Termelőink
Családi gazdaságunk Somogy megyében, Balatonszárszótól kb 8 km-re található Telekiben. 2016 óta főállásban gazdálkodunk férjemmel Zsolttal és három gyermekünkkel,Péterrel, Kornéllal és Liával. Akik tanulmányaik mellett aktívan részt vesznek a gazdaság életében. Saját földterülettel rendelkezünk, ah ... (tovább)
Négy éve festek mandalákat, másfél éve foglalkozom fénykód-festéssel is. Vegyes technikával dolgozom: feszített vászonra többnyire textilfestékkel és akrillal festek, de találhatóak munkáim között bakelit lemezre álmodott mandalák, energia -lenyomatok, szakrális geometriai formák is. Némely képemhez ... (tovább)
A makramé iránti szerelem 2 éve kezdődött nálam, eleinte csak magamnak és családomnak készítettem ajándékot ,később azonban megkerestek többen is,hogy az általuk megálmodott falidíszt alkossam meg. Nagy szeretettel készítem a falidíszeket,tárgyakat, nincs két egyforma. Vannak kész darabok, de szíves ... (tovább)
KÜLÖNLEGES AJÁNDÉKOK a kézműves ékszerek és az illóolajok kedvelőinek bármely alkalomra, vagy csak úgy saját magunk örömére...
* Illatosítható aromaékszerek * Egyedi kerámiaékszerek * Esküvői és alkalmi gyöngyékszerek *
Üdvözöllek kedves látogató! Balazsiné Balaskó Mária keramikus vagyok, a RIKA K ... (tovább)
Bohonya Andrea vagyok. Farmunkat 2017-ben hoztuk létre férjemmel, s kezdtünk el gazdálkodni: zöldség, gyümölcs és fűszernövény temesztéssel, baromfik, nyulak, kecskék tartásával igyekeztünk előállítani minél többféle élelmiszert az önellátásra törekedve. Az előállított termékeket termelői piacokon ... (tovább)
Több éve foglalkozunk, mint őstermelők állatokkal. Most tojótyúkok vannak, tojást értékesítünk. Először ismerősöknek, munkatársaknak adtuk a felesleges terméket, a tyúktojást. Ahogy nőtt a mennyiség, így ki tudtunk lépni a piacra is. Saját takarmánnyal látjuk el őket, semmiféle állati eredetű fehérj ... (tovább)
Vegyszermentes környezetből "készítem" palántáimat, növényeimet. 14 fajta paradicsom (korai, fekete, tigris, jugó-bácskai, fekete koktél, sárga koktél ,ökörszív, lucullus, lugas stb.), 7 fajta chili (Jalapeno, Etna, Cayenne, 3 féle Habanero, Thai) és 8 féle színű mocsári hibiszkusz, plusz évelő virá ... (tovább)
A Biopipi® - Kárai Pitypang Kisgazdaság a Somogyi-dombság lankáin, az ország egyik legkisebb településén, Kárában működik, családi gazdaságként. A gazdaság egyfajta vidéki újrakezdés: sok év kihagyás és generáció ugrást követően, a budapesti agglomerációból kilépve, 2006-ban került a Füzesi család t ... (tovább)
Családi gazdaságunk Szennában működik, célunk, hogy a családunkat és a környezetünkben élőket elláthassuk egészséges és nagyon finom házi tojással. A tyúkok szabadtartásban élnek egész évben, folyamatosan ellenőrzött körülmények között. Házi abrak keveréken élnek (kukorica, búza, napraforgó) és reng ... (tovább)
Decsi Andrea vagyok, Kaposszerdahelyen élek. A csokoládé iránti vonzalom, az alkotási vágy és az ízek kipróbálásának szenvedélye inspirált arra, hogy 2017-ben létrehozzam a Bonbonda Csokoládéműhelyt. Kézzel festett bonbonjaimat helyi - jellemzően zselici - termelők termékeit felhasználó töltelékekke ... (tovább)
Saját őstermelői tevékenységből származó, főleg konyhakerti zöldséget és gyümölcsöt termelünk Bárdudvarnokon. A magvetéstől a betakarításig minden helyben történik. Az ökológiai gazdálkodás szabályai közül betartjuk: vegyszermentes termelés, talajtakarás, esővízzel öntözés, komposztálás, kerti hulla ... (tovább)
A Dani Család gazdasága Belső- Somogyban, Kutason található. Kb. 25 éve foglalkozunk almatermesztéssel. Gyümölcsfeldolgozó üzemünkben 2015-től magunk készítjük natúr leveinket. Az almából fajtaleveket készítünk. Többféle kevert levünk is van, amelynek almalé az alapja. Szerintünk jó levet, csak jó g ... (tovább)
Kisbajomban az erdő közepén gyönyörű környezetben élünk és vezetjük családi kisgazdaságunkat. Tehén és kecskesajtok készítése mellett pékárukat is készítünk régi "nagyanyáink recepje" szerint. Az Élő Pajta nem csak termelő gazdaság, hanem egy kis rendezvény központ is ami ideális szülinapok, osztály ... (tovább)
Kedves Ismerőseim , Vásárlóim!. Erzsi vagyok, nyugdijas, Somogyban élek és környezettudatos termékeket varrok , szivvel-lélekkel., Közeleg a karácsony. nézzetek körül nálam , sokféle karácsonyi termékem, ajándékzacskóim vannak, kedvező áron. Megujjult a bevásrlő szatyor készletem is. Továbbra is s ... (tovább)
Peti és Rebeka vagyunk a Farkas Farm megálmodói. Kaposvár közelében, Mosdóson és Nagyberkiben gazdálkodunk. Zöldségeink és gyümölcseink vegyszermentesek, holisztikus szemléletmóddal kertészkedünk. Szeretnénk idővel bővíteni és többet termelni, hogy veletek is meg tudjuk osztani kertünk gyümölcseit. ... (tovább)
Kedves Érdeklődő! Több, mint 20 éve élünk Visnyeszéplakon, 4 gyermekünk itt nőtt fel. Állatokat tartunk (kecskék, tyúkok, méhek), kertészkedünk. Legfőbb bevételi forrásunkat és egyben a megélhetésünket a méhek biztosítják, sokat köszönhetünk Nekik. Jelenleg 250 méhcsaládunk van, melyeknél a biogazdá ... (tovább)
Több mint tíz éve készítek tartósítószer-mentes gyógynövényes szirupokat, szörpöket, fűszeres dzsemeket, zöldségkészítményeket Kisberényben. A sokoldalúan felhasznált fűszerek és gyógynövények az ízélmény mellett az emberi szervezetre is jótékony hatásúak, többek között javasoltak légúti panaszokra, ... (tovább)
Hidegen sajtolt olajokat gyártunk Jutában. A magokat termelőktől, lehetőség szerint a környékből szerezzük be. Fontos számunkra a minőség, ezért kizárólag első osztályú étkezési alapanyagokat dolgozunk fel. A gyártás során nem használunk semmilyen adalékanyagot és a préselésen kívül más eljárást. Sa ... (tovább)
2012 óta családi gazdaságunk fő tevékenysége a kecsketartás.Állataink a Zselic szívében 5 hektáron élvezik a nyitott tartásmód előnyeit.Állományunk a tejre szelektálódott,így több kecskefajta is található benne.A kecsketej összetétele hasonlít a legjobban az anyatejéhez.Könnyen emészthető,igen gazda ... (tovább)
"AZ VAGY AMIT MEGESZEL" ! Az elfogyasztott étel az ember mentális, testi és lelki egészségére is kihat, A kereskedelemben, és a nagy multi cégek polcain megtalálható zöldségek nagy mértékben vegyszerezve vannak. Én és feleségem elhatároztuk , hogy nem akarjuk a családunkat mérgekkel etetni, ezért en ... (tovább)
Szárnyas tartással foglalkozunk Pósfán. Kitűzött célunkat sikerült megvalósítani, végre idehaza nevelkedett csirkét kínálhatunk vásárlóink számára. Az állat sokat van szabadon, kedvére kapirgálhat, ehet zöldet, rovarokat, illetve minősített biotakarmányt kap.
Antibiotikum-mentes,
Adalékanyag-ment ... (tovább)
SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK!
Horváth Klára vagyok, a LYSANDE ® natúrkozmetikumok megalkotója. Már fiatalon is
érdekelt az emberi test és lélek működése, a kémia, kozmetikumok világa, ezért
továbbtanulásomkor vegyipari szakközépiskolát választottam, majd orvosdiagnosztikai
laboratóriumi analítikusként v ... (tovább)
2019 óta készítünk kézműves tejtermékeket, melyeket a saját legelőnkön legelő (és télen az ott megtermett szénát fogyasztó) teheneink tejéből készítünk. Állományunk kizárólag tisztavérű Jersey tehenekből áll. A Jersey fajta teje zsírban (5-7%), valamint fehérjében (4-4,5%) rendkívül gazdag. Termékei ... (tovább)
Reichardt Jázminnak hívnak, 2 fiú édesanyja és egy kiskert, szőlős gondoskodója vagyok. Az itt termesztett zöldségek, gyümölcsök feleslegét szeretném értékesíteni. Növényvédelem gyanánt vegyszereket NEM használunk, a gyerekek miatt sem. Gyakran segítenek a kert gondozásában, így nem csak tőlem kapjá ... (tovább)
Kakas József vagyok gyógynövények termesztésével, gyűjtésével foglalkozom. Saját kertészetünkben termesztett, citromfű, borsmenta, illetve a vadon termő gyógynövényekből begyűjtött alapanyagok felhasználásával. Minden munka folyamatot, szedés, szárítás, aprítás, csomagolást, én végzek. A gyógynövény ... (tovább)
Szüleim jóvoltából háztáji termékeken nőttem fel. Jelenleg is Ők állítanak elő az Alföldön szinte mindent, ami az asztalunkra kerül. A távolság miatt tervben van kisebb gazdaság elindítása, de addig is környezetbarát tisztítószerek forgalmazásával foglalkozom 2002 óta. Szeretnék csak magyar, főleg h ... (tovább)
A Zselic erdejében található gyümölcsösöm teljesen vegyszermentes, az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szereket sem használom. Összhangban a természettel, a célom a legkisebb emberi beavatkozással, a legtisztább, legjobb minőségű, éltető élelmiszer előállítása. A gazdaságom a hároméves átállás ... (tovább)
Kocsis Zoli vagyok, fiatal gazdálkodó. A kalocsai tájkörzethez tartozó Fajsz településen szántóföldi zöldség- és növénytermesztéssel foglalkozom. Végzettségemet tekintve agrármérnök és növényorvos vagyok.
Növényeinket integrált növényvédelmi szemlélettel, csökkentett műtrágya- és növényvédőszer fel ... (tovább)
Krisna-völgy kertésze vagyok, itt élek 16 éve. A kertünk elsősorban az önellátás céljából jött létre, de évek óta jelentős plusz termésünk is keletkezik. Nagyon megörültem ennek a Kosárközösségnek, mert Kaposvárra rendszeresen járunk. A gazdaságunk nyitott mindenki számára, szívesen fogadunk bárkit ... (tovább)
Krista Zoltán vagyok, A Krista Portát 2017-től működtetjük, és falusi-vendégasztal szolgáltatással is foglalkozunk. Portánk története azonban sokkal korábbra nyúlik vissza. Én magam Felsőmocsoládról származom, ahol a paraszti munkákkal foglalkozó nagyszüleim mellett, én is beleszülettem, beletanulta ... (tovább)
Bárdudvarnok,Bánya településen lakom párommal, és kislányunkkal.Három éve indult a fürj tenyésztés,először csak tojás termeléssel,majd száraz tészta készítés,a kis tojások felhasználásával.Ezenkívül még készítek,pácolt-füstölt tojást is.Remélem ízleni fog a kedves leendő vevőknek. ... (tovább)
Kedves Olvasó! Budapestről költöztem Visnyeszéplakra 1994-ben a feleségemmel, azóta itt ökológiai gazdálkodást folytatunk. Hat gyermekünk van. A jelenlegi gazdaságunkban vannak marhák, lovak, birkák, disznók és aprójószágok. Több féle kertészeti megoldást is alaklmazunk, van mély-mulcsos kert részle ... (tovább)
Ha gluténérzékeny vagy, és nem szeretnél mesterséges adalékanyagokkal teletömött pékárut és süteményeket enni, akkor keress minket! Minden termékünk gluténmentes, ezen kívül laktózmentes vagy tejmentes, és sok termék tojásmentes is. A cipók hosszú, 16-20 órás érlelési idővel (kovászolással) készülne ... (tovább)
Nagy Norbert méhész, őstermelő vagyok. Családommal a Somogy vármegyei Nagybajomban élünk és méhészkedünk. Méheink Belső-Somogy árnyékos erdőiben élnek, ahol zavartalanul végezhetik munkájukat, melyet a természet 150 millió évvel ezelött rájuk bízott.A méz nem csak a konyhában édesíti ételeinket és é ... (tovább)
Skót felföldi marhákat tartunk Szigetvár mellet Zsibóton és Nyugotszenterzsébeten nagyjából 8 éve, jelenleg az ország legnagyobb skót felföldi marha állományával rendelkezünk, több mint 150 egyeddel. Az állomány rideg tartású, egész évben legelőn vannak és kiegészítésül kizárólag a saját magunk álta ... (tovább)
Somogyi Nóra kertészmérnök vagyok, 1999 óta foglalkozom spárgatermesztéssel. 8 ha-on termesztek zöldspárgát. Korábban elsősorban exportra termeltünk, ma már itthoni éttermeknek, nagy konyháknak, háziasszonyoknak, de a zömét sajnos még egy közeli felvásárlónak szállítom. Minél több család asztalára s ... (tovább)
Következő szállítási napunk 2025. áprilios 11. Gazdaságunk Balatonszentgyörgyön található. Szezontól függően foglalkozunk csirke keltetéssel értékesítéssel, nyúl tenyésztéssel, de a fő profilunk a sertés tartás és feldolgozás. Hangsúlyt fektetünk az állatok jólétére. Facebook oldalunkon folyamatosa ... (tovább)
Családi gazdaságunk Somogy megyében Tapsonyban található, Marcalitól 20 km-re, Nagykanizsától és Kaposvártól is 40 km-re. Gazdaságunk nevét apai szépapánkról kapta, aki a faluban pajtabíró volt. Ő felügyelt a határban levő présházakra, csűrökre, így ezt a „mesterséget” ragadványnévként viseli család ... (tovább)
Zöldség, és fűszernövény termesztéssel, illetve ezen növényekből készített termékek előállításával foglalkozom 2017 óta Hetesen. Kertésztechnikusként végeztem Balatonbogláron, 2000-ben de sajnos az iskola elvégzése után még nem voltam érett a gazdaság elindítására, ezért most igyekszem apró lépésebe ... (tovább)
Kedves vásárlóim! Gazdaságom szabadon tartott tyúkokból áll, mely azért különleges, mert heti rendszerességgel válogatott gyógynövényekkel(cickafark, gyermekláncfű, tyúkhúr, kamilla virág) színesítem a saját takarmányon tartott állataim étrendjét. Hiszek abban, hogy a mai Multik uralta mű élelmiszer ... (tovább)
Üdvözlöm!
Sára József vagyok.
Közel 40 évvel ezelőtt már a kertészkedés vonzott, de csak 20 évvel később nyílt lehetőségem és ültettem el az első fáimat. Aki rendelkezik földterülettel, környezet- és talajbarát módon műveli, előbb-utóbb tele lesz a kosara. A permetezőgépemet évekkel ezelőtt eldobt ... (tovább)
A Somogyi Bevásárló Közösséggel vásárlóként ismerkedtem meg és nagyon megtetszettek a közösség által megfogalmazott célok is. Így jött az az ötletem, hogy eladóként is csatlakozzak a csoporthoz. Scheffer Andrea vagyok, Kaposváron élek és itt készítem waldorf jellegű figuráimat gyapjúfilcből és fáb ... (tovább)
Somogyország szívében Somogysárdon szőke mangalica törzstenyészetet gondoz a családunk. Az állatok szabadtartásban nevelkednek, természetes takarmányokat fogyasztanak. (kukorica,búza,árpa,napraforgó,tök,lucerna...) Feldolgozás után ezek a mangalica termékek kerülnek a kedves vásárló asztalára: - Füs ... (tovább)
Üdvözlöm! Sperling Balázs vagyok, 2012-óta őstermelő. Ekkor alapítottam méhészetemet, majd néhány évvel később 2019-ben telepítettük fekete berkenye ültetvényünket Kaposszekcsőn. Fanyarkás ízű, magas antioxidáns és vitamintartalmú gyümölcs. Kedvező tulajdonságai közül kiemelkedik a gyulladáscsökkent ... (tovább)
Egy kb. 200 fő lélekszámú zsákfaluban élek, Kisberényben. Pécsről költöztem ide 2012-ben, és teljes életmód váltásba kezdtem. Főállású őstermelő/kistermelő lettem. Falun nőttem fel, így ez egyfajta visszatérés számomra. Bogyós gyümölcsöket termelek többségében, fekete és piros ribizlit valamint máln ... (tovább)
Sziasztok! Miklós és Vivien vagyunk, a Szabad madár regeneratív gazdaság és az Erdőkerülő manufaktura létrehozói. 2019 óta együtt szarvasgombászunk és mellette háztáji jelleggel gazdálkodtunk is. Mindkettőnk álma egy tanya, ahol lehetőségünk van egy regeneratív gazdaság és az életterünk kialakításár ... (tovább)
2024-ben vettük át a homoktövis ültetvényt, amely Simonfán, a Zselic szívében,
erdőkkel körülvett domboldalon fekszik.
A teljes terület biominősítéssel rendelkezett, a tulajdonosváltás miatt
sajnos megszakadt a minősítés, de újra igényeltük.
Addig is természetesen továbbra is bio elvárások szerin ... (tovább)
Jócsák Ildikó és Szabó József vagyunk, Lengyeltótiban élünk négy gyerekünkkel és gazdálkodunk családi gazdaságunkban. Gyümölcsösünkben alma, csonthéjasok és szamóca terem.A friss gyümölcs mellett, 2012 óta feldolgozott termékeket is készítünk: frissen préselt, hőkezeléssel tartósított, hozzáadott cu ... (tovább)
Gyermekkori álmom kelt életre 30 éve, amikor fazekas műhelyem megvalósult.
Kaposváron élek, a természet közelében.
A vadvilág, erdő-mező nyújt inspirációt mindennapi tevékenységeimhez, mely nem csak a kerámia keszítést, hanem növénytermesztést, a természetes gyógyulást és a feltöltődést is biztos ... (tovább)
Kovács Beatrix vagyok, családunk már generációk óta foglalkozik méhészkedéssel. Jelenleg 200 méhcsaládot tartunk Kiskorpádon, melyekről szeretettel és legjobb tudásunk szerint gondoskodunk. Méhecskéink segítségével akác-, repce-, hárs- és vegyes virágmézet juttatunk a kosaraitokba. Közeljövőben prop ... (tovább)
Mintegy 10 éve lelkesedek a környezetbarát háztartásért. Többéves álmom vált valóra, amikor elkezdtük készíteni a méhviaszos élelmiszer csomagoló kendőket. Két totyogó mellett, velük közösen készül minden munkafolyamat, ők az első tesztelőink is. A kendő tökéletesen alkalmazható élelmiszerek tárolás ... (tovább)
Gödrében, Baranya kapujában lévő családi gazdaságunkban megtermelt gabonából készítünk vegán, kézműves, tartósítószer, és egyéb adalékanyagoktól mentes, ízletes, gyorsan elkészíthető élelmiszereket.
Célom, olyan egészséges, minőségi termékek előállítása, melyeket vegetáriánusok, vegán táplálkozást ... (tovább)
Több mint 25 éve élek és gazdálkodom Visnyeszéplakon. Kisléptékben és magas minőségben gondolkodom a kezdetek óta. Elsősorban gyümölcs tájfajták mentésével illetve gyümölcseinek feldolgozásával foglalkozom. A kezdetektől organikus/biogazdálkodást folytatok. A Biokontrol Hungária minősíti a területem ... (tovább)
Környezetbarát gyertyák, illatviaszok, egyéb illatos és kézműves design termékek
Milyen alapanyagokból készülnek a termékeim?
Szójaviasz: Szójababból előállított viasz. Alacsonyabb hőmérsékleten ég és sokkal kevesebb füst keletkezik, mint a paraffin viaszból előállított gyertyák használata közben, ... (tovább)