Fehér húsú édesburgonya (batáta) Finom és sokoldalú Íze a hagyományos burgonyáéhoz hasonló Alacsony glikémiás index – lassabban emeli meg a vércukorszintet, mint a hagyományos burgonya, így cukorbetegeknek is jobb választás lehet. Készíthető belőle: sütve (hasábként vagy félbevágva), pürének, levesnek, chipsnek, egytálételnek. Azoknak ajánlott, akik nem szeretik a sárga húsú változat sütőtökös ízvilágát, viszont szeretnének egy egészségesebb alternatívát.
Hidegtűrő káposztaféle, melyet szuperélelmiszernek tartanak magas tápanyagtartalma miatt. Készíthetünk belőle nyers vagy meleg salátát, illetve bármilyen ízvilágú ételbe szeletelhetünk belőle vitamin dúsítás gyanánt. Mi nagyon szeretjük köretnek, csak fokhagymával megpárolva, só, bors és egy kis citromlével. :)
frissen szedett őszi fokhagyma /magyar makói vetőmagból származik/ kb 60-80g közöttiek,nagy girizdekkel kiváló zamatú intenzív ízű, illatu
Frissen szedett, vegyszermentes Citromfű. Alkalmas teának, fűszernek, salátába, illatterápiára, szárítani, stb. A Citromfű gyógyhatásai Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, ideges eredetű szívpanaszokra használják. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túltermelésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas. A benne található polifenolok antivirális tulajdonságúak, ajakherpesz gyógyulását segítik és felére csökkentik a vírus kialakulásának gyakoriságát. (Forrás: hazipatika.com)
Frissen szedett, szabadföldi termesztésből, ízletes, aromás leveles csokor. Felhasználhatjuk salátákhoz, szendvicsekre, pestonak, párolva vajas-főtt krumplival, levesekhez. Tanács: érdemes megfelezni az adagot és az értékes tápanyagok megőrzése miatt a főzés végén is rakni az ételbe.
Vegyszermentes kápia parika. Nyersen bármihez is fogyasztható, sütve a zakuszka és az ajvár nélkülözhetetlen alkotórésze. A termék sem gyomirtó, se bármilyen más permezetést nem kapott. A növekedéséhez kéthetente 1 ezrelék töménységű tápoldattal öntöztem, hogy amikroelem tartalmat biztosítsam.
A Karéla, vagy Balzsamkörte egy gyógyhatású trópusi zöldségfajta, mely külsőre az uborkára hasonlít, felülete rücskös, barázdált. Enyhén kesernyés ízű, rendkívül egészséges zöldségféle. Mire jó? A termés gazdag vasban, béta-karotinban és káliumban. Egyrészt előételként használatos, mivel megindítja az epetermelést és javítja az emésztést. Másrészt az ősi indiai és kínai gyógyászat cukorbetegség esetén használja, mivel olyan elemet tartalmaz, amely nagyon hasonlít az inzulinhoz, pld a terméséből készítik a gyógyteát. A gyógyhatást orvosi kutatás igazolta. Hogyan használjuk? Mossuk meg, majd fél centisre felkarikázva, olajban (vagy minimálisan olajozva airfryerben 200C fokon kb 15 perc) ropogósra sütve, megsózva kitünő előétel, vagy színesíthetjük vele a köreteket. Mustárral, vagy egyéb szószókkal is ízletes. Eteti magát, ha már megszoktuk az egyedi ízvilágát. Saját vegyszermentes kiskerti termelésből származik. Csak idényjellegűen rendelhető!
leveszöldség általában 3 sárgarépát, 2 petrezselymet tartalmaz ( mérettől függően) friss zöldjével
4-8 cm átmérőjű. Ételek díszítéshez, színesítéséhez ajánlom. Íze, mint a "hagyományos" burgonyáé.