A datolyaszilváról általánosságban: - közepes méretű, önporzó, télálló fa, melynek gyümölcse egészséges, magmentes, utóérő, beérve extra édes, télire hosszan tárolható, kártevője pedig nem ismert. Érlelés: pár nap alatt megtörténik, ha 2x-es mennyiségű alma közé tesszük a datolyaszilvákat és egy zacskóba légmentesen lezárjuk. Az alma által termelt etilén-gáz egy természetes érlelési folyamatot indít be és édes, sötétnarancssárga, szaftos lesz a datolyaszilvánk. 140-160 cm magas, 20 literes konténerben lévő 3.éves koronás fák, melyek 4.éves koruktól már termőre fordulnak. Tipo: csersavas termése a legnagyobb méretű a datolyaszilva fajták között. Földtípusban nem válogat. A megfelelő ültetéshez kérjük nézze meg az alábbi oktatóvideómat: https://youtu.be/DGBPELGNl70?feature=shared
A datolyaszilváról általánosságban: - közepes méretű, önporzó, télálló fa, melynek gyümölcse egészséges, magmentes, ízletes, keményen is fogyasztható, télire kevésbé hosszan tárolható, mint a csersavas. Vegyszermentesen termeszthető, kártevője pedig nem ismert. Ősszel a Datolyaszilva fa lombja csodás színekben pompázik. A csersavmentes datolyaszilva tökéletesen alkalmas friss fogyasztásra, gyümölcssalátába, lekvárnak és aszalásra. Most 140-160 cm magas, koronás, konténeres fákat lehet rendelni, ültetni. Ültetés előtt kérjük nézze meg útmutatónkat: https://youtu.be/DGBPELGNl70?feature=shared A fotó illusztráció.
Dió Akácmézben Supe®dogHome ökológiai kertje a Free Garden. Gazdaságunk madárbarát kertünk telis tele gyógy-fűszer, festőnövényekkel, gyümölcsfákkal, minden egyéb díszítő értékkel megáldott és megannyi minden mentes finomságokkal és az imádott diófáinkkal. Több diófa lát el bennünket az egészséges csemegével. Közülük a legidősebb diófánk az udvarunk közepén áll, madárkáinknak védelmet, otthont ád. Téli időszak legfőbb teendője nálunk a diótörés. Így válogatott első osztályú, vitaminban gazdag diónkat hazai hungarikum akácmézünkben egész évben jószívvel kínáljuk. Útravalónak, ajándékba, mindennapi egészséges csemegének a munkatársak a család és a gyerekek legnagyobb örömére.Fogyasszák egészséggel! Kiszerelés: 106 ml
Két éves dió csemete várja gondos gazdáját, aki legkésőbb november végéig elülteti. A növény 5 literes vödörben/cserépben található, jól fejlett. 1 db 3450 Ft.
Ha szeretnéd egy kis édességgel meglepni magad vagy valemelyik ismerősöd, akkor válaszd a diós akácmézünket.
Disznósajt Hagyományos recept alapján készített, füstölt műbélbe töltött sertésfő. Összetevők: Sertéshús, szív, börke, nyelv, fejhús fűszerek: őrölt csemege fűszerpaprika, fokhagyma, őrölt feketebors, majoranna, só. Tárolás 0- 5 C°. A disznósajt pontos súlya mérést igényel, kb.: 30 dkg/db
Durumbúza simaliszt A durumbúza más néven: makaróni búza, keményszemű búza, üveges búza, egy keresztezésekkel és háziasításokkal létrehozott búzafajta. Már idő-számításunk előtt is használták. A durum latinul keményet jelent, ami utal arra, hogy a durumbúza az összes búzaféle közül a legüvegesebb szerkezetű, így a legkeményebb. Szénhidrátjainak felszívódási módja a legjobb az összes gabonaliszt közül, mivel lassan, fokozatosan oldódnak fel, így nem emeli meg ugrásszerűen a vércukorszintet.
Kalocsa környékén, így Fajszon is nagy hagyománya van a fűszerpaprika termesztésének, feldolgozásának. A családunk is több generációra visszatekintve mindig termelt fűszerpaprikát, melyet fel is dolgozott, így a hagyományos módszereket már gyerekkoromban láthattam. ! ! ! 2024-es őrleményünk a Szatymazi Paprikamustrán Arany minősítést ért el ! ! ! A magas minőség elérése már a szántóföldön kezdődik: jó minőségű (bár kevesebbet termő) régi magyar fajtákat használunk. Műtrágya kijuttatásunk minimális, inkább szerves- és ásványi trágyák adják a tápanyagot a paprikanövényeknek, ezzel is kímélve a talajt- és a környezetet. Ami a permetezéseket illeti: felszívódó növényvédőszereket nem használunk, főleg bio termesztésben is alkalmazható szerekhez nyúlunk - amennyiben szükséges. Levéltetvek ellen a katicabogarakat is segítségül hívjuk a védekezésben. A betakarítás kézzel történik, csak az egészséges, érett terméseket szedjük le. Ezután Raschell tömlőkbe (úgynevezett „szákokba”) töltjük a termést, magas, szellős helyre akasztjuk, majd következik körülbelül negyven nap szikkasztás, utóérlelés. Ebben az időszakban koncentrálódik a szín a paprikában, ami a festéktartalom tartósságát eredményezi. A szikkasztás után – napszámosok bevonásával – kiválogatjuk a paprikát, minden hibás, rossz bogyót kidobunk, az egészségesekről eltávolítjuk a szárat. Ez egy nagy kézimunka igényű, ezáltal költséges folyamat, ráadásul a késztermékünk is kevesebb lesz 15-20 százalékkal. Ezután jutunk el a kíméletes szárítás, majd a darálás műveletéhez. A paprika festéktartalmát minden évben laboratóriumban bevizsgáltatjuk: általában 210-270 ASTA érték között szokott lenni a miénk. Az Élelmiszerkönyv előírása alapján az I. osztályú őrleményeknek 100 ASTA érték felettinek kell lenni, a boltokban így maximum 110-120 ASTA értékű paprikákat lehet vásárolni, ami számunkra nagyon alacsony minőséget jelentene. (ezért a mi paprikánkból kevesebb is elég a jó szín eléréséhez egy pörköltben például, mint a nagyüzemiből).
Édesből és erős paprikából álló 3 db-os csomag! CHILI PALÁNTA CSOMAG!! A csomag tartalma:1 db sweet banana, 1 db jamaicai hot red, 1 db thai, vagy jalapeno A chili termések változatosak a sárgából pirosra érő (édes banán) banán alak, a piros lámpás alakú (jamaicai) és a hosszúkás vékony és piros, vagy a jalapeno hordócskák tekintetében. Ezek a fajták adják a vázát a kínálatunknak. Nem túl vastaghúsúak, de rendkívűl ízletesek, felhasználásuk széleskörű. Szeretem a palántákat, mert ellenállóak, jól bírják a szárazságot és bőtermőek. (Ha elfogy valamelyik fajta, akkor helyettesítem a meglévővel, hogy az akció megmaradjon. De mindig a legszebb és legjobban napraszoktatott palántát kapja meg).
Táblacsokoládé háromféle csokoládéból, ehető virággal Az eredetszelektált 70 % étcsokoládé enyhén gyümölcsös aromái után szinte kirobban a ruby intenzíven gyümölcsös íze, majd mindezt elsimítja a fehércsokoládé selymesen lágy édessége. Gasztroajándéknak is jó választás A termékhez felhasznált csokoládék származási helye Belgium Fenntartható kakóbab termesztésből Ideális tárolási hőmérséklet 14 - 22 fok, közvetlen hőtől védve A termék súlya kb 70 g Gluténmentes Minőségét megőrzi 90 napig
Tehéntejből készült görög joghurt eperdzsemmel rètegezve.Kicsik ès nagyok kedvence:)