Somogyi Kosár Piactér

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink

Termelőink

Almáskert

Családunk 2014 óta él Visnyeszélakon, természetes környezetben. Célunk a saját élelmiszerünk minél nagyobb fokú megtermelése. Két kamasz lányunk is segít a gyümölcsök betakarításban. Előfordul, hogy több gyümölcs, zöldség terem, mint a szükségletünk, ilyenkor értékesítjük a többletet. A vegyszerekben nem bízunk, ezért nem használjuk őket. Gazdaságunk nyitott, bárkit szívesen látunk.

Bódis Éva, Visnyeszéplaki füvesasszony

A Zselic tájvédelmi területén élek, érintetlen környezetben. Otthonom, Visnyeszéplak a legrégibb és legnépesebb élő-falu az országban. Ezen a különösen tiszta élőhelyen gyűjtöm és termesztem gyógynövényeimet, és itt találnak meg a gyógyulni vágyók.

Dani Almalevek

A Dani Család gazdasága Belső- Somogyban, Kutason található. Kb. 25 éve foglalkozunk almatermesztéssel. Gyümölcsfeldolgozó üzemünkben 2015-től magunk készítjük natúr leveinket. Az almából fajtaleveket készítünk. Többféle kevert levünk is van, amelynek almalé az alapja. Szerintünk jó levet, csak jó gyümölcsből lehet készíteni, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő alapanyagokat dolgozzunk fel. A termesztés során környezetkímélő technológiát alkalmazunk. Leveink nem tartalmaznak hozzáadott anyagokat.

Dunsztja nincs termékcsalád

Kis családunk Visnyeszéplakon él, sokak szerint az Isten háta mögött, szerintünk az Isten tenyerén, de mindenképpen természet közelben. A helyi adottságok ösztönöztek a kertészkedésre és a körülöttünk vadon termő növények, gyümölcsök megismerésére, gyűjtésére. Megállapítottam, hogy térdig járunk itt a jóban csak le kell érte hajolni, vagy éppen felágaskodni. Eleinte hobbiból, saját szükségletre termeltem, majd felmerült a kérdés mi legyen a többlettel. Azóta őstermelő-kistermelő lettem ( férjemmel, anyósommal együtt) és a hobbi egyben a munkám is lett.

Kisebb tételben, változatosan, idénynek megfelelően dolgozom fel, fermentálom a kertből származó, vegyszermentesen megtermelt növényeket, gyümölcsöket és a gyűjtött alapanyagot. Ezeket kínálom most nektek is sok-sok szeretettel!

A fermentálásról: Az üvegben a nyers zöldségek és gyümölcsök felületén kontrollált erjesztés történik levegő nélkül (anaerob), amit az ott természetesen jelenlévő mikroorganizmusoknak indítanak be. Mivel ebben a folyamatban Lactobacillusok vesznek részt leginkább, ezért laktofermentálásnak, vagyis tejsavas erjesztésnek nevezzük. Ezek a bacilusok az alapanyagokban megtalálható cukrokat alakítják át tejsavvá, ami tartósítja a savanyúságot és megóvja a romlástól. Az így elfogyasztott Lactobacillusok megtelepednek a vastagbélben, gazdagítva a bélflórát és elősegítve a jó emésztést. Valójában nyers savanyúságot kapunk élő kultúrával felturbózva. Ezzel a módszerrel megszabadulunk a hőkezeléstől (DUNSZTOLÁSTÓL), a tartósítószerektől, ecettől és a cukortól. A tartósításhoz 2%-os sóoldatot használok jódozatlan, bio minőségű sóval.

Élettani hatások dióhéjban:

 • probiotikus és prebiotikus
 • közvetlenül segíti a gyomorsav munkáját
 • az így előemésztett táplálék könnyebben emészthető, mérséklődnek a puffasztó hatások
 • a vitaminok ás ásványi anyagok jobban hozzáférhetővé válnak és jobban felszívódnak
 • a fermentált ételek erősítik az immunrendszert
 • enzimekben gazdagok

 

Akiknek nem ajánlott:

 • aktív emésztőrendszeri fekély esetén (mindig meg kell várni, amíg a fekély meggyógyul!);
 • Crohn-betegség aktív szakaszában (mindig meg kell várni, amíg a gyulladás elmúlik!);
 • légúti allergiás időszakban (a fermentált élelmiszerek magas hisztamintartalma fokozhatja az allergiás panaszokat).

Tárolása:

 • leginkább hűtőben, mivel nem tartalmaz tartósítószert
 • felbontás után hűtőben tárolva 2-3 hétig fogyasztható
 • a felbontáskor a sziszegő hang természetes velejáró az erjedés ugyanis nem áll le teljesen, mivel élő, csak lelassul, minél tovább tároljuk, annál jobban savanyodik és mélyülnek az ízek
 • az üveg alján esetlegesen észlelhető fehéres üledék a folyamat természetes velejárója, ártalmatlan
 • az ivó levekhez ajánlatos 0,5-1 dl napi adagokkal hozzászoktatni a szervezetet.

Jó étvágyat,jó egészséget!

Facebook:https://www.facebook.com/dunsztjanincs/

Erzsi környezettudatos termékei

Köszönöm,hogy benéztél hozzám és az is , köszönöm, hogy vigyázol a környezetedre. Környezettudatos termékeket, ADVENTI NAPTÁRT,KARACSONYI TÉRÍTŐKET, SZALVETAVAL, tüll bevásárló zacskókat varrok pamutvászonnal kombinálva, a nylon zacskó kiváltására, illetve frissen tartó kenyeres és uzsonnás zsákot. Itt Te választhatod ki, hogy milyet szeretnél. Több mint 30 féle pamutvászon anyagom van és hozzá 6 színű tüllöm. . Te döntheted el, hogy milyen színű tüllhöz, milyen anyagot szeretnél. A frissen tartó kenyeres és uzsonnás belseje egy speciális PUl anyag , amitől friss marad a pékáru. A PUL 100 % öko, légáteresztó és 40 fokon mosható.

Fenyvesi Csaba és Fenyvesiné Bruder Krisztina

Kedves Érdeklődő! Több, mint 20 éve élünk Visnyeszéplakon, 4 gyermekünk itt nőtt fel. Állatokat tartunk (kecskék, tyúkok, méhek), kertészkedünk. Legfőbb bevételi forrásunkat és egyben a megélhetésünket a méhek biztosítják, sokat köszönhetünk Nekik. Jelenleg 250 méhcsaládunk van, melyeknél a biogazdálkodásnak megfelelő technológiát alkalmazzuk. Eladásra szánt termékeink főleg méz, propolisz, méhviasz. A kert adta termékeinkből is a felesleget eladásra szánjuk. Természetesen vegyszermentes zöldségek, hiszen mi is ezt fogyasztjuk.:)

Figura Gomba

A gombák kedvelőinek készült savanyúság új ízvilággal ajándékozza meg a vásárlót.Más országokban ismeretes felhasználási módot most Magyarországon szeretnénk népszerüsíteni.A Termék zsákon termeszett csiperke gomba,ecet, só,fűszerek felhasználásával készült,mely savanyúságként sültek, grillek ,pörköltek, vad húsból készült ételek mellé fogyasztható.Továbbá felhasználható saláták, hidegtálak,levesek(erdélyi csorba) elkészitéséhez.Különböző ízetsitésekben készült: natúr , chilis, fokhagymás, kapros, kakukkfuves.A termék mesterséges tartósítószer, glukóz, laktóz mentes! Mesterséges színezéket nem tartalmaz. Kizárolag ecet és konyhasó felhasználásával és u.n. csirátlanítással (dunsztolással) tartósított.

Friole

Hidegen sajtolt olajokat gyártunk Jutában. A magokat termelőktől, lehetőség szerint a környékből szerezzük be. Fontos számunkra a minőség, ezért kizárólag első osztályú étkezési alapanyagokat dolgozunk fel. A gyártás során nem használunk semmilyen adalékanyagot és a préselésen kívül más eljárást. Sajtolás és ülepedés után kézzel töltjük, címkézzük az üvegeket. Minden olajnak a magra jellemző íze van, vitaminokban, esszenciális zsírsavakban gazdagok.

Gáll Veronika

Termékeinket vegyszermentesen termesztett friss zöldségek és zöldfűszerek jelentik, illetve az ezekből előállított feldolgozott áruk. Ezen kívül éttermeknek teremelünk ehető virágokat, különleges mini leveleket.

Célunk, hogy az ökológiai gazdálkodás alapelveinek követésével tiszta élelmiszert állítsunk elő magunk és környezetünk számára.

2016 év elején kezdtük meg több területből álló gazdaságunk kiépítését Ságvár szőlőhegyén párommal, családtagjaink és barátaink segítségével. Földeket vásároltunk, fólia sátrakat húztunk fel, s termőterületeket alakítottunk ki közel 1,5 hektáron.

 

Ildikó Finomságai

A Balaton Déli partján Nagycsepelyen élek a családommal,32 éve kerültem falura.2010 óta vagyok őstermelő,azóta szarvasmarha tartással is foglalkozunk.A mikrogazdaságunkba jelenleg 15 fajta háztáji állat található meg.A házi tehéntej feldolgozást a sajtok készítését magam tapasztaltam ki.Eredeti szakmám szakács,ebből eredően szívesen sütök-főzök,próbálok ki új ízeket,technikákat vegyítve a jól bevált régi hagyománnyal,ízvilággal.Fiatalasszony koromban a férjen nagyszüleitől,dédiktől tanulhattam meg a zöldségek-gyümölcsök befőzését,tartósítását és a generációk óta jól bevált sütemény recepteket.

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt vagyok, több éve méhészkedem. Kezdetben én is,( mint sokan) idősebb, tapasztalt méhészeknél tanultam. 2 családdal indultam, ami mára 30-ra gyarapodott. Családommal Kisasszondon élünk, lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk magunknak mindent megtermelni, természetesen vegyszer mentesen. A méhek mellett kecskéink és baromfik vannak, zöldséget,gyümölcsöt termelünk. Ebben az évben jutottunk el oda, hogy a feleslegből eladni is tudunk. Fogadjátok, fogyasszátok szeretettel!

Jungbert Ádám

Jungbert Ádámnak hívnak, Visnyeszéplakon élek feleségemmel és kisfiammal. Tanyánkon három hektáron gazdálkodunk, termesztünk zöldséget, gyümölcsöt, tartunk birkákat, kecskéket, tyúkokat és méheket. Idén elkezdtünk csöpögtetős öntözőrendszerrel dolgozni, aminek köszönhetően lényegesen megnőtt a termelés hatékonysága. Esővízgyűjtéssel, komposztálással, talajtakarással, szervestrágyázással és precíziós öntözéssel igyekszünk folyamatosan gyarapítani a talajéletet, ami lehetővé teszi a növények egészséges fejlődését és vegyszermentes termesztését. A jelenlegi termékkínálaton túl az év folyamán eladásra szánunk még kelbimbót, nagydobosi sütőtököt, kompótnak való körtét és birsalmát. Tavasszal árulunk bárányokat és kecskegidákat. Időpontegyeztetést követően szívesen látunk Benneteket, hogy találkozhassunk és megmutathassuk gazdaságunkat.  

 

    

Kádár Lili Anna

Városból költöztem Kisberénybe 2012-ben, azóta foglalkozom gazdálkodással. Őstermelőként friss zöldségféléket, fűszereket termelek vegyszermentesen. Folyamatosan igyekszem bővíteni a tudásomat, gyakorlatomat, hogy lehetőleg ne csak a termény legyen egészséges, hanem a környezet is, ahol a kertet művelem.

Kapos Csemetekert Kft

Szüleim jóvoltából háztáji termékeken nőttem fel. Jelenleg is Ők állítanak elő az Alföldön szinte mindent, ami az asztalunkra kerül. A távolság miatt tervben van kisebb gazdaság elindítása, de addig is környezetbarát tisztítószerek forgalmazásával foglalkozom 2002 óta. Szeretnék csak magyar, főleg helyi termékeket forgalmazni, remelem idővel ez is sikerülni fog ?

Kiro Sörfőző és Szolgáltató Kft

Üzemünk a Balaton D-i partján található. Lakóhelyünk és gyermekkorunk meghatározó helyszíne. Nevét a mai főzde helyén egykor elterülő delelőről kapta. A KIRO sörfőzde családi vállalkozás, mely egyesíti a idősebb generáció tapasztalatát, szorgalmát és kitartását valamint az ifjabb nemzedék lelkesedését és tudását. Főzdénk valóban kézműves kisüzem. A főzési eljárás során max. 300 liter főzet készül folyamatos személyi felügyelet mellett. Célunk az igényes sörfogyasztás népszerűsítése, minél szélesebb körben történő kiszolgálása. Söreinket kizárólag természetes anyagok felhasználásával, adalékmentesen készítjük. Fedezze fel a hamisítatlan kézműves sörök ízvilágát! KIRO A SÖR! SE TÖBB SE KEVESEBB!

Margó fürjészete

Bárdudvarnok,Bánya településen lakom párommal, és kislányunkkal.Három éve indult a fürj tenyésztés,először csak tojás termeléssel,majd száraz tészta készítés,a kis tojások felhasználásával.Ezenkívül még készítek,pácolt-füstölt tojást is.Remélem ízleni fog a kedves leendő vevőknek.

Máté László Őstermelő

Kedves Olvasó! Budapestről költöztem Visnyeszéplakra 1994-ben a feleségemmel, azóta itt ökológiai gazdálkodást folytatunk. Hat gyermekünk van. A jelenlegi gazdaságunkban vannak marhák, lovak, birkák, disznók és aprójószágok. Több féle kertészeti megoldást is alaklmazunk, van mély-mulcsos kert részletünk, van forgatás mentes, mulcsolt területünk és van olyan is, ahol géppel műveljük a földet. Van egy földbe süllyesztett fóliánk (valipíni), amiben télen is tudunk zöldséget termeszteni. Van egy kicsi gyümölcsösünk, ahol különféle alma, körte, cseresznye, meggy, barack, szilva, ringló, gesztenye, dió fáink vannak. A gyümölcsökből gyümölcsleveket készítünk, amik pasztörizálva egy évig tárolhatók. Van egy 27 soros szőlőnk, amiben 7 féle nemes szőlőt termesztünk. Gyűjtjük és fenntartjuk a régi növény és állatfajtákat( génmegőrzés). Igyekszünk a minél nagyobb biológiai sokféleség kialakítására és fenntartására. Jelenleg 12 hektáron gazdálkodunk. Ennek a területnek a nagy része legelő és erdő. Vigyázunk a talaj és vízminőség megtartására. Vegyszereket vagy egyáltalán nem, vagy csak a bio-ban megengedett szereket alkalmazunk minimális mértékben. Területeinket az Öko Garancia minősítő szervezet ellenőrzi. Gazdaságunk nyitott, mindenkinek lehetősége van megnézni, hogy mit hogyan csinálunk. Termékeinkről eddig nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Kóstója meg ön is a mi általunk termelt gyümölcsöket, zöldségeket! Üdvözlettel:Máté László

MeseSüti

Házi készítésű sütemények saját természtésű alapanyagokból! Nagyanyáink receptjei, gyermekkorunk ízei! Kis Zsófia vagyok, Bárdudvarnokon élek. A sütés szeretetét anyai Nagymamámtól örököltem, és tőle tanultam számtalan fogást, receptet is. 3 éve kezdtem el rendelésre, termelői vásárokra is sütni, és ekkor hoztam létre MeseSüti fantázianevű facebook oldalamat, ahol a tortáim, süteményeim láthatóak! A Somogyi Kosár piacterére feltöltött termékeimen kívül rendelhetők nálam hagyományos, vegán, vagy mentes (glutén-, tej-, tojás-, cukormentes) sütemények, torták születésnapra, névnapra, rendezvényekre vagy csak úgy! :-) Szeretettel várom megkeresésüket:+3630-3358083 Vagy a MeseSüti oldalon keresztül!

Nyimi Öko Közösség Zöldségkertje

Czizner Renáta vagyok. A Nyimi Öko Közösség tagjaként idestova 3 éve termesztek zöldségeket, közösségi területünkön. Mióta párom Guba József csatlakozott - elsőként hozzám, később a kerthez - elértük azt a kertméretet, hogy ne csak magunkat és a közösségi tagokat lássuk el friss,vegyszermentes zöldséggel, de másoknak is értékesítsünk. Zöldségeket termeszteni csodálatos feladat. Tudatában lenni, hogy az a növény milyen egészseges környezetben nő fel és lát el minket tápanyaggal fontos a számomra. Jó érzés, hogy ezt mostmár mással is megoszthatjuk. Kertünkben sok mulcsot használunk. A munkák legnagyobb részét kézzel végezzük, a krumplibogár gyüjtögetéstől a gazolásig, A talaj feltöréséhez használunk csak gépet. Területeink bio minősítésüek. Az idei év elejen sok levélzöldséget termesztettünk. Rengeteg mindennel probálkozunk (70 féle növény), de nagyobb mennyiségben burgonyát, batátát, hokkaido tököt és paradicsomot ültettünk. Érdekességként földi cseresznyét is. Kertünk segítői a szorgosan gyarapodó tyúkok, akik remélhetőleg nagyobb mennyiségben, tojást is produkálnak hamarosan. Köszönjük a Nyimi Öko Közösség támogatását.

Pöttyös Kert-Nagy Renáta

Zöldség és fűszernövény termesztéssel, illetve ezen növényekből készített termékek előállításával foglalkozom immár 3. éve Hetesen. Kertésztechnikusként végeztem Balatonbogláron, 2000-ben de sajnos az iskola elvégzése után még nem voltam érett a gazdaság elindítására, ezért most igyekszem apró lépéseben haladni és bővülni. Kicsi, egyedülálló gazdaságomban minden növény jól megfér egymás mellett. Igyekszem a természetes körülményeket, meghagyni, no till technológiával,talajtakarásos műveléssel segítem a talaj természetes egyensúlyát fenntartani. Nincsenek egyenes sorok, nem minta kert az enyém, de garantáltan szeretetben növekszik minden és mindenki az általam művelt területeken! Szeretettel: Nagy Renáta a Pöttyös kert megálmodója

Scheffer Andrea

A Somogyi Bevásárló Közösséggel vásárlóként ismerkedtem meg és nagyon megtetszettek a közösség által megfogalmazott célok is. Így jött az az ötletem, hogy eladóként is csatlakozzak a csoporthoz. Scheffer Andrea vagyok, Kaposváron élek. Munkám mellett, mindig is az életem része volt a kézimunka, a hímzés, a varrás, horgolás és a festegetés. Szeretem kézzel készített tárgyakkal dekorálni a környezetemet és nincs kedvesebb dolog annál, ha kézzel készült, személyre szóló ajándékot adunk valakinek. Az utóbbi időben kezdtem gyapjúfilc és fa felhasználásával, Waldorf jellegű figurákat, játékokat és egyéb dekorációs termékeket készíteni. A MESKA online piacterén évek óta működik egy kis virtuális boltom is. Termékeim készítése, csomagolása során igyekszem szem előtt tartani a természetességet, környezettudatosságot. Nézd meg a termékeimet és ha választasz valamit, akkor olyan terméked lesz, amit szívvel, lélekkel készítettem, azzal a szándékkal, hogy kis derűt, szépséget csempésszen az emberek életébe.

Somogyi Biovölgy Kft

Krisna-völgy kertésze vagyok, itt élek 13 éve. A kertünk elsősorban az önellátás céljából jött létre, de évek óta jelentős plusz termésünk is keletkezik. Nagyon megörültem ennek a Kosárközösségnek, mert Kaposvárra rendszeresen járunk. A gazdaságunk nyitott mindenki számára, szívesen fogadunk bárkit aki kiváncsi rá. A kezdetektől fogva biominősített formában működünk, tehát teljesen vegyszermentesek a terményeink.

Somogyi Mangalica

Somogyország szívében Somogysárdon szőke mangalica törzstenyészetet gondoz a családunk. Az állatok szabadtartásban nevelkednek, természetes takarmányokat fogyasztanak. (kukorica,búza,árpa,napraforgó,tök,lucerna...) Feldolgozás után ezek a mangalica termékek kerülnek a kedves vásárló asztalára: - Füstölt szalonna - Füstölt csemege kolbász - Füstölt szarvas-mangalica szalámi - Füstölt májas és disznósajt - Hurka - Zsír és töpörtyűkrém Kicsi gazdaság vagyunk így a mennyiségek sem áruháznyiak, viszont ezért garantáltan házias ízvilágot kap a vásárlónk. Termékeink nem tartalmaznak semmiféle adalékot, ízfokozót meg más marhaságot... ...csak a disznóság és a fűszerek! :) Várunk szeretettel minden kedves régi és új mangalicakedvelőt!

Spiesz Orsolya

Egy kb. 200 fő lélekszámú zsákfaluban élek, Kisberényben. Pécsről költöztem ide 2012-ben, és teljes életmód váltásba kezdtem. Főállású őstermelő/kistermelő lettem. Falun nőttem fel, így ez egyfajta visszatérés számomra. Bogyós gyümölcsöket termelek többségében, fekete és piros ribizlit valamint málnát. Van egy új telepítésű vegyes gyümölcsösöm is, birsalmával, meggyel, körtével és szilvával. Termelek zöldségfélékből is néhányat, kápia paprikát , szárazbabot és céklát. Minden termékemet fel is dolgozom. Készítek szörpöket, lekvárokat, aszalt gyümölcsöket, birsalma sajtot, a szörpökből és lekvárokból cukormentes változatokat is, igazodva a megváltozott igényekhez. Kápia paprikából többféle sült paprika krémet, kápia lecsót, és ezeken kívül cékla savanyúságot készítek. A termelésben nincs BIO minősítésem, de csak az ott megengedett szerekkel dolgozom a növényvédelemben. A feldolgozásban nem használok tartósítószereket. Ezek a szempontok elsődlegesek számomra. A vásárlók visszajelzéseit szívesen veszem, és bízom benne, hogy sokak ízlésének megfelelnek a termékeim.

VIA-VEGA

Gödrében, Baranya kapujában lévő családi gazdaságunkban megtermelt gabonából készítünk vegán, kézműves, tartósítószer, és egyéb adalékanyagoktól mentes, ízletes élelmiszereket.

Célom, olyan egészséges, minőségi termékek előállítása, melyeket vegetáriánusok, vegán táplálkozást követők, és mindenevők is bátran fogyaszthatnak.

Az egyik termékük a kemény fával füstölt Galbász, valamint három féle ízesítésben gabona alapú masszát készítünk, „Gabonafasírt” néven. A fasírt alapok masszák, olyan ételek elkészítéséhez használhatók, melyekhez darált húst használnak a húsfogyasztók.

Termékeink előállításánál saját magunk által megtermelt paprikából készített fűszerpaprikát használunk, melynek egy részét a vásárlóink számára megvásárlásra kínálunk.

info@via-vega.hu

https://www.facebook.com/viavega.godre

https://via-vega.hu/

ZseliCi Homoktövis

Ültetvényünk – a Zselic szívében – Simonfán, valódi biokörnyezetben található. Az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint, vegyszerek használata nélkül termesztjük a homoktövist, ezt a hazánkban is őshonos csodálatos gyógynövényt, mely több, mint 200 bioaktív hatóanyaggal járul hozzá az immunrendszer megfelelő működéséhez. Missziónk, hogy helyben megtermelt kiváló minőségű alapanyagból előállított minőségi termékeket kínáljunk vásárlóinknak, hozzájárulva ezzel egészségük megőrzéséhez, illetve helyreállításához. Valamennyi termékünk összetevője 100% HOMOKTÖVIS, hozzáadott cukrot, édesítőszert, tartósítószert, ízfokozót, színezéket és egyéb adalékanyagot nem tartalmaznak.