Füstölt kolbász~ csípős Hagyományos recept alapján készített, füstölt természetes bélbe töltött sertés kolbász. Félszáraz jeleggű. Összetevők: Sertéshús, zsírszalonna fűszerek: őrölt csemege fűszerpaprika, chili paprika, fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt köménymag, szerecsendió Tárolás 5- 15 C°. Közepesen csípősős. A kolbász pontos súlya mérést igényel, kb.: 50dkg/ 1 pár!
Füstölt májas Hagyományos recept alapján készített, füstölt műbélbe töltött sertésmájas. Összetevők: Sertésmáj, sertés zsiradék: Fűszerek: őrölt feketebors, majoranna, só, mustár, citrom. Tárolás 0- 5 C°. A májas pontos súlya mérést igényel, kb.: 30 dkg/db
Igazi paraszt májas, mely szobahőmérsékleten kissé visszalágyul, de szépen vágható hidegen! Összetevők: Sertés fejhús, sertés máj, zsiradék és fűszerek (só, bors, majoranna, paprika) Nem tartalmaz semmi adalékanyagot!
A legjobb minőségű mangalicahúsból, tradicionálisan kézi sózással készülő, érlelt sós szalonna. Összetevők: mangalica szalonna, só, fűszerek (babérlevél, fokhagyma, hagyma)
Zöldségkrémeink egyik kedvelt terméke. Ajánljuk piritóshoz, sült húsokhoz és tésztákhoz. Az üveg tartalma: 115g. Összetevők: paradicsom, vöröshagyma,fokhagyma, só, fehérbors, cukor, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoranna. Felbontás után hűtőben tárolandó!
Saját termesztésű repcéből préselt, természetes fűszerolajaink hidegen sajtolt, aranysárga repceolajból és válogatott fűszernövényekből készülnek. Nem tartalmaznak mesterséges adalékokat, aromát vagy tartósítószert – csak a természet tiszta ízei zárva egy üvegbe. Hideg salátákhoz, pácoláshoz, húsokhoz, sajtokhoz és zöldségekhez ajánljuk – vagy akár egyszerűen friss kenyérrel tunkolva. Összetevők: hidegen sajtolt repceolaj, fűszer (tárkony / kapor / oregánó / rozmaring) Tárkonyos fűszerolaj: A tárkony karakteres, enyhén ánizsos íze igazi különlegessé teszi az ételeket. Ajánljuk: csirke- és halételekhez, zöldborsó- vagy burgonyasalátához, ecetes mártásokhoz, francia jellegű konyhához. Kapros fűszerolaj: Friss, üde, nyári ízvilág — a kapor illata minden falatot feldob. Ajánljuk: friss sajtokhoz, főtt burgonyához, halakhoz, uborkasalátához, vagy akár hideg joghurtos öntetekbe keverve. Oreganos fűszerolaj: Olaszos hangulatú, intenzív, illatos olaj, amely a mediterrán konyha alapíze. Ajánljuk: pizzához, tésztához, paradicsomos ételekhez, mozzarellához, bruschettához, vagy akár sült zöldségekhez. Rozmaringos fűszerolaj: Erőteljes, fenyős, gyantás aromájával tökéletes választás a rusztikus ízek kedvelőinek. Ajánljuk: sült húsokhoz, krumplihoz, grillzöldségekhez, vagy kenyérsütéshez, amikor egy csepp különlegesség kell. Kiszerelés: 100 ml
A Galbász kemény fával füstölt kézműves vegán termék, mely tarósítószert, és egyéb mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz. Fő összetevői: búza, hántolt árpa, zabpehely, fűszerek. Minden olyan étel elkészítéséhez felhasználható, amihez kolbászt használnak a húst fogyasztók, és a füstölt fűszeres ízek a megszokottak. Kenyérre kenhető, pizza feltét, rakott krumpli, paprikás krumpli, székely káposzta, bableves, szendvicskrém, lecsó, töltött káposzta, rakott káposzta, rakott kelkáposzta, rakott cukkini, rakott karfiol, töltött cukkini, és még számos sokféle étel elkészítéséhez kiváló. Felbontás után érdemes zsírpapírba csomagolni, és úgy a hűtőszekrényben tárolni. A termék szavatossága 1 hónap 0-5 fokon. 250g-os kiszerelésben értékesítjük vákuum csomagolva. Lefagyasztható 6 hónapig, felolvasztás után változatlan minőségben felhasználható. https://www.facebook.com/viavega.godre
Termékinformációk Ízletes kenyeret, pékárut süthetünk süthetünk a kamut lisztből. Szép sárga színének és magas fehérje tartalmának köszönhetően tojás nélkül is készíthetünk belőle tésztákat. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. Mivel a kamut búza glikémiás indexe alacsony (GI: 45), a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1362 Kj/321Kcal Zsír: 2,2g Amelyből telített zsírsavak: 0g Szénhidrát: 59g Amelyből cukrok: 0g Rost: 3,4g Fehérje: 16g Só: 0,01g Adalékanyag mentes, glutént tartamaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Friss gesztenye – az ősz igazi íze! Képzeld el, ahogy a sült gesztenye illata betölti a konyhát! Idei, friss termésű, gondosan válogatott gesztenyéim félkilós csomagban kaphatók. Könnyen süthető, édeskés ízű, pürének, krémekhez vagy csak úgy nassolni is tökéletes. Tárolás: Hűvös, szellős helyen akár hetekig eláll. Tipp: Vágd be a héját és süsd sütőben vagy forró serpenyőben – igazi őszi-téli finomság!
Friss gesztenye – az ősz igazi íze! Képzeld el, ahogy a sült gesztenye illata betölti a konyhát! Idei, friss termésű, gondosan válogatott gesztenyéim félkilós csomagban kaphatók. Könnyen süthető, édeskés ízű, pürének, krémekhez vagy csak úgy nassolni is tökéletes. Tárolás: Hűvös, szellős helyen akár hetekig eláll. Tipp: Vágd be a héját és süsd sütőben vagy forró serpenyőben – igazi őszi-téli finomság!
Ginkgo biloba, vagyis páfrányfenyő ültetése több szempontból is érdemes lehet. Ez a különleges megjelenésű, ősi eredetű fa számos előnyös tulajdonsággal bír: 1. Díszfa különleges megjelenéssel Legyező alakú levelei egyediek és nagyon dekoratívak. Ősszel aranysárga lombszínre vált, ami látványossá teszi a kertet vagy utcát. Ősi, „élő kövület” – a növényfaj több mint 200 millió éves múltra tekint vissza. 2. Várostűrő, ellenálló Kiválóan bírja a szennyezett levegőt, a városi környezetet. Ellenáll a betegségeknek, kártevőknek, fagyoknak, szárazságnak is. Hosszú életű, akár ezer évig is elélhet. 3. Környezetbarát és biodiverzitást támogató Bár nem a legfontosabb nektárforrás, mégis hozzájárulhat a zöldfelületek növeléséhez. Egyedi levélformája és habitusa miatt sok kertbe különleges karaktert visz. 4. Átlagos magasság 20–35 méter magasra nő meg teljes kifejlett állapotában. A koronája általában kúpos vagy oszlopos, de idős korára inkább szélesedő. A fák kb. 40 cm magasak cserép nélkül.