Ecetes cékla savanyúság ahogy mi szeretjük édesen, nem túl ecetesen, műanyag vödörben 1 kg kiszerelésben! Hűtve tárolandó, és felbontás után 1-2 napon belül fogyassza el!! Összetevők: cékla, víz,ecet,cukor, só,kömény, és egy lehelett Na-benzoát.
Szeretnél saját magad megpróbálni fűszerpaprikát szárítani, őrölni? Itt a remek alkalom, hogy kipróbáld! Miért érdemes magadnak elkészíteni? Minőség feletti kontroll: Tudod mi kerül bele. Nincs benne adalékanyag, tartósítószer, színezék vagy idegen anyag. Gazdaságos: ha saját vagy helyi termelőtől származó paprikát használsz, olcsóbban jöhetsz ki, mint a prémium bolti fűszerpaprikákkal. Hagyomány és élmény: A házi paprikaőrlemény készítése egy régi, magyar hagyomány, aminek megvan a maga rituáléja és hangulata. Örömforrás lehet maga a folyamat: a szárítás, a darálás, a kis üvegcsékbe töltés stb. Ajándéknak is kiváló: Egy üveg saját készítésű fűszerpaprika személyes, különleges és hasznos ajándék lehet. Friss, hazai, vegyszermentes!
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).
Édesből és erős paprikából álló 3 db-os csomag! CHILI PALÁNTA CSOMAG!! TERMÉSSEL!!! A csomag tartalma:1 db sweet banana, 1 db jamaicai hot red, 1 db thai, vagy jalapeno A chili termések változatosak a sárgából pirosra érő (édes banán) banán alak, a piros lámpás alakú (jamaicai) és a hosszúkás vékony és piros, vagy a jalapeno hordócskák tekintetében. Ezek a fajták adják a vázát a kínálatunknak. Nem túl vastaghúsúak, de rendkívűl ízletesek, felhasználásuk széleskörű. Szeretem a palántákat, mert ellenállóak, jól bírják a szárazságot és bőtermőek. (Ha elfogy valamelyik fajta, akkor helyettesítem a meglévővel, hogy az akció megmaradjon. De mindig a legszebb és legjobban napraszoktatott palántát kapja meg).
Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint amikor néhány kanál házias mártással pillanatok alatt vacsorát varázsolhatsz az asztalra. Ez a mártás a gyors vacsorák megmentője, amelyből elég egy üveggel elővenni, és máris teljes értékű, illatos, színes étel kerül az asztalra. A Pajtabíró édes-savanyú mártás házi paradicsomléből, friss zöldségekből és gyümölcsökből készül — természetes édességét a paprika, répa és alma adják, amit a gyömbér és az ananász különleges íze tesz teljessé. Fogyasztási javaslat: melegítsd fel és kínáld önmagában, párolt rizzsel, vagy készíts alá párolt húst, amit ezzel a mártással nyakon öntve tálalsz — gyors, házias, mégis különleges vacsora, percek alatt. Összetevők: paradicsomlé, vöröshagyma, paprika, sárgarépa, alma, cukor, szárzeller, ananász, ecet, fokhagyma, szójaszósz, gyömbér, hidegen sajtolt repce olaj, só, bors. Tartósítószermentes termék!
Fehér húsú édesburgonya. Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak. Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a hagyományos burgonya ízéhez hasonlítható. VEGYSZERMENTES.
Lila húsú édesburgonya. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, remek gyulladáscsökkentő hatása van. Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak.Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a sültgesztenyéhez hasonlítható. VEGYSZERMENTES.
Édesburgonya: Magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán. Alacsony a zsír- és a koleszterintartalma és a neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják. Kiemelt beltartalmi értékei miatt ideális tápanyagot jelent fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, kisbabáknak. Kitűnő rost forrás. Íze leginkább a sütőtökhöz hasonlítható. VEGYSZERMENTES.
Tehéntejből készült görög joghurt eperdzsemmel rètegezve.Kicsik ès nagyok kedvence:)
Sötét színű, kristályosodásra hajlamos méz. Főképp hársfa virágról, tüskés szederről gyűjtötték a méhek, illetve édesharmat is található benne, amely növényi nedvekből származik. 0,5 kg-os kiszerelés.
Sötét színű, kristályosodásra hajlamos méz. Főképp hársfa virágról, tüskés szederről gyűjtötték a méhek, illetve mézharmatból, amely növényi nedvekből származik.
Ez egy univerzális konyhai fűszer, amelyet használhatsz levesek, szószok, rizottó, húsok fűszerezésére, pácolásukhoz, mártásokban is kiváló, tésztaszószokban, kenyértésztában, használatának csak a fantáziánk szab határt, de vészhelyzetben akár gombakrémleves is készíthető belőle.