Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Családunk 2014 óta él Visnyeszélakon, természetes környezetben. Célunk a saját élelmiszerünk minél nagyobb fokú megtermelése. Két kamasz lányunk is segít a gyümölcsök betakarításban. Előfordul, hogy több gyümölcs, zöldség terem, mint a szükségletünk, ilyenkor értékesítjük a többletet. A vegyszerekbe ... (tovább)
Négy éve festek mandalákat, másfél éve foglalkozom fénykód-festéssel is. Vegyes technikával dolgozom: feszített vászonra többnyire textilfestékkel és akrillal festek, de találhatóak munkáim között bakelit lemezre álmodott mandalák, energia -lenyomatok, szakrális geometriai formák is. Némely képemhez ... (tovább)
A makramé iránti szerelem 2 éve kezdődött nálam, eleinte csak magamnak és családomnak készítettem ajándékot ,később azonban megkerestek többen is,hogy az általuk megálmodott falidíszt alkossam meg. Nagy szeretettel készítem a falidíszeket,tárgyakat, nincs két egyforma. Vannak kész darabok, de szíves ... (tovább)
KÜLÖNLEGES AJÁNDÉKOK a kézműves ékszerek és az illóolajok kedvelőinek bármely alkalomra, vagy csak úgy saját magunk örömére...​ * Illatosítható aromaékszerek * Egyedi kerámiaékszerek * Esküvői és alkalmi gyöngyékszerek * Üdvözöllek kedves látogató! Balazsiné Balaskó Mária keramikus vagyok, a RIKA K ... (tovább)
Bohonya Andrea vagyok. Farmunkat 2017-ben hoztuk létre férjemmel, s kezdtünk el gazdálkodni: zöldség, gyümölcs és fűszernövény temesztéssel, baromfik, nyulak, kecskék tartásával igyekeztünk előállítani minél többféle élelmiszert az önellátásra törekedve. Az  előállított termékeket termelői piacokon ... (tovább)
Több éve foglalkozunk, mint őstermelők állatokkal. Most tojótyúkok vannak, tojást értékesítünk. Először ismerősöknek, munkatársaknak adtuk a felesleges terméket, a tyúktojást. Ahogy nőtt a mennyiség, így ki tudtunk lépni a piacra is. Saját takarmánnyal látjuk el őket, semmiféle állati eredetű fehérj ... (tovább)
Vegyszermentes környezetből "készítem" palántáimat, növényeimet. 14 fajta paradicsom (korai, fekete, tigris, jugó-bácskai, fekete koktél, sárga koktél ,ökörszív, lucullus, lugas stb.), 7 fajta chili (Jalapeno, Etna, Cayenne, 3 féle Habanero, Thai) és 8 féle színű mocsári hibiszkusz, plusz évelő virá ... (tovább)
Decsi Andrea vagyok, Kaposszerdahelyen élek. A csokoládé iránti vonzalom, az alkotási vágy és az ízek kipróbálásának szenvedélye inspirált arra, hogy 2017-ben létrehozzam a Bonbonda Csokoládéműhelyt. Kézzel festett bonbonjaimat helyi - jellemzően zselici - termelők termékeit felhasználó töltelékekke ... (tovább)
Saját őstermelői tevékenységből származó, főleg konyhakerti zöldséget és gyümölcsöt termelünk Bárdudvarnokon. A magvetéstől a betakarításig minden helyben történik. Az ökológiai gazdálkodás szabályai közül betartjuk: vegyszermentes termelés, talajtakarás, esővízzel öntözés, komposztálás, kerti hulla ... (tovább)
A Dani Család gazdasága Belső- Somogyban, Kutason található. Kb. 25 éve foglalkozunk almatermesztéssel. Gyümölcsfeldolgozó üzemünkben 2015-től magunk készítjük natúr leveinket. Az almából fajtaleveket készítünk. Többféle kevert levünk is van, amelynek almalé az alapja. Szerintünk jó levet, csak jó g ... (tovább)
Kedves Somogyi Kosár Közösség! Az Életvirág Tanyát 2024 januárjában indítottuk kedvesemmel. A tanya Kaposváron a Kecelhegy lábánál fekszik, melyet északról a Kapos-folyó a többi oldalról pedig a szomszédok határolnak.  Alapvetően törekszünk a holisztikus, a természettel együtt lélegző szemléletmód ... (tovább)
Kisbajomban az erdő közepén gyönyörű környezetben élünk és vezetjük családi kisgazdaságunkat. Tehén és kecskesajtok készítése mellett pékárukat is készítünk régi "nagyanyáink recepje" szerint. Az Élő Pajta nem csak termelő gazdaság, hanem egy kis rendezvény központ is ami ideális szülinapok, osztály ... (tovább)
Köszönöm,hogy benéztél hozzám és az is , köszönöm, hogy vigyázol a környezetedre. Erzsi vagyok, nyugdijas, Somogyban  élek és környezettudatos termékeket varrok , szivvel-lélekkel.,Tüll bevásárló zacskókat varrok pamutvászonnal kombinálva, a nylon zacskó kiváltására, illetve frissentartó kenyeres és ... (tovább)
Peti és Rebeka vagyunk a Farkas Farm megálmodói. Kaposvár közelében, Mosdóson és Nagyberkiben gazdálkodunk. Zöldségeink és gyümölcseink vegyszermentesek, holisztikus szemléletmóddal kertészkedünk. Szeretnénk idővel bővíteni és többet termelni, hogy veletek is meg tudjuk osztani kertünk gyümölcseit.  ... (tovább)
Kedves Érdeklődő! Több, mint 20 éve élünk Visnyeszéplakon, 4 gyermekünk itt nőtt fel. Állatokat tartunk (kecskék, tyúkok, méhek), kertészkedünk. Legfőbb bevételi forrásunkat és egyben a megélhetésünket a méhek biztosítják, sokat köszönhetünk Nekik. Jelenleg 250 méhcsaládunk van, melyeknél a biogazdá ... (tovább)
Több mint tíz éve készítek tartósítószer-mentes gyógynövényes szirupokat, szörpöket, fűszeres dzsemeket, zöldségkészítményeket Kisberényben. A sokoldalúan felhasznált fűszerek és gyógynövények az ízélmény mellett az emberi szervezetre is jótékony hatásúak, többek között javasoltak légúti panaszokra, ... (tovább)
Hidegen sajtolt olajokat gyártunk Jutában. A magokat termelőktől, lehetőség szerint a környékből szerezzük be. Fontos számunkra a minőség, ezért kizárólag első osztályú étkezési alapanyagokat dolgozunk fel. A gyártás során nem használunk semmilyen adalékanyagot és a préselésen kívül más eljárást. Sa ... (tovább)
2012 óta családi gazdaságunk fő tevékenysége a kecsketartás.Állataink a Zselic szívében 5 hektáron élvezik a nyitott tartásmód előnyeit.Állományunk a tejre szelektálódott,így több kecskefajta is található benne.A kecsketej összetétele hasonlít a legjobban az anyatejéhez.Könnyen emészthető,igen gazda ... (tovább)
Somogy Megyében Kutas-Kozmapusztán gazdálkodunk 27 hektáron, melyből 25 hektár alma, 2 hektár körte. Termesztett almafajták:  Gála, Golden, Jonatán, Idared, Jonagold, Red-Rome, Red-Winter, Granny Smith Termesztett körte fajták: Vilmos, Conferance, Alexander
Családi gazdaság vagyunk Érsekhalmán. Cseresznye, dió és csemegeszőlő termelésével foglalkozunk. A szőlő és a dió vegyszermentes, a cseresznyében pedig igyekszünk minimalizálni a kémiai növényvédelmet.
Szárnyas tartással foglalkozunk Pósfán. Kitűzött célunkat sikerült megvalósítani, végre idehaza nevelkedett csirkét kínálhatunk vásárlóink számára. Az állat sokat van szabadon, kedvére kapirgálhat, ehet zöldet, rovarokat, illetve minősített biotakarmányt kap.  Antibiotikum-mentes, Adalékanyag-ment ... (tovább)
SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK! Horváth Klára vagyok, a LYSANDE ® natúrkozmetikumok megalkotója. Már fiatalon is érdekelt az emberi test és lélek működése, a kémia, kozmetikumok világa, ezért továbbtanulásomkor vegyipari szakközépiskolát választottam, majd orvosdiagnosztikai laboratóriumi analítikusként v ... (tovább)
2019 óta készítünk kézműves tejtermékeket, melyeket a saját legelőnkön legelő (és télen az ott megtermett szénát fogyasztó) teheneink tejéből készítünk. Állományunk kizárólag tisztavérű Jersey tehenekből áll. A Jersey fajta teje zsírban (5-7%), valamint fehérjében (4-4,5%) rendkívül gazdag. Termékei ... (tovább)
Kakas József vagyok gyógynövények termesztésével, gyűjtésével foglalkozom. Saját kertészetünkben termesztett, citromfű, borsmenta, illetve a vadon termő gyógynövényekből begyűjtött alapanyagok felhasználásával. Minden munka folyamatot, szedés, szárítás, aprítás, csomagolást, én végzek. A gyógynövény ... (tovább)
Szüleim jóvoltából háztáji termékeken nőttem fel. Jelenleg is Ők állítanak elő az Alföldön szinte mindent, ami az asztalunkra kerül. A távolság miatt tervben van kisebb gazdaság elindítása, de addig is környezetbarát tisztítószerek forgalmazásával foglalkozom 2002 óta. Szeretnék csak magyar, főleg h ... (tovább)
 Krisna-völgy kertésze vagyok, itt élek 16 éve. A kertünk elsősorban az önellátás céljából jött létre, de évek óta jelentős plusz termésünk is keletkezik. Nagyon megörültem ennek a Kosárközösségnek, mert Kaposvárra rendszeresen járunk. A gazdaságunk nyitott mindenki számára, szívesen fogadunk bárkit ... (tovább)
Krista Zoltán vagyok, A Krista Portát 2017-től működtetjük, és falusi-vendégasztal szolgáltatással is foglalkozunk. Portánk története azonban sokkal korábbra nyúlik vissza. Én magam Felsőmocsoládról származom, ahol a paraszti munkákkal foglalkozó nagyszüleim mellett, én is beleszülettem, beletanulta ... (tovább)
Kaposvártól 10 km-re Kaposfőn, egy kis családi gazdaságban szintetikus permetszerek nélkül teremnek a zöldségeim. Fontosnak tartom hogy úgy éljünk, hogy magunk után semmi nem maradjon amikor végleg elmegyünk majd innen.
  A kovászos kenyér sütést hobbiként kezdtem el a családom számára, majd a közvetlen környezetemben egyre nagyobb igény merült fel a jó minőségű kovászos kenyérre. Ekkor határoztam el, hogy egy kis közösség házi pékje szeretnék lenni. Lenyűgöz a kenyér egyszerű összetétele: liszt, víz, só! Ennek el ... (tovább)
Minden ami dekoráció. Készítek asztaldíszeket, ajtódíszeket/kopogtatókat, üveglencsés illetve kézzel varrott filc könyvjelzőket, filc díszeket, kézzel festett hűtőmágnest ballagásra...
Bárdudvarnok,Bánya településen lakom párommal, és kislányunkkal.Három éve indult a fürj tenyésztés,először csak tojás termeléssel,majd száraz tészta készítés,a kis tojások felhasználásával.Ezenkívül még készítek,pácolt-füstölt tojást is.Remélem ízleni fog a kedves leendő vevőknek. ... (tovább)
Kedves Olvasó! Budapestről költöztem Visnyeszéplakra 1994-ben a feleségemmel, azóta itt ökológiai gazdálkodást folytatunk. Hat gyermekünk van. A jelenlegi gazdaságunkban vannak marhák, lovak, birkák, disznók és aprójószágok. Több féle kertészeti megoldást is alaklmazunk, van mély-mulcsos kert részle ... (tovább)
Ha gluténérzékeny vagy, és nem szeretnél mesterséges adalékanyagokkal teletömött pékárut és süteményeket enni, akkor keress minket! Minden termékünk gluténmentes, ezen kívül laktózmentes vagy tejmentes, és sok termék tojásmentes is. A cipók hosszú, 16-20 órás érlelési idővel (kovászolással) készülne ... (tovább)
Skót felföldi marhákat tartunk Szigetvár mellet Zsibóton és Nyugotszenterzsébeten nagyjából 8 éve, jelenleg az ország legnagyobb skót felföldi marha állományával rendelkezünk, több mint 150 egyeddel. Az állomány rideg tartású, egész évben legelőn vannak és kiegészítésül kizárólag a saját magunk álta ... (tovább)
Somogyi Nóra kertészmérnök vagyok, 1999 óta foglalkozom spárgatermesztéssel. 8 ha-on termesztek zöldspárgát. Korábban elsősorban exportra termeltünk, ma már itthoni éttermeknek, nagy konyháknak, háziasszonyoknak, de a zömét sajnos még egy közeli felvásárlónak szállítom. Minél több család asztalára s ... (tovább)
Családi gazdaságunk Somogy megyében Tapsonyban található, Marcalitól 20 km-re, Nagykanizsától és Kaposvártól is 40 km-re. Gazdaságunk nevét apai szépapánkról kapta, aki a faluban pajtabíró volt. Ő felügyelt a határban levő présházakra, csűrökre, így ezt a „mesterséget” ragadványnévként viseli család ... (tovább)
Pintér Viktor vagyok Őstermelő a Pintér-Kert tulajdonosa. Mikrozöldek mellett szabadföldi zöldségek (cukorborsó, vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, burgonya (Balatoni rózsa, Somogyi kifli) tökfélék, paradicsom és paprika termesztésével foglalkozunk. A gazdaságunkban több fél ... (tovább)
Zöldség, és fűszernövény termesztéssel, illetve ezen növényekből készített termékek előállításával foglalkozom 2017 óta Hetesen. Kertésztechnikusként végeztem Balatonbogláron, 2000-ben de sajnos az iskola elvégzése után még nem voltam érett a gazdaság elindítására, ezért most igyekszem apró lépésebe ... (tovább)
Kedves vásárlóim! Gazdaságom szabadon tartott tyúkokból áll, mely azért különleges, mert heti rendszerességgel válogatott gyógynövényekkel(cickafark, gyermekláncfű, tyúkhúr, kamilla virág) színesítem a saját takarmányon tartott állataim étrendjét. Hiszek abban, hogy a mai Multik uralta mű élelmiszer ... (tovább)
A Somogyi Bevásárló Közösséggel vásárlóként ismerkedtem meg és nagyon megtetszettek a közösség által megfogalmazott célok is. Így jött az az ötletem, hogy eladóként is csatlakozzak a csoporthoz. Scheffer Andrea vagyok, Kaposváron élek  és itt készítem waldorf jellegű figuráimat  gyapjúfilcből és fáb ... (tovább)
Somogyország szívében Somogysárdon szőke mangalica törzstenyészetet gondoz a családunk. Az állatok szabadtartásban nevelkednek, természetes takarmányokat fogyasztanak. (kukorica,búza,árpa,napraforgó,tök,lucerna...) Feldolgozás után ezek a mangalica termékek kerülnek a kedves vásárló asztalára: - Füs ... (tovább)
Üdvözlöm! Sperling Balázs vagyok, 2012-óta őstermelő. Ekkor alapítottam méhészetemet, majd néhány évvel később 2019-ben telepítettük fekete berkenye ültetvényünket Kaposszekcsőn. Fanyarkás ízű, magas antioxidáns és vitamintartalmú gyümölcs. Kedvező tulajdonságai közül kiemelkedik a gyulladáscsökkent ... (tovább)
Egy kb. 200 fő lélekszámú zsákfaluban élek, Kisberényben. Pécsről költöztem ide 2012-ben, és teljes életmód váltásba kezdtem. Főállású őstermelő/kistermelő lettem. Falun nőttem fel, így ez egyfajta visszatérés számomra. Bogyós gyümölcsöket termelek többségében, fekete és piros ribizlit valamint máln ... (tovább)
Sziasztok! Miklós és Vivien vagyunk, a Szabad madár regeneratív gazdaság és az Erdőkerülő manufaktura létrehozói. 2019 óta együtt szarvasgombászunk és mellette háztáji jelleggel gazdálkodtunk is. Mindkettőnk álma egy tanya, ahol lehetőségünk van egy regeneratív gazdaság és az életterünk kialakításár ... (tovább)
Szom a magyar vírTus. Torokkeserű gyógynövény , fűszer keverék tinktúra alap.
Jócsák Ildikó és Szabó József vagyunk, Lengyeltótiban élünk négy gyerekünkkel és gazdálkodunk családi gazdaságunkban. Gyümölcsösünkben alma, csonthéjasok és szamóca terem.A friss gyümölcs mellett, 2012 óta feldolgozott termékeket is készítünk: frissen préselt, hőkezeléssel tartósított, hozzáadott cu ... (tovább)
Gyermekkori álmom kelt életre 30 éve, amikor fazekas műhelyem megvalósult. Kaposváron élek, a természet közelében. A vadvilág, erdő-mező nyújt inspirációt mindennapi tevékenységeimhez, mely nem csak a kerámia keszítést, hanem növénytermesztést, a természetes gyógyulást és a  feltöltődést is biztos ... (tovább)
Kovács Beatrix vagyok, családunk már generációk óta foglalkozik méhészkedéssel. Jelenleg 200 méhcsaládot tartunk Kiskorpádon, melyekről szeretettel és legjobb tudásunk szerint gondoskodunk. Méhecskéink segítségével akác-, repce-, hárs- és vegyes virágmézet juttatunk a kosaraitokba. Közeljövőben prop ... (tovább)
Mintegy 10 éve lelkesedek a környezetbarát háztartásért. Többéves álmom vált valóra, amikor elkezdtük készíteni a méhviaszos élelmiszer csomagoló kendőket. Két totyogó mellett, velük közösen készül minden munkafolyamat, ők az első tesztelőink is. A kendő tökéletesen alkalmazható élelmiszerek tárolás ... (tovább)
Zselicszentpálon családi gazdaságban zöldséget, gyümölcsöt termesztünk. Két évtizede gazdálkodunk már. A palántákat otthon az ablakban neveljük fel. Nincs BIO minősítésünk, de a megengedett szerekkel dolgozunk. A vásárlók visszajelzését örömmel fogadjuk.
Gödrében, Baranya kapujában lévő családi gazdaságunkban megtermelt gabonából készítünk vegán, kézműves, tartósítószer, és egyéb adalékanyagoktól mentes, ízletes, gyorsan elkészíthető élelmiszereket. Célom, olyan egészséges, minőségi termékek előállítása, melyeket vegetáriánusok, vegán táplálkozást ... (tovább)
Somogyiné Ferencz Anita vagyok,Somogy megyében Kaposszerdahelyen lakom. Kislány korom-óta szerves részt tett ki az életemben a földművelés.Így ez olyasfajta visszatérés vagy folytatása annak az időszaknak. 3éve vettünk családommal egy szőlőhegyet melyen sok átalakítás történt. Így ezáltal főállású ő ... (tovább)
Több mint 25 éve élek és gazdálkodom Visnyeszéplakon. Kisléptékben és magas minőségben gondolkodom a kezdetek óta. Elsősorban gyümölcs tájfajták mentésével illetve gyümölcseinek feldolgozásával foglalkozom. A kezdetektől organikus/biogazdálkodást folytatok. A Biokontrol Hungária minősíti a területem ... (tovább)
A természet és a gyógynövények szeretete gyermekkorom óta meghatározza az életemet. Gyermekeim születése után különösen fontos szerepet kapott, hogy a családunk élete és háztartásunk vezetése környezetbarát módon valósuljon meg. Zöldebbélet néven 2022 óta elérhetőek mások számára is az általunk has ... (tovább)