Hidegtűrő káposztaféle, melyet szuperélelmiszernek tartanak magas tápanyagtartalma miatt. Készíthetünk belőle nyers vagy meleg salátát, illetve bármilyen ízvilágú ételbe szeletelhetünk belőle vitamin dúsítás gyanánt. Mi nagyon szeretjük köretnek, csak fokhagymával megpárolva, só, bors és egy kis citromlével. :)
frissen szedett őszi fokhagyma /magyar makói vetőmagból származik/ kb 60-80g közöttiek,nagy girizdekkel kiváló zamatú intenzív ízű, illatu
A nyár elképzelhetetlen tökfőzelék nélkül, melyhez már be is szerezheted a zsenge főzőtököt. ;) Darabra kérhető, az ár a súlymérést követően lesz meghatározva.
Frissen szedett, szabadföldi termesztésből, ízletes, aromás leveles csokor. Felhasználhatjuk salátákhoz, szendvicsekre, pestonak, párolva vajas-főtt krumplival, levesekhez. Tanács: érdemes megfelezni az adagot és az értékes tápanyagok megőrzése miatt a főzés végén is rakni az ételbe.
Gyerek nyelven csak egyszerűen "tökkini". A gömbcukkini nemcsak látványos, hanem tökéletes töltésre, grillezésre, rántani, rakott ételekhez vagy akár savanyításra is! Annyit tegyél a kosárba, ahány darabot szeretnél, a pontos ár mérés után fog meghatározásra kerülni!
Tarim padlizsán – húsos, telt ízű, friss termés a környékről A Tarim padlizsán termései hosszúkás alakúak, sima, sötétlila héjjal és tömör, fehér hússal rendelkeznek. Kifejezetten húsos felépítésű, magjai aprók, az íze pedig kellemesen telt és enyhén édeskés – nem keserű. Mi jellemzi a Tarim padlizsán termését? Szép, megnyúlt forma – könnyen szeletelhető, jól adagolható Fényes, mélylila héj Tömör, fehér hús Lágy, telt ízvilág
Befőzésre és friss fogyasztásra egyaránt alkalmas paradicsom válogatás! Kiválóan felhasználható szószhoz, befőzéshez, de akár szendvicshez is. A válogatás sokszínű textúrát és összetettebb ízvilágot ad. Az aktuálisan érő paradicsom fajtákból tesszük össze a kívánt mennyiséget, amik a következők lehetnek: San Marzano, Costoluto Fiorentino, Big Daddy, Sweetheart, Super Sauce, Knock out, Marmande, Roma, Brutus, Gigantomo, Heinz Befőzésre (pl. paradicsomlé, szósz, lecsó, ketchup vagy paradicsomkonzerv készítéséhez) olyan paradicsomfajták a legalkalmasabbak, amelyeknek az alábbi tulajdonságai vannak: Jó befőzési tulajdonságokkal rendelkező paradicsomok fő jellemzői: Húsos, kevés levű (alacsony víztartalmú) – Könnyebben sűríthető, intenzívebb az íze, nem kell sokáig főzni. Magas szárazanyag-tartalom – Sűrűbb, testesebb szószokat lehet belőlük készíteni. Kevés mag – Praktikusabb feldolgozni, simább állagot ad. Intenzív, édes-savanykás íz – Ízesebb lesz a befőtt, kevesebb fűszerezést igényel. Jól hámozható – Forrázás után könnyen eltávolítható a héja.
Vegyszermentesen termesztett Jugó paradicsom. Édes, lédús. Befőzésre kiválóan alkalmas
Vegyszermentesen termesztett Kápia paprika. 1 csomag 50 dkg súlyú. A csomag ára mérést követően kerül meghatározásra.
Friss fejes káposzta. A fejek tömöttek, belül egészségesek, jól záródnak. Nem óriásiak, de frissen, zsengén szedem – tökéletesek salátának, főzéshez. A szárazság miatt idén sajnos erősebb volt a rovarkártétel, ezért kétszer is kapott rovarölőt – de csak annyit, amennyi tényleg szükséges volt. Ez nálunk nem rutin, hanem indokolt beavatkozás. Ezen kívül némi lombtrágyát kapott, hogy lendületben maradjon. Talajtakaró fóliában neveljük, így gyomirtó szeres kezelésre egyáltalán nem volt szükség. Nem vegyszermentes, de nem is túlkezelt – igyekszünk megtartani az arany középutat! A kosárba darabra kérhető, a pontos ár a súlymérést követően lesz meghatározva. Rendelésnél kérlek vedd figyelembe, hogy a hirtelen jött sok csapadék miatt előfordulhat, hogy pillanatok alatt repdenek a fejek, így nem teljes tökéletes fejet tudok szállítani! Természetesen ez a fogyasztást nem befolyásolja, csak szépséghiba!