Kiváló minőségű kukoricából készített kukoricadara. Alkalmas édességek, tészták, kenyerek elkészítéséhez. (Ebből a sárga kukoricából tortilla chipset készítenek)
Sertés zsír Hagyományosn üstben sütött sertés zsír. Tej hozzáadása nélkül. Készült: sertés zsírszalonnából 1 kg-os kiszerelésben kapható.
Rideg tartású skótfelföldi marháink egyik legfinomabb részét nagyjából 1 kilógrammos csomagokban vákum csomagoltan kínáljuk.
Sertés sonka darabolt ~ 50 dkg kb Hagyományos eljárással készített füstölt sertés sonka. Darabolt, bőrös sertéscombból, természetes só felhasználásával, 3 hétig érlelve, sófürdőben pácolva! Ez tuti választás akár vendégváráshoz, hidegtálakhoz, főzéshez. Vékonyan szelve, csak magában a legtutibb! Egy egész sonka kb 2-3 kg-os! Összetevői: Bőrös sertsertéscomb, hagyományos só. A sonka pontos súlya mérést igényel, kb.: 50 dkg/ db ! Pontos mérés után számlázzuk!
Új-zélandi spenót frissen a kertből Egy jó kis recept ötlet a felhasználásához: (ez egy jó nagy mennyiség minimum 5 főre) SPANAKOPITA RECEPT 600 g spenót (mi pürét használtunk, de lehet bébispenót is) 1 csokor kapor • 1 csokor petrezselyem • fél csokor menta • 5-6 db újhagyma .750 g görög feta • 2-3 evőkanál olívaolaj 1 db tojás • só, bors 2 csomag réteslap • 150 g olvasztott vaj a kenéshez. (Nálam meg veheted még hozzá a kaprot és au újhagymát is.) Elkészítés: A fűszereket és a hagymát felaprítjuk, majd összekeverjük egy nagy tálban a spenóttal és belemorzsoljuk a fetát. Hozzáadjuk a felvert tojást, az olívaolajat és sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat hármasával használjuk és mindig a legfelső lapot kenjük meg vajjal. A lap szélére helyezzük a tölteléket, majd a három lapot együtt feltekerjük. A feltekert lapokból csigát formázunk egy sütőformában. A végén az egészet lekenjük vajjal és 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláshoz Tzatziki Ez az alap mennyiség: 3 kígyóuborka | 300 g görög joghurt | 3 gerezd fokhagyma 1 kis csokor menta | fél citrom leve | só ízlés szerint | olívaolaj a tetejére.
Popeye kedvence – kistermelői spenótpüré üvegbe zárva! Friss, saját termesztésű vegyszermentes spenótból, adalék- és sómentesen, tartósítószer nélkül készül. Csak párolás, pürésítés, üveg – semmi felesleges! 1 üvegben kb. 55-60 dkg friss spenót ereje! Felhasználható főzeléknek, mártásnak, tésztákhoz, süteményekbe vagy levesbe keverve is. „Ha Popeye is innen vásárolna, most még erősebb lenne!”
Sült Paradicsomkrém - A nyár zamata üvegbe zárva A sült paradicsom igazi csemege: többféle paradicsommal, sok hagymával, fokhagymával és mediterrán fűszerekkel készítjük, lassú sütéssel, hogy az ízek sűrű, karakteres krémmé váljanak. Felhasználás: - Tésztákhoz szószként - Pizza alapként - Kenyérre kenve, bruschettához Tartósítószermentes, befőzőautomatával hőkezeltük, így egész évben élvezheted a napérlelte paradicsom ízét. Összetevők: paradicsom, hagyma, fokhagyma, hidegen sajtolt repce olaj, só, bors, oreganó, bazsalikom, majoranna, rozmaring. - Kiszerelés: 220 ml vagy 370 ml üveg - Hőkezelt, tartósítószer nélkül - Felbontás után hűtve tárolandó!
Sütőkolbász Hagyományos recept alapján készített, természetes bélbe töltött csemege kolbász. Összetevők: Sertéshús Fűszerek: őrölt feketebors, só, őröltkömény, szerecsendió, fokhagyma, őrölt pirospaprika. Tárolás 0- 5 C°. A kolbász pontos súlya mérést igényel, kb.: 40 dkg/pár.
Nagydobosi sütőtökből és fehér mustból készült termék. Elsősorban befőtt, de nagyon finom főételekhez savanyúság helyett, illetve köretként. Próbáltuk vanília fagyival is - kellemes ízharmóniát alkot! Nagy előnye, hogy a cukorszirupot a must helyettesíti. Az üveg tartalma: 330g. Összetevők: nagydobosi sütőtök, vegyes fehér must, egész fahéj. Felbontás után hűtőben tárolandó! Fogyasszák egészséggel!