Salátauborka, 12cm-15cm körüli méretű, vegyszermentes termelésből. Semmilyen permetezést nem kapott, finom roppanó húsú . A friss uborkára jellemzően a húsa édes. A termés magokat csak elvétve tartalmaz, saláta készítéshez vagy csalamádéhoz ideális. Én úgy szoktam elkészíteni, hogy a fokhagymát összenyomom, balzsamecettel elkeverem, majd így szelem bele a hámozott uborkát. Tejfölt nem rakok bele, mert attól nehezen emészthetővé válik. Jó étvágyat hozzá!
Ajánlott sütőben héjastul elkészíteni, majd sütést követően a héj egyben lehúzható, vagy akár héjastól (steak krumpliként) is fogyasztható.
Szabadföldi, frissen szedett, édes sárgarépa. Igazi termelői, némely rövidke, duci, másik girbe-gurba, de nem ritkák a nagyobb, akár 20-30 dkg-os darabok sem!
Zöld turmixnak, levesnek lehet elkészíteni, saláta készülhet belőle, egyszerűen párolva is jó. Amellett, hogy nagyon finom, tényleg sok pozitív hatása van egészségünkre: alacsony a kalóriatartalma, tele van antioxidánsokkal, csökkenti a rák kockázatát és a koleszterinszintet. Próbáljátok ki!
Attila és pölöskei muskotály fajtájú szőlő. 2024 - Idén is a tavalyi elvek alapján indultunk, viszont ez nem volt elég, tavasszal egy egyszeri atkaölő szer alkalmazására volt szükség, hogy idén is legyen termés. 2023 - Csalán és mezei zsurló áztatmánnyal, illetve bio gazdálkodásban felhasználható növényvédelemmel kezelt termesztésből.
A tarlórépát szabadföldön másodvetésben termesztettem vegyszermentesen. Aki esetleg nem ismeri, nagyon finom, a retek és a karalábé ízeihez hasonlítanám. Fogyasztás előtt meg kell hámozni (a külső réteget le kell róla fejteni). Nyersen fogyasztható, reggelihez, vacsorához kiváló, egészséges zöldség. Jó étvágyat hozzá!
Vegyszermentes gyümölcsészetből származó körték. Házi befőtt készítéséhez kiválóan alkalmas. Papkörte, citrom körte és még egy fajta van, aminek nem tudom a nevét, valamilyen régi tájfajta.