Szerintem a magyar konyha alap növénye a petrezselyem! Levesek, szendvicsek, hidegtálak ízesítésére, díszitésére használjhatjuk és a gomba a legjobb barátja! Főzés,sütés esetén csak az utolsó pillanatban kerüljön az ételhez, mert elveszíti a vitamintartalmát! Gyógyhatása: gyomoresősítő,vesetísztitó 2 fajtája ismert a gyökér és a levélpetrezselyem, tőlem az utóbbibóll tudtok kérni, csokros formában.
Vegyszermentesen termelt póréhagyma. A hagymatest 25-30 cm-es, amiből fehér része kb 6-7 cm, ennyi földtakarás került rá. Vastagsága olyan jó másfél férfi-ujjnyi
A habanero a csípős chilik egyik legfontosabb és leghíresebb alapanyaga. Magas kapszaicintartalom (csípősség) A Red Habanero az egyik legerősebb chili, 100,000–350,000 SHU (Scoville-egység) Íz és aroma Nemcsak csípős, de gyümölcsös, citrusos aromája van, amit sokan kedvelnek. Kiemeli az ételek ízét, különösen karibi, mexikói vagy fúziós konyhában. Húsa nem vastag, frissen mégis lédús.
Húsa ízletes, tömött, színe sárga. Édes és ízletes húsa miatt kedvelt fajta. Különleges megjelenése miatt díszítésre is alkalmas. Egy darab kb. 20x20 cm nagyságú.
Finom és sokoldalú Íze édesebb és gazdagabb, mint a hagyományos burgonyáé – akár sós, akár édes ételekhez is jól illik. Alacsony glikémiás index – lassabban emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos burgonya, így cukorbetegeknek is jobb választás lehet. Készíthető belőle: sütve (hasábként vagy félbevágva), pürének, levesnek, chipsnek, süteménybe (pl. brownie vagy muffin), egytálételnek. Természetes antioxidánsforrás A narancssárgás színű változatok antioxidáns-tartalma magas, különösen a karotinoidok révén. Ezek segíthetnek a sejtkárosodás és bizonyos krónikus betegségek elleni védelemben.
Bio minősítéső zöldség Krisna-völgyből. Csak 1 napon belül, földből szedett árúkat szállítunk. (Nem tárolt.)
Ki ne ismerné a dalt: "Popeye az én nevem, szárazon és a vízen spenót a kedvencem, ezért van bicepszem Popey az én nevem" Nos időközben fény derült rá, hogy egy tizedesvessző elírás miatt hitték azt sokáig az emberek, hogy nagyon magas a vastartalma. De ettől függetlenül van benne vas, és még nagyon sok vitamin, a paraj a legegészségesebb salátanövény!! Csak sajnos nálunk itthon nem olyan népszerű! :-( Ez is olyan mint a halfogyasztási szokásunk, síralmas. Pedig, ha pár levél ebből is kerül a salátába, talán észre sem veszi a család! Nálunk 3 hetente biztos, hogy valamilyen formában az asztalra kerül mert én nagyon szerettem. Krémleves, főzelék, lasagne, tejszínes szósz penne tésztával, töltött tészta stb. Szóval ajánlom mindenkinek!! Nyáron és ősszel inkább az Új Zélandi fajtából tudok szedni, tavasszal pedig a Matador fajtából! Garantáltan vegyszermentes, néhány helyen előkóstolt finom, friss spenót a Pöttyös Kert háza tájáról. A hűtőben tárolva kb. 3-4 napig maradnak frissek a levelek, hamar romlásnak indul, ezt tartsd szem előtt!! Fagyasztani csak nyersen ajánlom, kb. semmi értelme a megfőzött, lefagyasztott paraj pürének elszáll a vitamin tartalom!!
Nagyobb, élénk pirosas-narancs színű, igazi „mesetök” forma. Látványos a konyhában, húsa lágy, levesesebb, kiváló sütve, lekvárnak, tökös süteményekhez. A sütőtököt negyedelve, magozva viszem; a pontos ár a súlymérést követően lesz meghatározva. Ha negyedtől is kisebb darabot szeretnél, kérlek írj hozzászólást!
Bio sütőtök, szabadföldi termesztésből. A terméket darabra adjuk, melyek kb. 0.6- 0.7 kilósak. Miért érdemes fogyasztani? Magas A, B, C, E vitamin tartalma miatt kiváló immunerősítő. Legjobb ellenszere a megfázásos megbetegedéseknek, valamint gyulladáscsökkentő és rák megelőző hatása is van. Serkenti a máj működését, így kiváló máj és vesebetegségekre. Böjtölésnél és tisztítókúráknál is nagyon jó társunk lehet. Más sárga zöldség-gyümölcsökhöz hasonlóan igen magas béta-karotin tartalommal rendelkezik, mely nélkülözhetetlen az egészséges látáshoz, valamint az A-vitamin előanyaga, egyben antioxidáns is.