




Kistermelői UBORKA RELISH 150 vagy 300 g kiszerelésben Összetétel: uborka, vöröshagyma, almaecet, cukor, fokhagyma, só fűszerek: kapor, mustármag, zellermag, kurkuma Tartósítószert nem tartalmaz Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó. Minőségét megőrzi: 2026.07.11. Uborkalekvárnak is hívják. Édes-savanyú, markáns ízű, pikáns mártás. Jó kísérője lehet sült húsoknak, grillezett sajtnak, halaknak. A chicagói stílusú hot-dog tradicionális hozzávalója, hamburgerhez is jó feltét. Sajtos szendvicsben is kiváló. Tipp: majonézzel vagy tejföllel fele-fele arányban elkeverve finom mártogatós szósz lesz belőle.
Apróra reszelt, enyhén fűszeres, egyszerre savanykás és édes uborka 'dzsemes' állagban. Hot doghoz, hamburgerhez, sült húsokhoz vagy szendvicsekhez kiváló kísérő. Összetevők: uborka, hagyma, fokhagyma, cukor, ecet, mustármag, só, kurkuma. Kiszerelés: 220 ml.
Klasszikus csemege uborka savanyúság, saját recept alapján. Összetevők: uborka, víz, ecet, cukor, só, fekete bors, mustármag, koriander, babér levél, Na-benzoát. Fogyassza egészséggel!


Csemege uborkából, tartósítószer nélkül, hőkezeléssel készült savanyúság. Kaporral ízesítve.
Fűszernövényként salátákhoz és szószok készítéséhez használatos. Virágát fűszerként salátákba, köretek és sütemények díszítésére használják, akár szárítva is. Az uborka eltevéséhez is használták, innen az egyik magyar neve: uborkafű. Gyökeresen , cserépben adom.

Újhagyma csomó - 6 db/csomó Sokoldalúan használható: Nyersen, főzve, grillezve, salátákban, levesekben, szendvicsekben – szinte mindenhez jól illik.
Valipíniben termesztett, vegyszermentes zöldség, Mindannyian tudjuk, hogy ez a zöld, leveles növény, a spenót, bőséges forrása a vasnak és a klorofillnak, rostjai pedig tisztán tartják a bensőnket. De van még valami ezen kívül is. Minden jóakaró és minden orvos ajánlja a spenót fogyasztását a várandós és szoptató anyukáknak, a menstruáló nőknek, a növésben levő gyerekeknek, és mindazoknak, akik vérszegények. Mára köztudott, hogy a spenót vastartalma sokkal jobban megfelel az emberi szervezet szükségleteinek, mint a vörös húsok, ráadásul mindez kevés kalóriával. A spenót minden falatja szinte az összes, ember számára hasznos tápanyaggal rendelkezik, összehasonlítva bármely más étellel. A kutatók legalább tizenhárom féle flavonoid-vegyületet azonosítottak a spenótban, ezek antioxidánsok, melyek a rák ellen a legjobb harcosok.

Poncirus trifoliata Lombhullató, 2-3 méter magasra növő cserje. Levelei három lemezből állnak – hasonlatosak a lóheréhez, de kissé elliptikusak. Ötszirmú fehér virágai a levél hónaljából késő tavasszal nyílnak, de nyár végi másodvirágzás is gyakori. Narancssárga 4-5 cm-es gömb alakú gyümölcse sokmagvú, nagyon dekoratív. Termései a lombhullást követően sokáig az ágakon maradnak. Gyümölcse C-vitaminban nagyon gazdag. Kellemes, különleges, enyhén kesernyés-fanyar aromájú frissítő ital készíthető belőle. Tea ízesítésére, lekvár, zselé készítésére is kiválóan alkalmas. Rendkívül fagyálló, ezért a nemesítésre kitűnő alany. Ágai kurta növekedésűek és erős tüskékkel rendelkeznek, ezért alkalmas áthatolhatatlan vadsövénynek. Napfényt és tápanyagban gazdag, közepesen kötött, jó vízelvezetésű talajt kíván. A tápoldatozást, öntözést bő terméssel hálálja meg. A metszést, alakítást jól tűri. Kétéves korától már kiültethető a szabadba. 7-8 éves kortól fordul termőre. Dézsás termesztésre is alkalmas. Először jó minőségű föld+tápanyag keverékébe ültessük cserepekbe és 5-10C fokon teleltessük át, ha nincs lombja, akkor fényre sincs szüksége, tehát pincébe is tehetjük. Talajtípus: általános Télállóság: -30C fok Tápanyagigény: közepes Vízigény: közepes Fényigény: félárnyék

Fontos tudni, hogy nem kimondottan étkezési citromfajta! A növényt, hatalmas tüskéi miatt vadkerítésnek, erős télállósága miatt minden citrusféle oltásához alanynak, illetve dekorációnak ajánljuk. Ősszel az idősebb növényeken nagyon dekoratívak a tökéletesen gömbölyű, vakítóan sárga, enyhén bársonyos és illatos Vadcitrom gömbök. Vannak, akik fogyasztják, de a leve kevés, héja felbontás után ragacsos, magja rengeteg, íze kesernyés. Magjai sikeresen kelnek.
Kenyérlisztből készült vadkovászos békebeli vajaskifli. Összetevők: liszt, tej, vaj, cukor, só

Rendelhető: 12.12.-ig Átvétel: 12.19. Vadkovásszal készült, kemencében sült kézműves bejgli. Összetevők: finomliszt, vaj, sült zsír, cukor, tojás, tej, darált dió, méz, narancshéj, fahéj, kardamom
Kenyérlisztből készült vadkovászos burgonyás kenyér. Összetevők: liszt, víz, főtt burgonya, só