz leengedése után a kádban. Ezt az iszapot használják a gyógyászatban is. Származási hely: Románia
Natúr,nyers gyúrtsajt füstölt,főtt karajjal ès lilahagymával feltekerve.