Red Rome alma, télálló keményhúsú. Kompótnak kiváló. Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Red Rome alma télálló, keményhusú. Kiváló kompót alma. Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Red Winter alma télálló, keményhúsú. Kiváló kompót alma. Termőhely Kutas-Kozmapuszta
Ki ne ismerné a dalt: "Popeye az én nevem, szárazon és a vízen spenót a kedvencem, ezért van bicepszem Popey az én nevem" Nos időközben fény derült rá, hogy egy tizedesvessző elírás miatt hitték azt sokáig az emberek, hogy nagyon magas a vastartalma. De ettől függetlenül van benne vas, és még nagyon sok vitamin, a paraj a legegészségesebb salátanövény!! Csak sajnos nálunk itthon nem olyan népszerű! :-( Ez is olyan mint a halfogyasztási szokásunk, síralmas. Pedig, ha pár levél ebből is kerül a salátába, talán észre sem veszi a család! Nálunk 3 hetente biztos, hogy valamilyen formában az asztalra kerül mert én nagyon szerettem. Krémleves, főzelék, lasagne, tejszínes szósz penne tésztával, töltött tészta stb. Szóval ajánlom mindenkinek!! Nyáron és ősszel inkább az Új Zélandi fajtából tudok szedni, tavasszal pedig a Matador fajtából! Garantáltan vegyszermentes, néhány helyen előkóstolt finom, friss spenót a Pöttyös Kert háza tájáról. A hűtőben tárolva kb. 3-4 napig maradnak frissek a levelek, hamar romlásnak indul, ezt tartsd szem előtt!! Fagyasztani csak nyersen ajánlom, kb. semmi értelme a megfőzött, lefagyasztott paraj pürének elszáll a vitamin tartalom!!
Zöld turmixnak, levesnek lehet elkészíteni, saláta készülhet belőle, egyszerűen párolva is jó. Amellett, hogy nagyon finom, tényleg sok pozitív hatása van egészségünkre: alacsony a kalóriatartalma, tele van antioxidánsokkal, csökkenti a rák kockázatát és a koleszterinszintet. Próbáljátok ki!
Attila és pölöskei muskotály fajtájú szőlő. 2024 - Idén is a tavalyi elvek alapján indultunk, viszont ez nem volt elég, tavasszal egy egyszeri atkaölő szer alkalmazására volt szükség, hogy idén is legyen termés. 2023 - Csalán és mezei zsurló áztatmánnyal, illetve bio gazdálkodásban felhasználható növényvédelemmel kezelt termesztésből.
Nem keserű, ízletes, ropogós, fóliában termett. Tárolása: 1–4°C-on, magas páratartalom mellett.