

Szabadföldön termesztem a kivit, nem fóliában vagy üvegházban, a mi éghajlatunk remekül megfelel ennek a növénynek. 7 évvel ezelőtt kezdtem el egy kivi ültetvény létrehozását. Nálam az ültetvény semmiféle vegyszert nem kap, tehát regisztrált bio termelést folytatok. Célom: magyar ember egyen magyar kivit.

Szabadföldön termesztem a kivit, nem fóliában vagy üvegházban, a mi éghajlatunk remekül megfelel ennek a növénynek. 7 évvel ezelőtt kezdtem el egy kivi ültetvény létrehozását. Nálam az ültetvény semmiféle vegyszert nem kap, tehát regisztrált bio termelést folytatok. Célom: magyar ember egyen magyar kivit.

Szabadföldön termesztem a kivit, nem fóliában vagy üvegházban, a mi éghajlatunk remekül megfelel ennek a növénynek. 7 évvel ezelőtt kezdtem el egy ültetvény létrehozását. Nálam az ültetvény semmiféle vegyszert nem kap, tehát regisztrált bio termelést folytatok. Célom: magyar ember egyen magyar kivit.


I.o biodinamikus alma . Méret: 6-7 cm. A Biodinamikus gazdálkodás a legrégebbi ökológiai szemléletű gazdálkodási forma egyben a legfenntarthatóbb művelést is biztosítja minden éghajlaton. A biodinamikus gazdálkodási módszerről tudományosan kimutatták, hogy a legalkalmasabb a talaj termékenységének megőrzésére. Ez az alapja a magas értékű élelmiszer-előállítás lehetőségének. A megbízható Demeter védjeggyel a fogyasztók a legkövetkezetesebb ökológiai termelést a kapják. A biodinamikus gazda a gazdaságra mint önálló organizmusra tekint és azt az adott hely sajátos szükségletei szerint alakítja. A talaj-típusok, a talajélet, a növényi- és állati világ mind közvetlen módon kapcsolódik egymáshoz. Az ember a kozmikus- és földi kölcsönhatások mellett alakítja ezeket tevékenységével. A biodinamikus gazdálkodás jellegzetessége a speciális preparátumok használata. Ezek a preparátumok a gazdaságban az élet-folyamatokat kifejezetten támogatják, a növények jobb minőségben érnek be, és ez által ember és állat is a legmagasabb minőségu” táplálékot kaphatja. Olyan gyógynövények, mint a cickafark, gyermekláncfű, kamilla, csalán, tölgyfa-kéreg és a macskagyökér – amelyeket meghatározott módon dolgoznak fel – biztosítják, hogy az állati trágyából értékes komposzt képződjék. Utóbbiak használata, együtt a tehén-trágyából és kvarclisztből készült permetező preparátumokkal, bizonyíthatóan jelentősen növeli a talaj-termékenységet. Ez különösen a klímaváltozásra való tekintettel fontos, mert a humuszban nagy mennyiségű széndioxid kötődik meg, és ez a folyamat az üvegház-hatást ellensúlyozza. A biodinamikus preparátumokat általában a saját gazdaságban állítják elő, és finom adagolásban használják, mert hatásuk nem a felhasznált mennyiségen múlik, hanem inkább éterikus információjuk függvényében – a klasszikus homeopátia elvéhez hasonlóan. A növényeket érzékenyebbé teszik a kozmikus ritmusok iránt és így a csillagok hatása alatt fokozzák a növény-talaj kölcsönhatást. A növényi növekedést kiegyensúlyozottabbá teszik és elősegítik az érési folyamatokat. A gazdaság minden területén évi egyszer legalább használandó a biodinamikus humuszpreparátum és a kvarclisztpreparátum, a növények növekedési stádiumának megfelelően. Minden organikus tápanyagot – mint például a trágyát és a komposztot – biodinamikus komposztoltó-preparátumokkal kezelnek. Minden művelt területre preparátummal oltott gazdasági trágya, vagy – helyettesítésként – a komposztoltó preparátumokkal előállított trágyakovász szórandó ki. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. vállalja Partnerei biodinamikus előírások szerinti gazdálkodásának ellenőrzését is a Demeter Internationallal kötött megállapodás alapján. Még többet olvasnál a biodinamikus termesztésről és táplálkozás jelentőséégéről: Biodinamikus gyógyító táplálék oldalon sok érdekes infromációt gyűjtöttünk össze. Termelő: Kávássy László - Jánkmajtis

Termés: Tulipán alakú, csüngő bogyók, amelyek halványzöldről élénkpirosra érnek. Csípősség: Közepesen erős. Felhasználás: Friss fogyasztásra, főzéshez, szárításhoz és savanyúságokhoz is kiváló.
Katica fajtájú piros héjú, sárga húsú burgonya. "B" főzési típusú, általános felhasználású, így sütésre-főzésre egyaránt alkalmas. Fontos tudni: a tavaszi és kora nyári csapadékhiány miatt nincsenek idén sajnos óriási méretű krumplik.
Katica fajtájú burgonya 5 kg-os Raschel zsákos kiszerelésben. "B" főzési típusú, piros héjú, halványsárga húsú burgonya.

Íz: Csípőssége ellenére édes, gyümölcsös, fahéj- és csokoládé ízjeggyel rendelkezik. Erősség: A Scoville-skálán akár 2,2 millió SHU-t (Scoville-egység) is elérhet, ami rendkívül erős, 800-szor erősebb a hagyományos magyar paprikánál. Érzet: A csípősség erős, hosszantartó és a torokban épül fel. Felhasználás: Ideális erős mártások, salsák és más csípős ételek készítéséhez. Fontos megjegyzés: A Carolina Reaper egy különösen erős chili, és nem alkalmas kezdők számára!