Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

A mi kis farmunk

2013 óta foglalkozunk tejtermékek előállításával. Állományunk főként magyartarka, és Jersey tehenekből áll. Nálunk a sajtkészítés a takarmány előállításával kezdődik, saját magunk termeljük meg az állatoknak szükséges takarmányt. Friss és érlelt sajtok készítésével foglalkozunk. Tejtermékeink mellé szívesen ajánljuk a házi készítésű bagettjeinket, valamint csokis kekszünket.

Almáskert

Családunk 2014 óta él Visnyeszélakon, természetes környezetben. Célunk a saját élelmiszerünk minél nagyobb fokú megtermelése. Két kamasz lányunk is segít a gyümölcsök betakarításban. Előfordul, hogy több gyümölcs, zöldség terem, mint a szükségletünk, ilyenkor értékesítjük a többletet. A vegyszerekben nem bízunk, ezért nem használjuk őket. Gazdaságunk nyitott, bárkit szívesen látunk.

Dani Almalevek

A Dani Család gazdasága Belső- Somogyban, Kutason található. Kb. 25 éve foglalkozunk almatermesztéssel. Gyümölcsfeldolgozó üzemünkben 2015-től magunk készítjük natúr leveinket. Az almából fajtaleveket készítünk. Többféle kevert levünk is van, amelynek almalé az alapja. Szerintünk jó levet, csak jó gyümölcsből lehet készíteni, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő alapanyagokat dolgozzunk fel. A termesztés során környezetkímélő technológiát alkalmazunk. Leveink nem tartalmaznak hozzáadott anyagokat.

Dunsztja nincs termékcsalád

Kis családunk Visnyeszéplakon él, sokak szerint az Isten háta mögött, szerintünk az Isten tenyerén, de mindenképpen természet közelben. A helyi adottságok ösztönöztek a kertészkedésre és a körülöttünk vadon termő növények, gyümölcsök megismerésére, gyűjtésére. Megállapítottam, hogy térdig járunk itt a jóban csak le kell érte hajolni, vagy éppen felágaskodni. Eleinte hobbiból, saját szükségletre termeltem, majd felmerült a kérdés mi legyen a többlettel. Azóta őstermelő-kistermelő lettem ( férjemmel, anyósommal együtt) és a hobbi egyben a munkám is lett.

Kisebb tételben, változatosan, idénynek megfelelően dolgozom fel, fermentálom a kertből származó, vegyszermentesen megtermelt növényeket, gyümölcsöket és a gyűjtött alapanyagot. Ezeket kínálom most nektek is sok-sok szeretettel!

A fermentálásról: Az üvegben a nyers zöldségek és gyümölcsök felületén kontrollált erjesztés történik levegő nélkül (anaerob), amit az ott természetesen jelenlévő mikroorganizmusoknak indítanak be. Mivel ebben a folyamatban Lactobacillusok vesznek részt leginkább, ezért laktofermentálásnak, vagyis tejsavas erjesztésnek nevezzük. Ezek a bacilusok az alapanyagokban megtalálható cukrokat alakítják át tejsavvá, ami tartósítja a savanyúságot és megóvja a romlástól. Az így elfogyasztott Lactobacillusok megtelepednek a vastagbélben, gazdagítva a bélflórát és elősegítve a jó emésztést. Valójában nyers savanyúságot kapunk élő kultúrával felturbózva. Ezzel a módszerrel megszabadulunk a hőkezeléstől (DUNSZTOLÁSTÓL), a tartósítószerektől, ecettől és a cukortól. A tartósításhoz 2%-os sóoldatot használok jódozatlan, bio minőségű sóval.

Élettani hatások dióhéjban:

 • probiotikus és prebiotikus
 • közvetlenül segíti a gyomorsav munkáját
 • az így előemésztett táplálék könnyebben emészthető, mérséklődnek a puffasztó hatások
 • a vitaminok ás ásványi anyagok jobban hozzáférhetővé válnak és jobban felszívódnak
 • a fermentált ételek erősítik az immunrendszert
 • enzimekben gazdagok

 

Akiknek nem ajánlott:

 • aktív emésztőrendszeri fekély esetén (mindig meg kell várni, amíg a fekély meggyógyul!);
 • Crohn-betegség aktív szakaszában (mindig meg kell várni, amíg a gyulladás elmúlik!);
 • légúti allergiás időszakban (a fermentált élelmiszerek magas hisztamintartalma fokozhatja az allergiás panaszokat).

Tárolása:

 • leginkább hűtőben, mivel nem tartalmaz tartósítószert
 • felbontás után hűtőben tárolva 2-3 hétig fogyasztható
 • a felbontáskor a sziszegő hang természetes velejáró az erjedés ugyanis nem áll le teljesen, mivel élő, csak lelassul, minél tovább tároljuk, annál jobban savanyodik és mélyülnek az ízek
 • az üveg alján esetlegesen észlelhető fehéres üledék a folyamat természetes velejárója, ártalmatlan
 • az ivó levekhez ajánlatos 0,5-1 dl napi adagokkal hozzászoktatni a szervezetet.

Jó étvágyat,jó egészséget!

Facebook:https://www.facebook.com/dunsztjanincs/

Erzsi környezettudatos termékei

Köszönöm,hogy benéztél hozzám és az is , köszönöm, hogy vigyázol a környezetedre. Erzsi vagyok, nyugdijas, Somogyban  élek és környezettudatos termékeket varrok , szivvel-lélekkel.,Tüll bevásárló zacskókat varrok pamutvászonnal kombinálva, a nylon zacskó kiváltására, illetve frissen tartó kenyeres és uzsonnás zsákot. Itt Te választhatod ki, hogy milyet szeretnél. Több mint 30 féle pamutvászon anyagom van és hozzá 6 színű tüllöm. . Te döntheted el, hogy milyen színű tüllhöz, milyen anyagot szeretnél. A frissen tartó kenyeres és uzsonnás belseje egy speciális PUl anyag , amitől friss marad a pékáru. A PUL 100 % öko, légáteresztó és 40 fokon mosható

.Ha konkrét kérésed lenne, fordulj a Somogyi kosárhoz, hogy velem egyeztessen,  hogy igényeidre szabva teljesithessük kérésed. Köszönöm.

 

 Az  évben  sok új anyaggal és nagy áeukészlettel várok mindenkit!                                                                                                                  

  Jó nézelődést, jó vásárlást kívánok!                                                                                                                                                                                               

Fenyvesi Csaba és Fenyvesiné Bruder Krisztina

Kedves Érdeklődő! Több, mint 20 éve élünk Visnyeszéplakon, 4 gyermekünk itt nőtt fel. Állatokat tartunk (kecskék, tyúkok, méhek), kertészkedünk. Legfőbb bevételi forrásunkat és egyben a megélhetésünket a méhek biztosítják, sokat köszönhetünk Nekik. Jelenleg 250 méhcsaládunk van, melyeknél a biogazdálkodásnak megfelelő technológiát alkalmazzuk. Eladásra szánt termékeink főleg méz, propolisz, méhviasz. A kert adta termékeinkből is a felesleget eladásra szánjuk. Természetesen vegyszermentes zöldségek, hiszen mi is ezt fogyasztjuk.:)

Figura Gomba

A gombák kedvelőinek készült savanyúság új ízvilággal ajándékozza meg a vásárlót.Más országokban ismeretes felhasználási módot most Magyarországon szeretnénk népszerüsíteni.A Termék zsákon termeszett csiperke gomba,ecet, só,fűszerek felhasználásával készült,mely savanyúságként sültek, grillek ,pörköltek, vad húsból készült ételek mellé fogyasztható.Továbbá felhasználható saláták, hidegtálak,levesek(erdélyi csorba) elkészitéséhez.Különböző ízetsitésekben készült: natúr , chilis, fokhagymás, kapros, kakukkfuves.A termék mesterséges tartósítószer, glukóz, laktóz mentes! Mesterséges színezéket nem tartalmaz. Kizárolag ecet és konyhasó felhasználásával és u.n. csirátlanítással (dunsztolással) tartósított.

Friole

Hidegen sajtolt olajokat gyártunk Jutában. A magokat termelőktől, lehetőség szerint a környékből szerezzük be. Fontos számunkra a minőség, ezért kizárólag első osztályú étkezési alapanyagokat dolgozunk fel. A gyártás során nem használunk semmilyen adalékanyagot és a préselésen kívül más eljárást. Sajtolás és ülepedés után kézzel töltjük, címkézzük az üvegeket. Minden olajnak a magra jellemző íze van, vitaminokban, esszenciális zsírsavakban gazdagok.

Gáll Veronika

Termékeinket vegyszermentesen termesztett friss zöldségek és zöldfűszerek jelentik, illetve az ezekből előállított feldolgozott áruk. Ezen kívül éttermeknek teremelünk ehető virágokat, különleges mini leveleket.

Célunk, hogy az ökológiai gazdálkodás alapelveinek követésével tiszta élelmiszert állítsunk elő magunk és környezetünk számára.

2016 év elején kezdtük meg több területből álló gazdaságunk kiépítését Ságvár szőlőhegyén párommal, családtagjaink és barátaink segítségével. Földeket vásároltunk, fólia sátrakat húztunk fel, s termőterületeket alakítottunk ki közel 1,5 hektáron.

 

Gálosi Bárka Kft.

Cégünk Somogy és Baranya találkozásánál a 67es út közelében található. Saját földterületeken és a Terecsenyi völgyben fekvő halastavakon gazdálkodunk. Főleg sertés és szálkátlan hal termékek előállításával foglalkozunk. A természetes folyamatokat kímélő gazdálkodási technológiákat igyekszünk megvalósítani. Pl: Halak természetes ívatása, házias jellegű sertés tartás. Feldolgozói termékeink egyik fő jellemzője a magyar ízvilág, s ezen belül a zselici hagyományok. A régi ízesítési tapasztalatokon alapuló módszereket a mai technika előnyeivel ötvözzük. Árunkat saját tulajdonú, Unióban-jegyzett feldolgozóinkban állítjuk elő.

H&H édesburgonya

"AZ VAGY AMIT MEGESZEL" ! Az elfogyasztott étel az ember mentális, testi és lelki egészségére is kihat, A kereskedelemben, és a nagy multi cégek polcain megtalálható zöldségek nagy mértékben vegyszerezve vannak. Én és feleségem elhatároztuk , hogy nem akarjuk a családunkat mérgekkel etetni, ezért ennek apropójából kezdtünk el 2011-ben saját magunk és családunk ellátására zöldségeket termeszteni a Buzsák községen lévő házunkhoz tartozó földterületen. Az elmúlt években a lehetőségekhez mérten bővítettük és jelenleg is bővítjük folyamatosan kis családi vállalkozásunkat, amit főállásunk mellett őstermelőként végzünk. Értékesítésre főként édesburgonyát és többféle zöldséget termesztünk szezonális jelleggel, valamint terveink között szerepel és megvalósítás alatt van a gyümölcstermesztés is. Rendkívül fontos számunkra a környezettudatos és vegyszermentes növények előállítása, ezért az általunk termesztett növényeknél semmilyen műtrágyát, vegyszert nem alkalmazunk.A termesztés során kizárólagosan szerves trágya, illetve komposzt kerül felhasználásra a talaj tápanyag tartalmának pótlására, fenntartására. A termesztéssel kapcsolatos munkák elvégzése is nagyobb részben kézi erővel történik. Hivatásnak érezzük azt, hogy olyan egészséges terméket adjunk el másoknak, amely megőrzi egészségünket és amit nyugodt szívvel fogyasztunk mi magunk is. Édesburgonyánk fogyasztását kiemelten ajánljuk, cukorbetegek, illetve kisgyermekek és anyukák számára, kiemelkedő beltartalmi értékei és vegyszermentessége miatt.

Hotváth Klára

SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK!

Horváth Klára vagyok, a LYSANDE ® natúrkozmetikumok megalkotója. Már fiatalon is
érdekelt az emberi test és lélek működése, a kémia, kozmetikumok világa, ezért
továbbtanulásomkor vegyipari szakközépiskolát választottam, majd orvosdiagnosztikai
laboratóriumi analítikusként végeztem 2003-ban a PTE Egészségtudományi Karán. Szakmai
tapasztalataimat a gyógyszeriparban analitikai laboratórium vezetőként szereztem.
Fontos számomra a természetközeli életmód, ezért tudatos életvezetés terelt a
natúrkozmetikumok világába. Olyan termékek fejlesztésére törekedtem, melyek valóban
mentesek a bőrre káros anyagoktól, és hozzájárulhatnak a testi egészségen túl a lelki
egyensúly megteremtéséhez is. Hiszen, ha bőrprobléma esetén egy termék használata során
az emberek jelentős változást tapasztalnak, akkor jobb lesz a közérzetük, visszanyerhetik
önbizalmukat, ezáltal javulhat önképük, amely majd a bőrükön is tükröződik.
Az időt megállítani nem lehet, de hiszek abban, hogy tudatossággal, megfelelő életmóddal,
testmozgással, vegyszer- és méregmentes táplálkozással, bőrápolással sokat tehetünk azért,
hogy fiatalságunkat, egészségünket, lelki egyensúlyunkat sokáig megőrizzük.
Termékeimet ennek szellemében, saját receptúra alapján, természetes összetevőkből
ECOCER/COSMOS által minősített bio és natúr alapanyagokból fejlesztettem, melyek magas
hatóanyag tartalommal rendelkeznek. Egyedi összetételük a bőr szerkezeti felépítésében is
megtalálható natúrkozmetikai alapanyagok kombinációjának köszönhető, melyek kíméletesen
tisztítják, táplálják, fiatalítják a bőrt, segítik a regenerálódási folyamatokat, így segítséget
nyújthatnak azok számára, akik tartósan használják a LYSANDE ® natúrkozmetikumokat.

„Ahogy magadról és a világról gondolkozol, az a bőrödön is tükröződik.”

Horváth Klára
alapító, termékfejlesztő

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt vagyok, több éve méhészkedem. Kezdetben én is,( mint sokan) idősebb, tapasztalt méhészeknél tanultam. 2 családdal indultam, ami mára 30-ra gyarapodott. Családommal Kisasszondon élünk, lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk magunknak mindent megtermelni, természetesen vegyszer mentesen. A méhek mellett kecskéink és baromfik vannak, zöldséget,gyümölcsöt termelünk. Ebben az évben jutottunk el oda, hogy a feleslegből eladni is tudunk. Fogadjátok, fogyasszátok szeretettel!

Jungbert Ádám

Jungbert Ádámnak hívnak, Visnyeszéplakon élek feleségemmel és kisfiammal. Tanyánkon három hektáron gazdálkodunk, termesztünk zöldséget, gyümölcsöt, tartunk birkákat, kecskéket, tyúkokat és méheket. Idén elkezdtünk csöpögtetős öntözőrendszerrel dolgozni, aminek köszönhetően lényegesen megnőtt a termelés hatékonysága. Esővízgyűjtéssel, komposztálással, talajtakarással, szervestrágyázással és precíziós öntözéssel igyekszünk folyamatosan gyarapítani a talajéletet, ami lehetővé teszi a növények egészséges fejlődését és vegyszermentes termesztését. A jelenlegi termékkínálaton túl az év folyamán eladásra szánunk még kelbimbót, nagydobosi sütőtököt, kompótnak való körtét és birsalmát. Tavasszal árulunk bárányokat és kecskegidákat. Időpontegyeztetést követően szívesen látunk Benneteket, hogy találkozhassunk és megmutathassuk gazdaságunkat.  

 

    

Kádár Lili Anna

Városból költöztem Kisberénybe 2012-ben, azóta foglalkozom gazdálkodással. Őstermelőként friss zöldségféléket, fűszereket termelek vegyszermentesen. Folyamatosan igyekszem bővíteni a tudásomat, gyakorlatomat, hogy lehetőleg ne csak a termény legyen egészséges, hanem a környezet is, ahol a kertet művelem.

Kapos Csemetekert Kft

Szüleim jóvoltából háztáji termékeken nőttem fel. Jelenleg is Ők állítanak elő az Alföldön szinte mindent, ami az asztalunkra kerül. A távolság miatt tervben van kisebb gazdaság elindítása, de addig is környezetbarát tisztítószerek forgalmazásával foglalkozom 2002 óta. Szeretnék csak magyar, főleg helyi termékeket forgalmazni, remelem idővel ez is sikerülni fog ?

Kiro Sörfőző és Szolgáltató Kft

Üzemünk a Balaton D-i partján található. Lakóhelyünk és gyermekkorunk meghatározó helyszíne. Nevét a mai főzde helyén egykor elterülő delelőről kapta. A KIRO sörfőzde családi vállalkozás, mely egyesíti a idősebb generáció tapasztalatát, szorgalmát és kitartását valamint az ifjabb nemzedék lelkesedését és tudását. Főzdénk valóban kézműves kisüzem. A főzési eljárás során max. 300 liter főzet készül folyamatos személyi felügyelet mellett. Célunk az igényes sörfogyasztás népszerűsítése, minél szélesebb körben történő kiszolgálása. Söreinket kizárólag természetes anyagok felhasználásával, adalékmentesen készítjük. Fedezze fel a hamisítatlan kézműves sörök ízvilágát! KIRO A SÖR! SE TÖBB SE KEVESEBB!

Kovászvirág Pékműhely

A Kovászvirág Pékműhely Szántódról szállítja a kizárólag természetes kovásszal készülő kenyereit és adalékmentes péksüteményeit! Pékségünk 2020 nyarán kezdte meg tevékenységét azzal a kifejezett szándékkal, hogy természetes és egészséges termékeket készítsen a lehető legmagasabb minőségben. Minden ízében igazi.

Krista Porta Falusi vendégasztal

Krista Zoltán vagyok, A Krista Portát 2017-től működtetjük, és falusi-vendégasztal szolgáltatással is foglalkozunk. Portánk története azonban sokkal korábbra nyúlik vissza. Én magam Felsőmocsoládról származom, ahol a paraszti munkákkal foglalkozó nagyszüleim mellett, én is beleszülettem, beletanultam a gazdálkodásba, és bele is szerettem a földművelésbe. Mikor 2002-ben Ságvárra költöztem családommal nem volt kérdés, hogy a ház körüli kertben is gazdálkodni fogok. 2005-ben a helyi szőlőhegyen is vásároltam kertet, majd a következő években még három földdel gyarapítottam a termőterületet. A sok megtermett gyümölcsöt először csak saját részre dolgoztam fel, családtagokkal, barátokkal kóstoltattam meg, és ők bátorítottak arra, hogy ezzel kellene foglalkoznom. 2013-ban kiváltottam az őstermelői igazolványt, és feleségemmel együtt – aki főállásban tanítónő-, az évek során lassan építettük fel azt, ami az ilyen természetű falusi vendéglátáshoz hozzá tartozik. Közben folyamatosan kialakult, hogy mik azok a termékek, amelyek a legnépszerűbbek, így ma szörpöket, savanyúságokat, mustban eltett termékeket és zöldségkrémeket, valamint nagydobosi sütőtököt forgalmazunk ZOLÍZ márkanév alatt. Fontosnak tartjuk azt, hogy termékeinkben megőrizzük eleink ízvilágát és hagyományait, nálunk mindenki az egyszerű, tiszta, hazai ízeket találja meg. Portánk látnivalóinak szélesítésére létrehoztuk a Pajta tárlatot, ahol 90%-ban családi örökségünket mutatjuk be a falusi élet iránt érdeklődőknek. A kisgyerekes családok örömére udvarunkban állatokat lehet simogatni, és népi gyerekjátékokkal kedveskedünk a kicsiknek. Falusi-vendégasztal keretében termékeink a Krista Portán megkóstolhatóak.

Facebook: https://www.facebook.com/kristaporta

Honlap: https://www.kristaporta.hu/

Margó fürjészete

Bárdudvarnok,Bánya településen lakom párommal, és kislányunkkal.Három éve indult a fürj tenyésztés,először csak tojás termeléssel,majd száraz tészta készítés,a kis tojások felhasználásával.Ezenkívül még készítek,pácolt-füstölt tojást is.Remélem ízleni fog a kedves leendő vevőknek.

Máté László Őstermelő

Kedves Olvasó! Budapestről költöztem Visnyeszéplakra 1994-ben a feleségemmel, azóta itt ökológiai gazdálkodást folytatunk. Hat gyermekünk van. A jelenlegi gazdaságunkban vannak marhák, lovak, birkák, disznók és aprójószágok. Több féle kertészeti megoldást is alaklmazunk, van mély-mulcsos kert részletünk, van forgatás mentes, mulcsolt területünk és van olyan is, ahol géppel műveljük a földet. Van egy földbe süllyesztett fóliánk (valipíni), amiben télen is tudunk zöldséget termeszteni. Van egy kicsi gyümölcsösünk, ahol különféle alma, körte, cseresznye, meggy, barack, szilva, ringló, gesztenye, dió fáink vannak. A gyümölcsökből gyümölcsleveket készítünk, amik pasztörizálva egy évig tárolhatók. Van egy 27 soros szőlőnk, amiben 7 féle nemes szőlőt termesztünk. Gyűjtjük és fenntartjuk a régi növény és állatfajtákat( génmegőrzés). Igyekszünk a minél nagyobb biológiai sokféleség kialakítására és fenntartására. Jelenleg 12 hektáron gazdálkodunk. Ennek a területnek a nagy része legelő és erdő. Vigyázunk a talaj és vízminőség megtartására. Vegyszereket vagy egyáltalán nem, vagy csak a bio-ban megengedett szereket alkalmazunk minimális mértékben. Területeinket az Öko Garancia minősítő szervezet ellenőrzi. Gazdaságunk nyitott, mindenkinek lehetősége van megnézni, hogy mit hogyan csinálunk. Termékeinkről eddig nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Kóstója meg ön is a mi általunk termelt gyümölcsöket, zöldségeket! Üdvözlettel:Máté László

More than gift

Nagy-Ábrahám Dorinának hívnak, szeretettel üdvözöllek kézműves vállalkozásom, a More than gift nevében! Én lennék ennek a kis vállalkozásnak a szíve-lelke. Hogy miért is kezdtem bele egy kézműves vállalkozásba…. Ugyan régóta szeretek kézműveskedni, mégis családom, barátaim, és leginkább életem szomorú történései sarkalltak arra, hogy belevágjak. Először kavicsképet készítettem, hálából néhány számomra fontos embernek. Aztán gyűltek az ötletek, az eszközök és egyre szélesedett a választék… Így október végén hosszabb-rövidebb előkészületeket követően útjára indult a mini vállalkozás, melynek logója egy tücsköt ábrázol, és ahogy már említettem, More than gift nevet viseli. Kaposváron, férjem segítségével készítem az egyedi ajándékokat, dekorációkat. Legszívesebben kavicsból készítek képeket, ezeket Mesélő kavicsképeknek neveztem el, mert a kavics képes rá, hogy elmeséljen egy egész életnyi történetet. Ezt lehet fokozni pirográf technikával, néhány felirat/mondat formájában. Beszélhetünk kizárólag pirográffal alkotott képekről is, amit szintén nagyon kedvelek. Portékáim között találhatsz még digitálisan készült, majd keretbe foglalt emléktáblákat, doboznyi ajándékokat, asztaldíszeket, kulcstartókat, de készülnek egyedi síremlékek, szezonális jellegű díszek és ajándékok is. Hisz adni öröm!

Köszönöm, ha meglátogatod a More than gift Facebook oldalát is!

Legyen csodás napotok!

Dorina és a More than gift

Nyimi Öko Közösség Zöldségkertje

Czizner Renáta vagyok. A Nyimi Öko Közösség tagjaként idestova 3 éve termesztek zöldségeket, közösségi területünkön. Mióta párom Guba József csatlakozott - elsőként hozzám, később a kerthez - elértük azt a kertméretet, hogy ne csak magunkat és a közösségi tagokat lássuk el friss,vegyszermentes zöldséggel, de másoknak is értékesítsünk. Zöldségeket termeszteni csodálatos feladat. Tudatában lenni, hogy az a növény milyen egészseges környezetben nő fel és lát el minket tápanyaggal fontos a számomra. Jó érzés, hogy ezt mostmár mással is megoszthatjuk. Kertünkben sok mulcsot használunk. A munkák legnagyobb részét kézzel végezzük, a krumplibogár gyüjtögetéstől a gazolásig, A talaj feltöréséhez használunk csak gépet. Területeink bio minősítésüek. Az idei év elejen sok levélzöldséget termesztettünk. Rengeteg mindennel probálkozunk (70 féle növény), de nagyobb mennyiségben burgonyát, batátát, hokkaido tököt és paradicsomot ültettünk. Érdekességként földi cseresznyét is. Kertünk segítői a szorgosan gyarapodó tyúkok, akik remélhetőleg nagyobb mennyiségben, tojást is produkálnak hamarosan. Köszönjük a Nyimi Öko Közösség támogatását.

Pappagro

Üdvözlet! Kaposvár mellett, Kaposszerdahelyen foglalkozunk szántóföldi/kertészeti növénytermesztéssel, és állattenyesztéssel. Igyekszünk a lehető legjobb minőségű termékeket szolgáltatni vevőinknek,ezért is tartjuk fontosnak a vegyszermentességet gazdálkodásunk során. Úgy gondoljuk ezen a felületen létrehozhatunk üzleti és baráti kapcsolatokat is, ezért csatlakoztunk. Fő termékünk az édesburgonya, amivel bővìtjük a terméklistát. Előre is köszönjük a bizalmat.

Pöttyös Kert-Nagy Renáta

Zöldség és fűszernövény termesztéssel, illetve ezen növényekből készített termékek előállításával foglalkozom immár 3. éve Hetesen. Kertésztechnikusként végeztem Balatonbogláron, 2000-ben de sajnos az iskola elvégzése után még nem voltam érett a gazdaság elindítására, ezért most igyekszem apró lépéseben haladni és bővülni. Kicsi, egyedülálló gazdaságomban minden növény jól megfér egymás mellett. Igyekszem a természetes körülményeket, meghagyni, no till technológiával,talajtakarásos műveléssel segítem a talaj természetes egyensúlyát fenntartani. Nincsenek egyenes sorok, nem minta kert az enyém, de garantáltan szeretetben növekszik minden és mindenki az általam művelt területeken! Szeretettel: Nagy Renáta a Pöttyös kert megálmodója

RIKA Kerámia és AromaÉkszerek

KÜLÖNLEGES AJÁNDÉKOK kézműves ékszerek és az illóolajok kedvelőinek! Az illatosítható aromaékszerek. az egyedi kerámiaékszerek, az esküvői és alkalmi gyöngyékszerek nem mindennapi ajándékok lehetnek bármely alkalomra, névnapra, születésnapra, Valentin Napra, Nőnapra, Anyák Napjára, ballagásra, esküvőre, évfordulóra, vagy csak úgy saját magunk örömére...

KIK VAGYUNK?

A RIKA Kerámia és AromaÉkszerek kis „családi vállalkozás”. Miután megismerkedtünk az illóolajok csodás világával, személyes tapasztalatokból merítve - HA NEKÜNK SEGÍTETT, MÁSOKNAK IS SEGÍTHET! - 2017 tavaszán született meg bennünk az elhatározás, hogy az egyedi kerámia és gyöngyékszerek mellett, aromaékszereket is készítünk kerámiából. A márka megálmodója és szakmai irányítója Balazsiné Balaskó Mária keramikus és Balazsi Géza vállalkozó, üzletvezető.

Minden ékszer egyedi tervezés és saját kezűleg készített! EGYEDI és MEGISMÉTELHETETLEN kerámia díszek vörös és fehér agyagból készülnek. Közel 1000 °C-os égetés, mázazás, festés/díszítés után másodszor is újra égetjük, ekkor kapják különleges színűket, fényüket. Mázak, festékek többsége saját kísérletezgetés eredménye! A kiegészítők, nyaklánc-, karkötő alapok, nagy része is sk. készül. Nemesacél, orvosi fém, ezüstözött, ródiumos, nikkelmentes szereléket használunk! Egyedi kívánságokat is szívesen teljesítünk.

CÉLUNK, KÜLDETÉSÜNK:

A RIKA Kerámia- és AromaÉkszerekkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kerámia, mint természetes alapanyag és az illóolajok segítségével -szakképzett aromaterapeuták tanácsait megfogadva- milyen sokat javíthatunk életminőségünkön!

Környezetünk védelme számunkra is fontos, ezért termékeinket környezetbarát, újrahasznosítható papír és kartondobozos csomagolásban küldjük. A kisebb termékeket pl. gyűrű, fülbevaló kis textil tasakban szállítjuk.

TERMÉKEINK:
Az általunk készített ékszereket 3 fő kategóriába csoportosítottuk. Folyamatosan töltjük fel, bővítjük a kínálatot, ezért érdemes naponta visszanézni, annál is inkább mert MINDEN HÉTEN MÁS -péntektől szerda éjfélig tartó- KEDVEZMÉNNYEL várjuk vásárlóinkat! 
==> A kategória képekre kattintva megtekinthetők a jelenleg készleten lévő ékszerek.

RIKA AromaÉkszerek==> RIKA AromaÉkszerek mini illóolaj párologtatók, BÁRHOL és BÁRMIKOR viselhető, HORDHATÓ és HORDOZHATÓ dekoratív ILLATPÁROLOGTATÓK, melyek önállóan ékszerként is megállják a helyüket, de legfőbb feladatuk az illóolajok hordozása és párologtatása.
Aki RIKA AromaÉkszert visel, az FELLÉLEGEZHET, hiszen bárhol van, bármerre is jár, bármit csinál, BÁRMIKOR ÉLVEZHETI az ILLÓOLAJOK JÓTÉKONY HATÁSÁT!
További részletes információ és "Gyakran ismételt kédések" a termékoldalakon olvashatók. 


==> EGYEDI KERÁMIA ÉKSZEREK - A RIKA Aromaékszerekhez kiegészítőként hordható, de nem illatosítható, egyedi és kis szériában készült kerámia mázas kézműves ékszerek gyűjteménye. (pl. egy aromanyaklánchoz színben, formában hozzáillő gyűrű, vagy karkötő, vagy fülbevaló…)

Itt találhatók kerámiából és nemesacélból készült ékszereink, valamint a kedvünkre csereberélhető patentos ékszerek is.

Üveg-kristály-gyöngyékszer
==> TeklArt ALKALMI és ESKÜVŐI GYÖNGYÉKSZEREK - Klasszikus gyöngysorok, karkötők és fülbevalók - Szolid, mégis elegáns ékszerek menyasszonyoknak, koszorúslányoknak, örömanyáknak…
TeklArt ékszerek tökéletes kiegészítői annak a bizonyos “kis fekete ruhának” is, bármely alkalomra.
Az ékszerek illatosítható változatban AromaÉkszerként is megrendelhetők!

 

Kellemes nézelődést, jó vásárlást kívánunk!

SZERETETTEL FOGADJUK RENDELÉSÉT!

Scheffer Andrea

A Somogyi Bevásárló Közösséggel vásárlóként ismerkedtem meg és nagyon megtetszettek a közösség által megfogalmazott célok is. Így jött az az ötletem, hogy eladóként is csatlakozzak a csoporthoz. Scheffer Andrea vagyok, Kaposváron élek. Mindig is az életem része volt a kézimunka, a hímzés, a varrás és a festegetés. Szerencsés vagyok, hogy jelenlegi élethelyzetem lehetővé teszi, hogy egyre több időt szánjak  kézműves tevékenységre. 

Ötleteimet a mesék világából merítem és hiszem, hogy "A mese a mindenség kulcsa. A lélek ajtaján kopogtat" (Jung) 

 Waldorf jellegű figuráimat a család kedvenc meséi ihlették. A kis mese alakok fából és gyapjúfilcből készülnek, mert szeretném, ha a kisgyermekek ezekkel a természetes anyagokkal találkozhatnának a sok műanyag, agyondiszített játék helyett. Nézz körül az oldalamon és ha választasz valamit, akkor olyan terméked lesz, amit szívvel, lélekkel készítettem, azzal a szándékkal, hogy kis derűt, szépséget csempésszen az emberek életébe.

Ha kívánságod van, egyeztessünk, igyekszem teljesíteni.

 

 

Somogyi Biovölgy Kft

Krisna-völgy kertésze vagyok, itt élek 13 éve. A kertünk elsősorban az önellátás céljából jött létre, de évek óta jelentős plusz termésünk is keletkezik. Nagyon megörültem ennek a Kosárközösségnek, mert Kaposvárra rendszeresen járunk. A gazdaságunk nyitott mindenki számára, szívesen fogadunk bárkit aki kiváncsi rá. A kezdetektől fogva biominősített formában működünk, tehát teljesen vegyszermentesek a terményeink.

Somogyi Mangalica

Somogyország szívében Somogysárdon szőke mangalica törzstenyészetet gondoz a családunk. Az állatok szabadtartásban nevelkednek, természetes takarmányokat fogyasztanak. (kukorica,búza,árpa,napraforgó,tök,lucerna...) Feldolgozás után ezek a mangalica termékek kerülnek a kedves vásárló asztalára: - Füstölt szalonna - Füstölt csemege kolbász - Füstölt szarvas-mangalica szalámi - Füstölt májas és disznósajt - Hurka - Zsír és töpörtyűkrém Kicsi gazdaság vagyunk így a mennyiségek sem áruháznyiak, viszont ezért garantáltan házias ízvilágot kap a vásárlónk. Termékeink nem tartalmaznak semmiféle adalékot, ízfokozót meg más marhaságot... ...csak a disznóság és a fűszerek! :) Várunk szeretettel minden kedves régi és új mangalicakedvelőt!

Spiesz Orsolya

Egy kb. 200 fő lélekszámú zsákfaluban élek, Kisberényben. Pécsről költöztem ide 2012-ben, és teljes életmód váltásba kezdtem. Főállású őstermelő/kistermelő lettem. Falun nőttem fel, így ez egyfajta visszatérés számomra. Bogyós gyümölcsöket termelek többségében, fekete és piros ribizlit valamint málnát. Van egy új telepítésű vegyes gyümölcsösöm is, birsalmával, meggyel, körtével és szilvával. Termelek zöldségfélékből is néhányat, kápia paprikát , szárazbabot és céklát. Minden termékemet fel is dolgozom. Készítek szörpöket, lekvárokat, aszalt gyümölcsöket, birsalma sajtot, a szörpökből és lekvárokból cukormentes változatokat is, igazodva a megváltozott igényekhez. Kápia paprikából többféle sült paprika krémet, kápia lecsót, és ezeken kívül cékla savanyúságot készítek. A termelésben nincs BIO minősítésem, de csak az ott megengedett szerekkel dolgozom a növényvédelemben. A feldolgozásban nem használok tartósítószereket. Ezek a szempontok elsődlegesek számomra. A vásárlók visszajelzéseit szívesen veszem, és bízom benne, hogy sokak ízlésének megfelelnek a termékeim.

VIA-VEGA

Gödrében, Baranya kapujában lévő családi gazdaságunkban megtermelt gabonából készítünk vegán, kézműves, tartósítószer, és egyéb adalékanyagoktól mentes, ízletes élelmiszereket.

Célom, olyan egészséges, minőségi termékek előállítása, melyeket vegetáriánusok, vegán táplálkozást követők, és mindenevők is bátran fogyaszthatnak.

Az egyik termékük a kemény fával füstölt Galbász, valamint három féle ízesítésben gabona alapú masszát készítünk, „Gabonafasírt” néven. A fasírt alapok masszák, olyan ételek elkészítéséhez használhatók, melyekhez darált húst használnak a húsfogyasztók.

Termékeink előállításánál saját magunk által megtermelt paprikából készített fűszerpaprikát használunk, melynek egy részét a vásárlóink számára megvásárlásra kínálunk.

info@via-vega.hu

https://www.facebook.com/viavega.godre

https://via-vega.hu/

Zenna Natúrkozmetikum

Miért jött létre a Zenna? Amikor még nem tudtuk, mitől kiütéses Ákos 2009-ben világrajött első gyermekünk, Ákos. Mint minden szülő, mi is óvtuk és féltettük mindentől. Gyógyszertári kenőccsel fürdettük, kenegettük. Anyatejet ivott egészen 2 éves koráig. Ekkor megszületett a második gyermekünk, Ádám. Ettől kezdve a nagyobbik gyermek együtt fürdött velem, a kisebbiket meg a feleségem, Dia fürdette a jól bevált gyógyszertári krémmel. Ákos ekkor már ugyanúgy és ugyanazokat ette, mint mi. Egyszer azonban megjelentek rajta a kiütések. Volt nagy riadalom. Vajon melyik ételre allergiás? 2 év hosszú és fárasztó kísérletezés után kiderült, semmilyen ételre sem allergiás. Tanácstalanok voltunk. Váratlan fordulat 2015 szeptemberében Ekkor készítettem el az első natúr szappanomat, amit természetesen rögtön ki is próbáltunk. Ez egy körömvirágos szappan volt. Sose felejtem el. Mivel semmi negatív hatást nem tapasztaltunk, elkezdtük használni a tusfürdők helyett, amikkel addig fürödtünk. Ádám, a kisebbik fiú is ettől az időponttól kezdett el velem fürdeni. Miután rajta soha nem jelentkeztek a kiütések, rájöttünk: A vegyszerekkel teli tusfürdők okozták a nagyobbik fiúnk kiütéseit. Mikor született meg a ZENNA? Miután Nekünk ennyire bevált a natúr szappan, adtunk olyan szülőknek belőle, akik hasonló cipőben jártak, mint mi. Láss csodát, működött! Egyre többen kérték, hogy nekik is készítsek szappant. Mivel amúgy is vállalkozóként dolgoztunk a feleségemmel, így felvetődött a kérdés: nem kellene hivatalossá tenni a szappankészítést? A szavakat tettek követték és 2015 végén megszületett a ZENNA. Miért ZENNA? Mint minden új márkának, ennek is ki kellett találni a nevét. Természetesen rengeteg név felmerült, de a feleségem azt mondta: ne gondolkozz rajta, majd jön magától! És tényleg! Egyik nap rápillantottam a konyhánk falán erre a képre. És bumm! Megvan!- kiáltottam. Innen már nagyon könnyű volt: ZEN és NAtural = ZENNA Így született meg ez a mozaik szó. Mit akar a ZENNA? Hisszük, hogy az emberek nem akarják mérgezni a testüket, ezért hiszünk benne, hogy mindenki visszatér a természetes kozmetikumokhoz, melyek semmilyen káros vegyületeket nem tartalmaznak. Az anyatermészet mindenre tud megoldást. Legyen szó tisztálkodásról, bőrproblémákról vagy lelki bajokról. Mindenkinek egy élete van. Neked is és a gyermekednek is. Ne akard szándékosan lerövidíteni a vegyszerekkel! Gróf Ákos bájkeverő és Dia Grófné Szerecz Diána

ZseliCi Homoktövis

Ültetvényünk – a Zselic szívében – Simonfán, valódi biokörnyezetben található. Az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint, vegyszerek használata nélkül termesztjük a homoktövist, ezt a hazánkban is őshonos csodálatos gyógynövényt, mely több, mint 200 bioaktív hatóanyaggal járul hozzá az immunrendszer megfelelő működéséhez. Missziónk, hogy helyben megtermelt kiváló minőségű alapanyagból előállított minőségi termékeket kínáljunk vásárlóinknak, hozzájárulva ezzel egészségük megőrzéséhez, illetve helyreállításához. Valamennyi termékünk összetevője 100% HOMOKTÖVIS, hozzáadott cukrot, édesítőszert, tartósítószert, ízfokozót, színezéket és egyéb adalékanyagot nem tartalmaznak.

Zsuzska Mézesei

A mézeskalács ajándék melegséget hoz az életünkbe, régmúlt békeidők idilli nyugalmát idézi... Név-és születésnap, esküvő, ballagás, Karácsony és Húsvét - és még ezernyi alkalom, hogy elmond mézeskaláccsal...Mézeskalácsaimat Somogysárdon található kis műhelyemben készítem, mézeseim egyediek, 100%-ban kézzel készültek.Változatos mintakincset jelenítek meg rajtuk, népi motívumok, kalocsai, vagy matyó minta éppúgy megtalálható rajtuk, mint az angolszász hatást tükröző elegáns díszítés.