Jonagold alma, édes, illatos. Friss fogyasztásra kiválóan alkalmas. Méret: 60-80 mm Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Jonagold alma, édes, illatos. Friss fogyasztásra kiválóan alkalmas. Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Vegyszermentes kápia parika. Nyersen bármihez is fogyasztható, sütve a zakuszka és az ajvár nélkülözhetetlen alkotórésze. A termék sem gyomirtó, se bármilyen más permezetést nem kapott. A növekedéséhez kéthetente 1 ezrelék töménységű tápoldattal öntöztem, hogy amikroelem tartalmat biztosítsam.
A Karéla, vagy Balzsamkörte egy gyógyhatású trópusi zöldségfajta, mely külsőre az uborkára hasonlít, felülete rücskös, barázdált. Enyhén kesernyés ízű, rendkívül egészséges zöldségféle. Mire jó? A termés gazdag vasban, béta-karotinban és káliumban. Egyrészt előételként használatos, mivel megindítja az epetermelést és javítja az emésztést. Másrészt az ősi indiai és kínai gyógyászat cukorbetegség esetén használja, mivel olyan elemet tartalmaz, amely nagyon hasonlít az inzulinhoz, pld a terméséből készítik a gyógyteát. A gyógyhatást orvosi kutatás igazolta. Hogyan használjuk? Mossuk meg, majd fél centisre felkarikázva, olajban (vagy minimálisan olajozva airfryerben 200C fokon kb 15 perc) ropogósra sütve, megsózva kitünő előétel, vagy színesíthetjük vele a köreteket. Mustárral, vagy egyéb szószókkal is ízletes. Eteti magát, ha már megszoktuk az egyedi ízvilágát. Saját vegyszermentes kiskerti termelésből származik. Csak idényjellegűen rendelhető! 500Ft/250g/csomag
Szabadföldi, napérlelte - piros, sárga, narancssárga és fekete édes koktélparadicsom, gömbölyű és körte alakú. Egy doboz 0,5 kg-ot tartalmaz.
Kovászolni való uborka, 9cm-12cm körüli méretű, vegyszermentes termelésből. Semmilyen permetezést nem kapott, finom roppanó húsú . A friss uborkára jellemzően a húsa édes. A termés magokat csak elvétve tartalmaz. Kovászolni ideális, de természetesen saláta készítéshez vagy csalamádéhoz is jó. A finom "kovászos uborka" elkészítéséhez - a nevével ellentétben - nem kell sem kovász sem kenyér, így gluténmentesen is finom, sőt tovább eltartható. Ami lényeges, hogy a jó ízért felelős tejsavbaktériumok ideális élettartománya 15-25 fok között van, és ezért (bár melegebben tartva is elkészül) célszerű inkább 25 fok alatt tartani. Amikor kész, akkor sem a legjobb a hűtőbe rakni, mert a kis barátaink 10 fok alatt elpusztulnak és helyettük keseredést (később rothadást) okozó mikroorganizmusok kezdenek el dolgozni amitől kellemetlen mellékízt kap. Persze 37 fokban más megoldás nincs, gyorsan meg kell enni :) Tehát víz, a teljes vizes tömeghez képest mérten 2% só, és kapor elég a tökéletes íz eléréséhez. Persze izlés szerint mehet bele kis fokhagyma, kapormag, koriander is.
leveszöldség általában 3 sárgarépát, 2 petrezselymet tartalmaz ( mérettől függően) friss zöldjével
4-8 cm átmérőjű. Ételek díszítéshez, színesítéséhez ajánlom. Íze, mint a "hagyományos" burgonyáé.